VIDEO Teatrul Tineretului „Metropolis” sărbătorește 15 ani de existență
https://www.ziarulmetropolis.ro/video-teatrul-tineretului-metropolis-sarbatoreste-15-ani-de-existenta/

15 ani de emoţii puternice, de aplauze frenetice şi de spectacole memorabile. Tot atâţia ani de proiecte de succes, la care se adaugă numeroase evenimente şi debuturi ale tinerilor artişti.

Un articol de Ziarul Metropolis|12 ianuarie 2022

Cam așa ar putea fi descriși, în linii mari, cei 15 ani de existență pe care tocmai i-a împlinit Teatrul Tineretului „Metropolis” și pe care îi va aniversa printr-o serie de surprize pregătite publicului larg.

Primul teatru de proiecte din București a împlinit 15 ani. Ajuns la „vârsta adolescenței”, Teatrul Tineretului „Metropolis” a fost și rămâne susținătorul actorilor independenți. Fiecare proiect desfășurat în toată această perioadă a stârnit emoții puternice fiecărui spectator care i-a trecut pragul măcar o dată.

În decursul anilor, peste jumătate de milion de spectatori s-au delectat cu producțiile artistice fascinante ale Teatrului Tineretului „Metropolis”.  Publicul s-a putut bucura de mai bine de 4.000 de reprezentații ale spectacolelor din repertoriu, care au prins viață cu ajutorul celor peste 800 de colaboratori artiști (actori, regizori, scenografi etc.), ajungând numaidecât în inimile iubitorilor de teatru.

Repertoriul a cuprins, de la înființare și până în prezent, peste 110 premiere apreciate la nivel național și internațional, atât de spectatori, cât și de specialiști de renume. Drept urmare, spectacolele Teatrului Tineretului „Metropolis” au avut mai mult de 500 de participări în turnee din țară și străinătate, fiind, de asemenea, distinse cu peste 60 de premii.

În plus, în decursul celor 15 ani de existență, Teatrul Tineretului „Metropolis” și-a pus amprenta asupra vieții culturale bucureștene și printr-o serie de proiecte de impact. Printre acestea se află și „Aleea Celebrităților”, respectiv varianta românească a  celebrului „Walk of Fame” din Los Angeles, fiind vorba despre o inițiativă unică în peisajul cultural autohton. „Aleea Celebrităților” din Piața Timpului, aflată în „inima” Bucureștiului, găzduiește 38 de stele ale unor personalități marcante din lumea teatrului și filmului: Florin Piersic, Victor Rebengiuc, Radu Beligan, Maia Morgenstern, Amza Pellea, Tamara Buciuceanu-Botez, Ileana Stana Ionescu, Sebastian Papaiani, Draga Olteanu Matei, Mircea Albulescu, Ion Caramitru, Marin Moraru, Iurie Darie, Liviu Ciulei, Mariana Mihuț, Stela Popescu, Alexandru Tocilescu, Florina Cercel, Adela Mărculescu, Ștefan Iordache, Universitatea Naţională de Artă Teatrală și Cinematografică „I.L. Caragiale”, Horaţiu Mǎlǎele, Costel Constantin, George Mihăiţă, Emil Hossu, Şerban Ionescu, Ion Lucian, Sergiu Nicolaescu, Ion Dichiseanu, Ion Besoiu, Valeria Seciu, Rodica Mandache, Dem Rădulescu, Ştefan Bănică, George Constantin, Dinu Manolache, Rodica Popescu Bitănescu și Alexandru Arșinel.

Pentru a marca împlinirea celor 15 ani de existență,  Teatrul Tineretului „Metropolis” va realiza o inedită și emoționantă incursiune în trecut, aducând în prim-plan, prin fotografii și videoclipuri, spectacolele din stagiunile anterioare, de la înființare și până în prezent. Astfel, dorim să vă supunem atenției cele mai frumoase momente care ne-au consacrat în cei 15 ani.

Teatrul Tineretului „Metropolis” își propune ca toată această incursiune în trecut să fie încununată de „Gala Teatrului Metropolis 15”. Evenimentul vizează, totodată, și celebrarea marilor valori ale teatrului românesc, dar și susținerea tinerei generații de artiști.

Ziarul „Metropolis”, cheia spre o comunicare eficace

Dorindu-și o comunicare cât mai eficientă cu publicul, Teatrul Tineretului „Metropolis” a pus pe picioare, în 2014, propria platformă culturală. Este vorba despre Ziarul „Metropolis” – www.ziarulmetropolis.ro –,  care, în 8 ani de existență, a reușit să-și creeze o comunitate impresionantă, formată din peste 9 milioane de cititori.

Pe parcursul anilor, Ziarul „Metropolis” și-a fidelizat cititorii, încântându-i cu mai bine de 20.000 de articole publicate și cu peste 1.000 de interviuri realizate cu personalități culturale ale momentului. În total, vorbim de peste 25 de milioane de pagini citite cu mare interes de către iubitorii de cultură din întreaga lume.

