VIDEO Teatrul Metropolis prezintă în premieră cele două părţi ale producţiei „Îngeri în America“, într-o singură reprezentaţie
https://www.ziarulmetropolis.ro/video-teatrul-metropolis-prezinta-in-premiera-cele-doua-parti-ale-productiei-ingeri-in-america-intr-o-singura-reprezentatie/

Pe 28 şi pe 29 iunie, Teatrul Metropolis organizează un eveniment premieră: cele două părţi ale spectacolului „Îngeri în America“ vor fi comprimate într-o singură reprezentaţie.

Un articol de |12 iunie 2013

Pe 28 şi pe 29 iunie, Teatrul Metropolis din Bucureşti organizează un eveniment în premieră: cele două părţi ale spectacolului „Îngeri în America“ vor fi comprimate într-o singură reprezentație.

Producția „Îngeri în America“  a avut premiera în 2012 și a fost printre primele dăți în Europa de Est când ambele părți ale spectacolului s-au jucat pe scena aceluiaşi teatru, în direcţia de scenă a lui Victor Ioan Frunză.

Povestea „Îngerilor în America“ începe în anul 1985, un an tumultuos, în care la preşedinție se afla Ronald Reagan. Dramatismul piesei îi vizează pe cei doi protagonişti Lou şi Prior, care trec prin momente grele. Pe tot parcursul spectacolului, intensitatea actului cultural se transpune în momente de dragoste, disperare şi regăsire asigurând spectatorilor o experiență unică.

O poveste cu fete și băieți, care trăiesc intens, se transfigurează, suferă și nu se pot manifesta. Victor Ioan Frunză a pus în scenă prin acest spectacol o frântură de viață care așteaptă să fie disecată. Cele două părți, „Sfârșitul Lumii e aproape“ și „Perestroika“ vor fi jucate într-o singură seară, nu în două seri consecutive, aşa cum s-a întâmplat până acum.

Un juriu care nu şi-a făcut timp să vadă spectacolul

Producția a fost subiect de dezbatere în cadrul nominalizărilor UNITER (Uniunea Teatrală din România), deoarece juriul de nominalizări nu a fost prezent la niciuna dintre reprezentaţii.

Spectacolul nu a fost selecţionat, deşi nu a fost văzut. Un komisar, din cei trei, a văzut jumătate din spectacol. Deşi spectacolul s-a jucat de 24 de ori, adică de două ori pe lună, în acea perioadă, ei nu au venit, deşi puteau veni din simplă curiozitate intelectuală. Piesa a fost pentru prima dată reprezentată integral în România şi este o capodoperă a secolului XX. Puteai veni măcar să asculţi textul.

Victor Ioan Frunză,

director de scenă

Spectacolul „Îngeri în America“ l-a impresionat încă de la premieră pe fostul ministru al culturii, Puiu Haşotti, acesta declarând:

Este o proză grea, complexă. Actorii au fost absolut extraordinari. Am aflat foarte pe scurt morala acestei piese de la domnul George Ivaşcu. Nu pot să nu fiu impresionat de faptul că România este a treia țară din Europa de Est în care această piesă se joacă integral. Această piesă este un act de cultură adevărată şi poate la fel de interesant este faptul că aici se răspunde la paradigma economiei de piață: vorbim despre artă pentru artă și de artă pentru piață. Acest lucru este o performanță lăudabilă.

Puiu Haşotti,

fost ministru al culturii

Info:

Cele două părți vor fi comprimate într-o singură reprezentaţie, pe 28 iunie şi pe 29 iunie.

Foto credit: Teatrul Metropolis

07
/02
/24

Band-ul internațional TIME IN OUR HANDS TRIO va prezenta sâmbătă, în premieră în România, noul său program cu compozițiile celor trei membri, într-un concert marcat de improvizație conceptuală, de la jazz la baroc european și, interesant, muzică tradițională românească.

07
/02
/24

Eyedrops și Pinholes, trupe de rock alternativ, pleacă într-un turneu ce cuprinde nouă orașe prin țară dar și în Republica Moldova, începând cu data de 8 februarie, din Timișoara, urmând să transforme într-o petrecere, pe rând, alte opt puncte geografice importante.

07
/02
/24

Editura Humanitas vă invită marți, 13 februarie, de la ora 19.00, la Librăria Humanitas de la Cișmigiu (bd. Regina Elisabeta nr. 38), la o întâlnire cu istoricul Marc David Baer, profesor la London School of Economics and Political Science, istoricul Marian Coman și scriitoarea Sabina Fati despre volumul Otomanii: Hani, cezari și califi, o fascinantă nouă abordare a istoriei Imperiului Otoman.

05
/02
/24

La Centrul Național al Dansului București (CNDB), anul începe cu o rezidență și cu o serie de spectacole prezentate în cadrul stagiunii. 2024 este an aniversar la CNDB. Instituția împlinește 20 de ani și își propune să celebreze prin evenimente speciale cele două decenii de promovare a creației coregrafice.

05
/02
/24

„Din autobiografie îmi extrag eu forța, prin autobiografie simt că pot să-i fac pe oameni să se confrunte cu acele lucruri pe care nu vor să le vadă. Când vine vorba de scrierea autobiografică, oamenii nu mai pot spune: E doar un personaj, asta nu poate fi adevărat”.