VIDEO Un portret al lui Nelson Mandela a fost imprimat pe un zid din Shanghai cu 27.000 de lovituri de pumn
https://www.ziarulmetropolis.ro/video-un-portret-al-lui-nelson-mandela-a-fost-imprimat-pe-un-zid-din-shanghai-cu-27-000-de-lovituri-de-pumn/

Artistul Phil Akashi i-a adus un omagiu fostului preşedinte sud-african Nelson Mandela, realizând un portret monumental al acestuia cu ajutorul a 27.000 de lovituri imprimate cu mănuşile de box pe un zid din parcul Grafitti din Shanghai.

Un articol de Andrada Văsii|21 iulie 2013

Artistul Phil Akashi i-a adus un omagiu fostului preşedinte sud-african Nelson Mandela, realizând un portret monumental al acestuia cu ajutorul a 27.000 de lovituri imprimate cu mănuşile de box pe un zid din parcul Grafitti din Shanghai.

Artistul a ataşat mânuşilor de box un sigiliu, care avea anexate caracterele din limba chineză pentru cuvântul „libertate”, imprimând chipul lui Nelson Mandela pe un perete prin 27.000 de lovituri de pumn, potrivit huffingtonpost.com.

Sigiliul, înmuiat într-o pastă neagră, a fost ales pentru a onora lupta fostului preşedinte sud – african, notează Mediafax.

Această operă de artă exemplifică cei 27 de ani de închisoare pe care i-a făcut Nelson Mandela şi simbolizează, totodată, lupta sa pentru libertate şi egalitate. El şi-a sacrificat propria libertate pentru ca alţii să simtă ce înseamnă libertatea. De aceea el reprezintă o fantastică sursă de inspiraţie pentru întreaga lume.

Phil Akashi,
artist plastic

Numeroase acţiuni simbolice sau de caritate au fost organizate în ultima săptămână, pentru sărbătorirea a 95 de ani (pe 18 iulie) de la naşterea lui Nelson Mandela, aflat în stare critică de aproape o lună şi jumătate într-un spital din Pretoria.

tribute-to-nelson-mandela 1

tribute-to-nelson-mandela 2

Foto credit: Modernism.ro (Site)

02
/10
/22

Un fotograf român explorează pentru prima dată viața sălbatică prin prisma emoțiilor transmise de păsări și animale. Este vorba despre Rareș Beșliu și expoziția „Emoții”, un preview al albumului fotografic cu același nume, ce va fi lansat în primăvara anului viitor.

29
/09
/22

Între 30 septembrie și 2 octombrie, în cadrul Nopții Albe a Galeriilor, va putea fi vizitată în sala Auditorium (nivel -1) a MARe/Muzeul de Artă Recentă (B-dul Primăverii nr. 15, București) LIVE, instalația de artă video realizată de artistul vizual Alex Manea (n. 1988), care combină cele două mari pasiuni ale acestuia: arta vizuala și filmele.

29
/09
/22

Muzeul-Atelier Școala de la Piscu, un proiect care valorifică inteligent patrimoniul local, inițiat de Virgil Scripcariu (sculptor) și Adriana Scripcariu (istoric de artă), se află printre câștigătorii premiilor European Heritage Awards / Europa Nostra Awards 2022, cele mai de seamă distincții pentru profesioniștii patrimoniului cultural european, în cadrul secțiunii „Educație, Formare și Meșteșug”.

23
/09
/22

Pe 25 septembrie și pe 1 și 2 octombrie, de la ora 19:00, NO RA – Femininul norilor revine la Muzeul Național al Literaturii Române (str. Nicolae Crețulescu nr. 8). Spectacolul, o instalație performativă inspirată din romanul cu puternice accente biografice ”Hipodrom” de Nora Iuga, prezintă în fața spectatorilor viața încercată, dar plină de lumină a uneia dintre cele mai iubite și apreciate autoare contemporane române: Nora Iuga.

23
/09
/22

The Future Lab este un proiect lansat de rețeaua Centrelor Cehe cu ocazia președinției Cehiei a UE în a doua jumătate a anului 2022. La București, programul va consta în 4 evenimente care abordează sustenabilitatea din diferite perspective - știință și greenwashing, design și inovare, comunități, infrastructură urbană și alimentație.

22
/09
/22

Romanian Jewelry Week 3.0 sărbătorește bijuteria contemporană între 5 și 9 octombrie cu expoziții, conferințe, workshop-uri de bijuterie și târguri și peste 190 de designeri români și internaționali care vor expune mii de creații de bijuterie. Ca în fiecare an, Romanian Jewelry Week oferă posibilitatea pasionaților de bijuterie să cumpere piesele preferate în cadrul Târgului de bijuterie ROJW 3.0 între 8 și 9 octombrie la Biblioteca Națională.

21
/09
/22

În perioada 26 septembrie – 14 octombrie 2022, Institutul Cultural Român de la Paris organizează expoziția „INTROSPECȚII/INTROSPECTIONS” a artiștilor români Suzana Fântânariu (pictură, grafică, instalații), Anca Szönyi Thomas (fotografie, mixed media) și Dorin Crețu (pictură, fotografie digitală). Curatori sunt Ludwig Otte și Anca Szönyi Thomas.