VIDEO Leonardo DiCaprio, în rolul regelui viking Harald Hardrada, într-un nou film
https://www.ziarulmetropolis.ro/video-leonardo-dicaprio-in-rolul-regelui-viking-harald-hardrada-intr-un-nou-film/

Actorul american Leonardo DiCaprio îl va interpreta pe Harald Hardrada, un rege viking din secolul al XI-lea, conducător al Norvegiei, într-un nou film al cărui scenariu va fi semnat de Mark L. Smith.

Un articol de Andrada Văsii|7 august 2013

Actorul american Leonardo DiCaprio îl va interpreta pe Harald Hardrada, un rege viking din secolul al XI-lea, conducător al Norvegiei, într-un nou film al cărui scenariu va fi semnat de Mark L. Smith.

Warner Bros. a achiziţionat drepturile de preempţiune pentru proiect, care îi permit lui Leonardo DiCaprio să producă acest film, alături de partenera sa de la Appian Way, Jennifer Davisson Killoran.

Filmul, care s-ar putea intitula „King Harald”, este o poveste în stilul lungmetrajului „Inima neînfricată/ Braveheart”, regizat de Mel Gibson.

Povestea unui rege necruţător

Harald a domnit în Norvegia timp de 20 de ani, dar, din dorinţa lui nemiloasă pentru putere, acesta a ales să se exileze în Rusia Kieveană (cel mai timpuriu stat al slavilor estici dominat de oraşul Kiev), acesta reîntorcându-se după mai mulţi ani victorios în ţara sa, notează Mediafax.

Pe de altă parte, Leonardo DiCaprio este fascinat de istoria vikingilor, actorul american dorindu-şi în trecut să facă parte din distribuţia unui film despre războaiele vikingilor. Actorul american este cunoscut pentru diversitatea rolurilor pe care le alege.

Actorul numeroaselor poveşti

Leonardo DiCaprio este considerat unul dintre cei mai talentaţi actori de la Hollywood. A debutat devreme, fiind considerat în epocă un copil minune al cinematografiei americane.

Printre primele sale filme se numără „What’s Eating Gilbert Grape” (1993), în care a jucat alături de Johnny Depp, şi „Jurnalul unui baschetbalist” (1995). A avut mare succes la public după ce a jucat în „Romeo şi Julieta”, în 1996.

În ultima vreme, DiCaprio s-a specializat în biografii ale unor mari personalităţi. Astfel, el a jucat rolul pionierului aviaţiei Howard Hughes, în „Aviatorul”, care i-a adus, în 2005, a doua dintre cele trei nominalizări la premiile Oscar.

Actorul a mai jucat în „Cârtiţa” (2006) şi „Shutter Island” (2010), regizate de Marin Scorsese, dar şi în filmul lui Christopher Nolan – „Începutul/ Inception”, lansat în cinematografe în 2010.

Totodată, în anul 2011, Leonardo DiCaprio a jucat în „J. Edgar”, în regia lui Clint Eastwood. Actorul a putut fi văzut de curând în cinematografe în filmul „Marele Gatsby”, o ecranizare spectaculoasă a romanului omonim scris de Francis Scott Fitzgerald, în regia lui Baz Luhrmann.

Foto credit: capturi film © 2013 Warner Bros

20
/12
/22

Echipa care a creat „România Sălbatică”, cel mai mare proiect de film documentar dedicat naturii din țara noastră, face un cadou tuturor iubitorilor de natură înainte de sărbătorile de iarnă: acces gratuit la povestea din spatele realizării documentarului laureat anul acesta cu 3 premii Gopo (Cel mai bun documentar, Cea mai bună muzică originală, Cel mai bun sunet).

19
/12
/22

Colinde, documentare şi concerte extraordinare, transmisiuni în direct de la Vatican și Catedrala Sfântul Iosif, filme și ediții speciale ale emisiunilor consacrate se regăsesc în grila de Crăciun a TVR2 pentru întreaga familie.

19
/12
/22

Filmul de acțiune „Vulturul de Fier II/ Iron Eagle II”, regizat de Sidney J. Furie, va fi difuzat de Warner TV în prima lună a anului viitor. Lungmetrajul va putea fi urmărit la Warner TV pe 27 ianuarie, de la ora 21:00.

19
/12
/22

Bucurie, linişte în suflet, pace, colinde, daruri şi oameni dragi. Mai presus de toate, oameni dragi. Astfel ne dorim cu toţii să întâmpinăm Naşterea Domnului. Cel mai frumos Crăciun e întotdeauna petrecut împreună, în atmosfera caldă de acasă. De acest Crăciun, TVR 1 ne arată că şi cei mai Izolaţi în România au Oameni alături în zi de sărbătoare; că putem fi „diferiţi şi totuşi asumaţi întru Hristos" – ortodocşi şi catolici, în Bucuria credinţei; că generaţii diferite de artişti trăiesc, O dată-n viaţă, emoţia unor întâlniri inedite.

14
/12
/22

O carte fundamentală de teorie a filmului, "Ce este cinematograful?", de André Bazin, a apărut în sfârşit integral în limba română, într-un parteneriat între editurile Polirom şi UNATC Press şi sub coordonarea criticului şi profesorului Andrei Gorzo. O lectură obligatorie.

29
/11
/22

Cinematografia română se pregăteşte să celebreze în 2023 o sută de ani de la naşterea lui Ion Popescu Gopo, printr-o serie de retrospective cu filmele celebrului cineast, prin expoziţii cu desenele şi afişele operelor sale şi prin lansări de carte.

28
/11
/22

CRONICĂ DE FILM Sunt mari cineaşti la ale căror filme te uiţi pentru a vedea cu ce vin nou şi cum se reinventează (sau dacă reuşesc asta). Şi sunt mari cineaşti care nu mai au nimic de demonstrat şi pe ale căror noi filme le cauţi pentru a regăsi un stil şi un univers artistic care îţi sunt familiare şi în care ştii că te vei simţi confortabil.

15
/11
/22

Ambasada Republicii Cuba în România și Institutul Cervantes din București organizează „Zilele culturii cubaneze la București”, în perioada 21-25 noiembrie.

09
/11
/22

CRONICĂ DE FILM Cineastul suedez Ruben Östlund a râs dintotdeauna de ridicolul şi prostia oamenilor, pornind de la compatrioţii săi şi mai ales de la cei din clasele de sus. În “Triangle of Sadness” (2022), filmul care i-a adus în acest an un al doilea Palme d`Or la Cannes, satira e împinsă la extrem.