VIDEO Muzeul Satului din Capitală organizează sâmbătă şi duminică Iarmarocul de Sfântul Ilie
https://www.ziarulmetropolis.ro/video-muzeul-satului-din-capitala-organizeaza-sambata-si-duminica-iarmarocul-de-sfantul-ilie/

Muzeul Naţional al Satului „Dimitrie Gusti” din Bucureşti readuce atmosfera de târg din satul de altădată în preajma sărbătorii de Sfântul Ilie (20 iulie).

Un articol de Andrada Văsii|17 iulie 2013

Muzeul Naţional al Satului „Dimitrie Gusti” din Bucureşti readuce atmosfera de târg din satul de altădată în preajma sărbătorii de Sfântul Ilie (20 iulie). Evenimentul va fi marcat printr-un iarmaroc organizat sâmbătă şi duminică.

Cu această ocazie, Muzeul Naţional al Satului „Dimitrie Gusti” va oferi publicului vizitator demonstraţii meşteşugăreşti, gastronomie specifică perioadei, program artistic din registrul popular, concursuri organizate cu scopul de a verifica şi completa cunoştinţele publicului legate de semnificaţii, legende şi viaţa Sfântului Ilie.

De „Sântilie”, cum este cunoscut cel mai adesea la sat, prezenţa lui Păcală şi a lui Tândală va aminti de zarva din iarmaroc, fiind disponibile la târg şi cele mai gustoase produse din gastronomia tradiţională specifică sărbătorii, produse bio şi produse din cosmetica tradiţională, notează Mediafax.

Foto credit: Muzeul Naţional al Satului „Dimitrie Gusti” (Facebook)

12
/10
/20

Maria Orosan-Telea condensează în spațiul Kunsthalle Bega Box sub numele Later Edit 13 evenimente cuprinse în programul „Draft” - un program curatorial despre proiecte artistice în stadiu de idee, parțial realizate sau replicabile la scară mai mare, desfășurat din 2018 în Biblioteca Pavilion din Timișoara.

05
/10
/20

O expoziție de fotografie, proiecții de filme, teatru, recital de saxofon – programul Institutului Cervantes din București pentru luna octombrie include o serie de evenimente artistice care evidențiază creativitatea și caracterul inovator al mediului artistic de limbă spaniolă, o formă de a marca Ziua Națională a Spaniei, celebrată pe 12 octombrie. Totodată, octombrie înseamnă și reluarea activităților cu prezență la sediul instituției, din Bulevardul Regina Elisabeta 38.

01
/10
/20

În ciuda restricțiilor contextului pandemic, 32.405 de persoane au participat la ediția a 7-a Art Safari, finalizată duminică noapte, probabil cel mai mare eveniment dedicat artei în România, unic ca amploare, concept și structură. Muzeul temporar, deschis pentru două săptămâni, de data aceasta în Victoria Tower, a ocupat cu artă o suprafață de 6.000 de metri pătrați și a găzduit 800 de opere în valoare totală de peste 12 milioane de euro.

28
/09
/20

Când arta devine o formă de a pătrunde dincolo de vizibil, în adâncurile nevăzute ale ființei, artistul accede la o conectare profundă cu el însuși prin accesarea părților nevăzută ale Sinelui. Creația capătă un substrat mult mai profund, iar artistul devine mai mult decât un simplu imitator al conținutului realității. Cel care lasă emoția să se manifeste pe pânză, invită privitorul spre expresivități și trăiri care compun un întreg ansamblu de stări ale creatorului.

24
/09
/20

Fundația Calea Victoriei aduce o mulțime de noutăți în programul de cursuri online al lunii octombrie, ca să te bucuri de seri reușite și energizante. Istorie și artă urbană, dicție și cetăți medievale, negociere și literatură sau comedie sunt doar câteva posibilități.

10
/09
/20

Ca o încununare a stilurilor arhitecturale neogotic, romantic şi neobaroc, Palatul din centrul Iașilor, conceput în spiritul palatelor comunale din Europa de Vest, priveşte semeţ în fiecare zi peste orizonturile capitalei culturale a Moldovei. Palatul a fost construit între anii 1906-1925 de către arhitectul Ion. D. Berindey, având suprafața totală de 34.236,35 mp.