VIDEO Mariana Nicolesco va susţine un Master Class la Brăila
https://www.ziarulmetropolis.ro/video-mariana-nicolesco-va-sustine-un-master-class-la-braila/

Cursurile de Măiestrie Artistică oferite la Brăila de celebra soprană Mariana Nicolesco, în cadrul Festivalului şi Concursului Internaţional de Canto „Hariclea Darclée’’, au loc în acest an în perioada 29 iulie – 4 august.

Un articol de Andrada Văsii|23 iulie 2013

Cursurile de Măiestrie Artistică oferite la Brăila de celebra soprană Mariana Nicolesco, în cadrul Festivalului şi Concursului Internaţional de Canto „Hariclea Darclée’’, au loc în acest an în perioada 29 iulie – 4 august.

S-au înscris peste 70 de tineri interpreţi din Italia, Franţa şi Spania, din Ucraina şi Polonia, din Armenia, China şi Statele Unite, din Republica Moldova şi, bineînţeles din România.

Numele lor sporeşte la peste 2100 numărul celor care din 1995 şi până în prezent s-au înscris la marile evenimente muzicale create de Mariana Nicolesco la Brăila în numele Haricleei Darclée, al marilor tradiţii şi al sacralităţii vocii umane. „Nimic nu-i poate apropia pe oameni mai mult decât cântul’’, declara recent la Paris Mariana Nicolesco în calitate de Ambasador Onorific al Organizaţiei Naţiunilor Unite pentru Educaţie, Ştiinţă şi Cultură.

Evenimentul din acest an culminează cu celebrarea bicentenarului Verdi – Wagner şi Conferinţa omagială susţinută de Dr. Stephan Poen, medic foniatru şi doctor în muzicologie, şi cu „Recitalul’’ tinerilor artişti. Adevăratul maraton liric, de aproape şase ore, totodată „Concert’’ şi „Master Class’’, oferit de Mariana Nicolesco împreună cu toţi participanţii, încheie în apoteoză aceste manifestări.

Onorarea artiștilor

Continuând tradiţia de a onora artişti români de seamă, tenorul Corneliu Fânăţeanu va primi cu această ocazie „Diploma de Onoare’’ şi „Medalia Darclée’’, „pentru remarcabila sa prezenţă pe scenele lirice, în concerte şi recitaluri, în repertoriul românesc şi universal”, iar tenorul Vasile Moldoveanu „pentru cariera sa încununată de prestigioase succese pe marile scene ale lumii”.

Foto credit: Festivalul şi Concursul Internaţional de Canto „Hariclea Darclée’’

05
/05
/22

Peste 100 de tineri muzicieni din 32 de țări s-au înscris la a XVIII-a ediție a Concursului Internațional George Enescu la cele patru secțiuni dedicate: violoncel, vioară, pian și compoziție. Concurenții declarați eligibili prin respectarea condițiilor impuse de regulament vor participa la etapa online. Pentru prima oară în istoria Concursului, concurenții înscriși la vioară, violoncel și pian care vor trece de etapa online vor ajunge direct în Semifinală.

03
/05
/22

Pe 12 și 13 mai, Orchestra simfonică a Filarmonicii „George Enescu”, condusă de dirijorul Valentin Doni, prezintă publicului „În lumina evocării-George Enescu” de Ulpiu Vlad, „Fantezia scoţiană, în mi bemol major, pentru vioară şi orchestră, op. 46” de Max Bruch, cu violonistul Gabriel Croitoru în ipostază solistică, și „Variaţiunile Enigma, op. 36” de Edward Elgar.

02
/05
/22

Duminică, 8 mai 2022, la ora 19.00, pe scena Ateneului Român, în cadrul CellEAST Festival 2022, va avea loc un recital susținut de profesorii invitați în cadrul festivalului și la cursurile de măiestrie Future CellEAST și MiniCellos, violonceliștii Andrei Ioniță, Denis Severin, Valentin Răduțiu, Răzvan Suma, Ștefan Cazacu, Mircea Marian, Marin Cazacu, Atanas Krastev, Dragan […]

20
/04
/22

EUROPAfest deschide ediția cu nr. 29 în prima zi din iulie cu un eveniment de excepție Opening Gala Concert. Protagoniștii serii vor fi PETER AUTSCHBACH - chitară și SAMIRA SAYGILI – voce, câștigătorii „Deutscher Rock und Pop Preis“, eveniment considerat Oscarul muzical al Europei. Alături de artiștii germani vor evolua trupe din SUA și Italia.

18
/04
/22

În cadrul celebrării a 30 de ani de relații diplomatice între Republica Kazahstan și România, în data de 3 mai 2022, ora 19:00, va avea loc pe scena Operei Naționale București concertul „Muzica Marii Stepe – Uly Dala Sazy” susținut de către Orchestra Academică de Stat Folclor și Etnografie "Otyrar Sazy", cu suportul Ambasadei Republicii Kazahstan în România.

18
/04
/22

Așa cum și-au obișnuit publicul meloman, Orchestrele și Corurile Radio România propun în fiecare an, în apropierea Paștelui, un concert deosebit cu un repertoriu axat în special pe o tematică religioasă, o seară muzicală a cărei emoție este o pregătire în sine pentru sărbătoarea pascală.

18
/04
/22

Săptămâna viitoare, vă invităm să urmăriți spectacolele de operă „Cavalleria Rusticana & Pagliacci” de Pietro Mascagni și Ruggero Leoncavallo, „Norma” de Vincenzo Bellini, recitalul de foaier „Note de primăvară” și spectacolul de balet „Giselle” de Adolphe Charles Adam, toate făcând parte din repertoriul actual al operei bucureștene.

18
/04
/22

Centrul Național de Artă “Tinerimea Română” invită publicul în zilele de 5 și 6 mai de la ora 19.00 la Sala Mare a Palatului Național al Copiilor din București la o întâlnire de sărbătoare cu obiceiul, muzica, dansul și autenticul costum tradițional românesc, ansamblul folcloric “Cununa Carpaților”având ca invitaţi și viitorii performeri ale spectaculoaselor dansuri românești, elevi ai liceului de coregrafie Floria Capsali din București.