VIDEO Travel Chanel filmează la Castelul Corvinilor din Hunedoara pentru un episod din „Ghost Adventure“
https://www.ziarulmetropolis.ro/video-travel-chanel-filmeaza-la-castelul-corvinilor-din-hunedoara-pentru-un-episod-din-ghost-adventure/

O echipă Travel Chanel filmează, începând de marţi, timp de trei zile, la Castelul Corvinilor din Hunedoara, pentru episodul 10 din seria „Ghost Adventure“, care va fi difuzat în premieră de Halloween.

Un articol de Andrada Văsii|17 iulie 2013

O echipă Travel Chanel filmează, începând de marţi, timp de trei zile, la Castelul Corvinilor din Hunedoara, pentru episodul 10 din seria „Ghost Adventure“, care va fi difuzat în premieră de Halloween.

Episodul va prezenta şi o investigaţie privind existenţa activităţii paranormale în zonă.

Potrivit directorului Muzeului Castelul Corvinilor Hunedoara, Flavius Tudor, echipa Travel Channel se va afla la Castelul Corvinilor de marţi până joi.

Vedetele Zak Bagans, Nick Groff, Aaron Goodwin şi Billy Tolley vor realiza o serie de interviuri despre istoria şi imaginea Castelului, dar şi despre experienţele speciale trăite în jurul acestuia. De asemenea, cei patru prezentatori vor investiga, în întunericul unei nopţi de vară, cu ajutorul tehnicii de ultimă generaţie, dacă la Castelul Corvinilor există vreo urmă de activitate paranormală.

Flavius Tudor,
directorul Muzeului Castelul Corvinilor Hunedoara

Castelul Corvinilor va fi nucleul episodului 10 din această serie „Ghost Adventure” şi va fi difuzat în premieră pe canalul Travel Channel de Halloween.

Zilele legendelor

În cele trei zile se vor filma reconstituirile unor scene transformate în legende, care sunt legate de castel. Printre acestea se vor regăsi legenda balustradei corului capelei, legenda nişei secrete de lângă Turnul Capistrano, legenda fântânii, legenda trapei din Sala cavalerilor şi legenda corbului.

Pe durata filmărilor, personaje precum Vlad Ţepeş, Elisabeta Szilagy, Matei Corvin și Iancu de Hunedoara vor prinde viață, notează Mediafax.

Un episod nou

Potrivit directorului Muzeului Castelul Corvinilor Hunedoara, echipa Travel Channel a programat filmări pentru încă un episod al seriei „Ghost Adventure”, despre viaţa domnitorului Vlad Ţepeş.

Fiind vorba despre cea mai urmărită emisiune a canalului Travel Channel considerăm că promovarea rezultată din acest proiect se va regăsi în numărul tot mai mare de turişti care vor vizita pe viitor Castelul Corvinilor.

Flavius Tudor,
directorul Muzeului Castelul Corvinilor Hunedoara

Traseul filmărilor urmăreşte drumul marcat în istoria medievală de către domnitorul Ţării Româneşti, Vlad Ţepeş: Sighişoara (locul naşterii voievodului), Curtea Domnească de la Târgovişte (cetatea de scaun a Ţării Româneşti), Cetatea Poenari (locul său de refugiu), Mănăstirea Comana (ctitorie a lui Vlad Ţepeş şi locul unde se spune că ar fi fost înmormântat) şi Castelul Corvinilor de la Hunedoara (unde Vlad Ţepeş a fost ţinut prizonier pentru o perioadă care variază în însemnările istorice de la o luna la şapte ani).

Info:

Echipa Travel Channel a început filmările în România 10 iulie şi le va încheia duminică.

Foto credit: Castelul Corvinilor (Site)

18
/01
/16

Sezonul premierelor cinematografice românești va fi deschis de un thriller 100% ardelenesc. Este vorba despre cel de-al treilea lungmetraj regizat de Marian Crișan, „Orizont”, care va rula pe marile ecrane din 12 februarie 2016.

18
/01
/16

Christian Bale a abandonat proiectul cinematografic despre viața constructorului de mașini Enzo Ferrari, pe care plănuiește să-l regizeze Michael Mann. Actorul galez în vârstă de 41 de ani a fost obligat să renunțe la film din cauza riscului de a-și asuma din nou o mare transformare fizică.

18
/01
/16

Actorul american Sean Penn a asigurat că interviul său cu traficantul de droguri mexican, Joaquín El Chapo Guzmán, a eșuat pentru că nu scos la suprafață dezbaterea de fond privind războiul împotriva drogurilor, ceea ce era principala sa intenție

16
/01
/16

CRONICĂ DE FILM Deşi o vizionare pe un cât mai mare ecran de cinema nu e de lepădat, „The Revenant”, noul film al lui Iñárritu, suferă de mania monumentalităţii: fiecare secvenţă pare realizată pentru a asalta spectatorul printr-un naturalism care devine un simplu scop în sine, nu un mijloc spre altceva.

15
/01
/16

Cu ocazia Zilei Culturii Naționale, Centrul Cultural Casa Artelor sector 3 organizează, astăzi, cu începere de la ora 19,00, recitalul extraordinar de poezie și muzica intitulat Eminescu — om, geniu și sfânt. Recitalul va fi susținut de către doi mari artiști ai scenei românești, renumitul actor Dorel Vişan şi apreciatul muzician Ionu - Bogdan Ștefanescu, singurul artist din România care cânta pe Flautul de Aur Muramatsu.

14
/01
/16

Născută la 14 ianuarie 1941, la Bascom, Florida (SUA), Faye Dunaway împlineşte, astăzi, 75 de ani. Pe marele ecran s-a făcut remarcată cu rolurile din ''Bonnie and Clyde'' - în care a jucat alături de Warren Beaty și Gene Hackman, fim pentru care a primit o nominalizare la Oscar (1968) la categoria cea mai bună actriță în rol principal -, ''The Thomas Crown Affair'' și ''Chinatown''.

13
/01
/16

Câştigătorii prestigioaselor Globuri de Aur (2016) au avut parte de o şedinţă foto inedită, fiind imortalizaţi în alb şi negru de olandezii Inez van Lamsweerde și Vinoodh Matadin. (Foto: Globurile de Aur 2016 – Instagram)

13
/01
/16

Institutul Balassi – Institutul Maghiar din Bucureşti în colaborare cu Arhiva Naţională de Filme din Ungaria (MaNDA) iniţiază în 2016 o serie de proiecţii ce are menirea să prezinte, cu scop educativ, istoria filmului maghiar. În 2016 se împlinesc 120 de ani de la prima proiecţie de film din Budapesta şi de la deschiderea primului cinematograf în Budapesta, iar cu ocazia aniversării milenare s-a filmat primul film în Ungaria.

12
/01
/16

CRONICĂ DE FILM „The Hateful Eight”/„Cei opt odioşi”, noua nebunie autoreferenţială a lui Quentin Tarantino, este, în subtext, un puternic film politic, camuflat sub forma unui western în care sângele acaparează treptat şi fără ezitare ecranul.

11
/01
/16

CRONICĂ DE FILM Debut multipremiat și amplu discutat al regizoarei Deniz Gamze Ergüven, „Mustang” (2015) suferă de lipsă de subtilitate în încercarea de a livra un discurs despre aspirația spre libertate și despre ciocnirea dintre tradiție și modernitate.