Vineri începe Mozaic Jazz Festival
https://www.ziarulmetropolis.ro/vineri-incepe-mozaic-jazz-festival/

Între 13 şi 15 noiembrie, Casa de Cultură a Sindicatelor va găzdui a doua ediţie a celui mai „cool” festival de jazz din Sibiu, Mozaic Jazz Festival. Poziţionat deja ca un eveniment cultural de cea mai înaltă calitate, festivalul va aduce pe aceeaşi scenă şase trupe, dintre care trei în premieră pentru România.

Un articol de Liliana Matei|10 noiembrie 2015

Publicul îi va putea vedea şi asculta la Sibiu pe unii dintre cei mai creativi şi talentaţi artişti ai momentului: Ambrose Akinmusire Quartet (UŞA), Miroslav Vitouš & Emil Viklicky (Cehia), Jaga Jazzist (Norvegia), Tigran Hamasyan Trio (Armenia), Bálazs Bágyi New Quartet (Ungaria) şi The Ploctones (Olanda).

Programul Festivalului:

Vineri 13 noiembrie, ora 19:00- Ambrose Akinmusire Quartet (USA)
Trompetistul american este câştigător al premiului Thelonious Monk Internaţional Jazz Competition, acordat de un juriu din care au făcut parte Quincy Jones şi Roy Hargrove. A cântat cu Joshua Redman și Esperanza Spalding şi este considerat unul dintre cei mai subtili şi rafinaţi trompetişti ce poate fi văzut pe scenele lumii în acest moment.

Vineri 13 noiembrie, ora 21:00- Miroslav Vitouš &Emil Viklicky (Cehia)

Fondator al prolificului grup Weather Report, Miroslav Vitouš  este unul dintre cei mai cunoscuţi contrabasişti de jazz. În cei 50 de ani de carieră a împărţit scena şi studiourile de înregistrări cu Miles Davis, Chick Corea, Wayne Shorter sau Jan Garbarek.
Pianistul şi compozitorul Emil Viklicky este deţinătorul a numeroase premii muzicale internaţionale, compune pentru film, este interesat de jazzul contemporan şi muzica clasică şi apare pe nu mai puţin de 30 de albume.
Duo-ul va prezenta în cadrul festivalului un program  inspirat de cântece tradiţionale din Cehia şi Moravia, dar şi piese ale cunoscutului compozitor  L. Janáček.

Sâmbătă, 14 noiembrie, ora 19:00 – Jaga Jazzist (Norvegia)

‘’Show-urile noastre sunt intense, atât vizual cât şi sonic, cu o scenă plină cu 35 de instrumente şi 8 oameni făcând ce ştiu să facă mai bine pentru ca seara să fie una memorabilă. Ne distrăm pe cinste la concerte şi cântăm cu o mare plăcere’’. (Jaga Jazzist)

Sâmbătă, 14 noiembrie, ora 21:15 – Tigran Hamasyan Trio (Armenia)
Poate cel mai nonconformist pianist contemporan, Tigran Hamasyan va prezenta în cadrul festivalului noul album al Trio-ului sau, Mockroot. Un material care debordează de energie şi în care elementele de jazz, dubstep, rock sau muzică electronică surprind şi sparg tiparele cu care ne-am obişnuit.

Duminică, 15 noiembrie , ora 19:00 – Bálazs Bágyi New Quartet (Ungaria)

Baterist, compozitor şi profesor, Bálazs Bágyi este unul dintre cei mai vizibili membri ai scenei de jazz maghiare, fiind în prezent preşedinte al Federaţiei Ungare de Jazz.
Duminică, 15 noiembrie, ora 21:00 – The Ploctones (Olanda)
Copilul teribil al scenei olandeze, grupul experimental The Ploctones trece cu uşurinţă de la jazz rock şi funk la blues sau punk, fiecare concert al trupei fiind un eveniment în sine.
Vino la Mozaic Jazz Festival şi ai discount la cazare!

INFO

În perioada 12-16 noiembrie 2015, Hotel Ibis Sibiu oferă publicului festivalului un discount la cazare, în limita locurilor disponibile. Cei interesaţi sunt rugaţi să trimită un mail pe adresa [email protected] cu o cerere de rezervare şi codul de bare de pe biletul de concert, sau să se prezinte cu biletul la recepţia hotelului.

Pentru ca rezervarea să fie fermă, plata se va face în avans, după ce solicitantul va primi de la Hotel Ibis Sibiu formularul de credit card charge.

Contact Hotel Ibis Sibiu: [email protected];  Tel.: +00 40 269 21 81 00

Bilete

Biletele și abonamentele se găsesc în rețeaua Eventim: Magazinele Germanos, Orange, Vodafone, Domo, Librăriile Humanitas și Cărturești, și on-line pe www.eventim.ro
Prețul unui bilet este de 70 lei pentru fiecare zi de festival, iar abonamentul valabil pentru cele trei zile costă 170 de lei. Elevii, studenții și pensionarii beneficiază de reducere.

Mozaic Jazz Festival este un eveniment produs de Asociația Mozaic Events și cofinanțat de Consiliul Local Sibiu și Primăria Municipiului Sibiu.

Detalii pe www.mozaicfestival.com

02
/07
/20

OAMENII MUZICII Pe 17 iunie 1882 se năștea în Rusia cel care avea să devină marele compozitor modernist și neoclasic al secolului XX, Igor Stravinski (1882-1971). În 89 de ani de viață a fost martorul a două Războaie Mondiale dar și al unor revoluții sociale, culturale și muzicale fără precedent, el însuși devenind unul dintre uriașii muzicii secolului trecut.

28
/06
/20

Vești bune pentru industria muzicală și nu numai: cea de-a cincea ediție a Mastering The Music Business, primul și cel mai mare eveniment organizat în România pe teme de industrie muzicală, va avea loc în perioada 29 - 31 iulie într-un nou format.

24
/06
/20

Săptămânal, miercurea, începând din 1 iulie, seria de concerte open air cu artiști locali din zona alternative – Backyard Acoustic Season – se reinstalează pe terasa de la Expirat, la inițiativa Overground Music, într-un format reconsiderat și adaptat situației și locului, renunțând la tiparele unui concert clasic, pentru un public restrâns de aproximativ 100 de persoane per reprezentație.

24
/06
/20

După trei luni în care Qreator – Home Together Edition a fost platforma de exprimare online pentru cei mai importanți artiști din România, seria de evenimente ajunge la final. Ultima reprezentație va fi una memorabilă, un recital cu Angela Gheorghiu. Joi, 25 iunie, de la ora 18:30, marea soprană va susține un recital live transmis online pe pagina de Facebook a Qreator.

23
/06
/20

Proiectul Poveştile instrumentelor a fost conceput într-un fel şi se naşte în alt fel, în Noaptea de Sânziene a anului 2020, în vremuri în care a vrea să faci artă, oriunde în lume, a devenit neînchipuit de dificil, în vremuri în care artiştii cu şi modul lor de expresie sunt reduşi, aproape, la tăcere, în vremuri în care artiştii par, celor mulţi, neesenţiali.

22
/06
/20

Pe 21 iunie 1982, Parisul cânta și dansa pentru prima oară marcând Sărbătoarea Muzicii în ziua solstițiului de vară. Inițiativă a ministrului culturii francez de la acea dată – Jack Lang – și a compozitorului și muzicologului Maurice Fleuret, Fête de la Musique a devenit treptat o sărbătoare internațională a muzicii, marcată în peste 120 de țări din lume în fiecare an, pe 21 iunie, prin evenimente dedicate muzicii, derulate cel mai adesea în aer liber.