–––––––––––––––––––––––––––––––––––––––

Teatrul Tineretului „Metropolis” și-a făcut apariția în peisajul cultural bucureștean pe 1 ianuarie 2007, fiind primul teatru de proiecte din Capitală. Încă de la înființare, Teatrul Tineretului „Metropolis” s-a bucurat din plin de aprecierea publicului, propunându-și să vină în întâmpinarea spectatorilor cu producții remarcabile, cu proiecte culturale impresionante și cu evenimente de anvergură.

Pentru o informare precisă a publicului, Teatrul Tineretului „Metropolis” dispune, din anul 2014, de propria platformă online culturală. Ziarul „Metropolis”, cotidianul editat de Teatrul Tineretului „Metropolis”, oferă cititorilor cele mai noi informații culturale și este, de ani buni, partenerul celor mai importante evenimente culturale, precum Festivalul „George Enescu” și Gala UNITER.

Ziarul „Metropolis” este accesat de către cititori din întreaga lume. Pagina oficială de Facebook a cotidianului cultural are 221.000 de abonați. Cele peste 50.000 de postări publicate pe respectiva rețea de socializare au strâns aproximativ 7 milioane de comentarii, like-uri și share-uri.

29
/03
/24

Romanian Design Week, un festival multidisciplinar dedicat industriilor creative ce promovează designul, arhitectura, creativitatea și inovația, lansează în colaborare cu UniCredit Bank un concurs destinat tinerilor ilustratori și designeri grafici din România, cu vârste cuprinse între 18 și 25 de ani. Scopul competiției este crearea colecției oficiale de obiecte de merchandising pentru festival, având ca temă "Unlock the City".

29
/03
/24

Una din trei femei se confruntă cu pierderea sarcinii de-a lungul vieții. Una din șase femei se confruntă cu infertilitatea. Una din două femei trece prin depresie și/sau anxietate, în urma pierderii unei sarcini, sau în contextul problemelor de infertilitate. În pofida frecvenței lor, aceste experiențe sunt totuși unele dintre cele mai stigmatizante și izolante din societate.

28
/03
/24

O nouă lună într-un șir aparent nesfârșit plasat sub semnul „vremurilor interesante” este o nouă invitație la oglindire prin artă. De la criza de mediu la traume transmise de-a lungul generațiilor, de la apăsarea cu care ne zdrobesc rolurile de gen în societate, la dificultățile în comunicare, spectacolele Vanner Collective vorbesc despre probleme cu care ne confruntăm zi de zi, conștienți sau nu, abordate cu empatie și cu inteligență, cu un amestec dezarmant de onestitate și teatralitate.

26
/03
/24

Cum se poate găsi un echilibru între stăpânirea strategiilor de comunicare, acumularea cunoștințelor de SEO și duelul cu algoritmii opaci ai tuturor platformelor de social media, de la Instagram la Facebook, de la Tik-Tok la Reddit, toate acestea fiind necesare pentru a ajunge la public, și activitatea propriu-zisă de a crea un concept sau un produs?

22
/03
/24

În contextul celebrării a 20 de ani de existență, Centrul Național al Dansului București (CNDB) extinde Ziua Internațională a Dansului pe durata întregii luni aprilie. Astfel, spectatorii vor avea ocazia să vizioneze spectacole de dans internaționale prezentate în premieră în România, producții coregrafice naționale, dar și să participe la discuții cu artiștii.

22
/03
/24

Pe 23 martie 2021, la 93 de ani, după aproape un secol petrecut printre lumini, umbre și culori, a părăsit această lume, lăsând în urmă o istorie a costumului, zeci de volume, nenumărate expoziții, o mulțime de obiecte adunate într-o colecție de o valoare greu de estimat, care, poate, își va găsi în timp un spațiu pentru ca muzeul visat de ea să existe.

22
/03
/24

Cum poate râsul să fie terapeutic? Cum poate cufundarea în natură să ne aline? Cum ne poate ajuta arta mișcării să avem o relație mai bună, mai creativă cu procesul de înaintare în vârstă? În căutarea răspunsurilor la aceste întrebări, Asociația Developing Art lansează proiectul de cercetare artistică All Sorts of Care: o serie de rezidențe artistice dedicate explorării legăturilor complexe dintre corp și minte, în contextul râsului, al îmbătrânirii și al prezenței umane, ca un martor tăcut ce face parte din natură, toate privite prin filtrul ideii de grijă.

21
/03
/24

Cele mai noi filme cu Mads Mikkelsen și Sir Anthony Hopkins în rolurile principale și multipremiatul „All of Us Strangers” (foto) (r. Andrew Haigh) sunt doar câteva dintre titlurile incluse în programul celei de-a 23-a ediții a Festivalului Internațional de Film Transilvania, care va avea loc la Cluj-Napoca între 14 și 24 iunie.