Vineri începe Mozaic Jazz Festival
https://www.ziarulmetropolis.ro/vineri-incepe-mozaic-jazz-festival/

Între 13 şi 15 noiembrie, Casa de Cultură a Sindicatelor va găzdui a doua ediţie a celui mai „cool” festival de jazz din Sibiu, Mozaic Jazz Festival. Poziţionat deja ca un eveniment cultural de cea mai înaltă calitate, festivalul va aduce pe aceeaşi scenă şase trupe, dintre care trei în premieră pentru România.

Un articol de Liliana Matei|10 noiembrie 2015

Publicul îi va putea vedea şi asculta la Sibiu pe unii dintre cei mai creativi şi talentaţi artişti ai momentului: Ambrose Akinmusire Quartet (UŞA), Miroslav Vitouš & Emil Viklicky (Cehia), Jaga Jazzist (Norvegia), Tigran Hamasyan Trio (Armenia), Bálazs Bágyi New Quartet (Ungaria) şi The Ploctones (Olanda).

Programul Festivalului:

Vineri 13 noiembrie, ora 19:00- Ambrose Akinmusire Quartet (USA)
Trompetistul american este câştigător al premiului Thelonious Monk Internaţional Jazz Competition, acordat de un juriu din care au făcut parte Quincy Jones şi Roy Hargrove. A cântat cu Joshua Redman și Esperanza Spalding şi este considerat unul dintre cei mai subtili şi rafinaţi trompetişti ce poate fi văzut pe scenele lumii în acest moment.

Vineri 13 noiembrie, ora 21:00- Miroslav Vitouš &Emil Viklicky (Cehia)

Fondator al prolificului grup Weather Report, Miroslav Vitouš  este unul dintre cei mai cunoscuţi contrabasişti de jazz. În cei 50 de ani de carieră a împărţit scena şi studiourile de înregistrări cu Miles Davis, Chick Corea, Wayne Shorter sau Jan Garbarek.
Pianistul şi compozitorul Emil Viklicky este deţinătorul a numeroase premii muzicale internaţionale, compune pentru film, este interesat de jazzul contemporan şi muzica clasică şi apare pe nu mai puţin de 30 de albume.
Duo-ul va prezenta în cadrul festivalului un program  inspirat de cântece tradiţionale din Cehia şi Moravia, dar şi piese ale cunoscutului compozitor  L. Janáček.

Sâmbătă, 14 noiembrie, ora 19:00 – Jaga Jazzist (Norvegia)

‘’Show-urile noastre sunt intense, atât vizual cât şi sonic, cu o scenă plină cu 35 de instrumente şi 8 oameni făcând ce ştiu să facă mai bine pentru ca seara să fie una memorabilă. Ne distrăm pe cinste la concerte şi cântăm cu o mare plăcere’’. (Jaga Jazzist)

Sâmbătă, 14 noiembrie, ora 21:15 – Tigran Hamasyan Trio (Armenia)
Poate cel mai nonconformist pianist contemporan, Tigran Hamasyan va prezenta în cadrul festivalului noul album al Trio-ului sau, Mockroot. Un material care debordează de energie şi în care elementele de jazz, dubstep, rock sau muzică electronică surprind şi sparg tiparele cu care ne-am obişnuit.

Duminică, 15 noiembrie , ora 19:00 – Bálazs Bágyi New Quartet (Ungaria)

Baterist, compozitor şi profesor, Bálazs Bágyi este unul dintre cei mai vizibili membri ai scenei de jazz maghiare, fiind în prezent preşedinte al Federaţiei Ungare de Jazz.
Duminică, 15 noiembrie, ora 21:00 – The Ploctones (Olanda)
Copilul teribil al scenei olandeze, grupul experimental The Ploctones trece cu uşurinţă de la jazz rock şi funk la blues sau punk, fiecare concert al trupei fiind un eveniment în sine.
Vino la Mozaic Jazz Festival şi ai discount la cazare!

INFO

În perioada 12-16 noiembrie 2015, Hotel Ibis Sibiu oferă publicului festivalului un discount la cazare, în limita locurilor disponibile. Cei interesaţi sunt rugaţi să trimită un mail pe adresa [email protected] cu o cerere de rezervare şi codul de bare de pe biletul de concert, sau să se prezinte cu biletul la recepţia hotelului.

Pentru ca rezervarea să fie fermă, plata se va face în avans, după ce solicitantul va primi de la Hotel Ibis Sibiu formularul de credit card charge.

Contact Hotel Ibis Sibiu: [email protected];  Tel.: +00 40 269 21 81 00

Bilete

Biletele și abonamentele se găsesc în rețeaua Eventim: Magazinele Germanos, Orange, Vodafone, Domo, Librăriile Humanitas și Cărturești, și on-line pe www.eventim.ro
Prețul unui bilet este de 70 lei pentru fiecare zi de festival, iar abonamentul valabil pentru cele trei zile costă 170 de lei. Elevii, studenții și pensionarii beneficiază de reducere.

Mozaic Jazz Festival este un eveniment produs de Asociația Mozaic Events și cofinanțat de Consiliul Local Sibiu și Primăria Municipiului Sibiu.

Detalii pe www.mozaicfestival.com

08
/12
/19

VUNK a lansat videoclipul baladei de dragoste 5,3. Cântecul este extras de pe cel mai nou album al formației, „Domnul Portocaliu și Mașina Timpului“.

08
/12
/19

Opera Națională București prezintă duminică, 8 decembrie 2019, începând cu ora 18:30 spectacolul „Peer Gynt” de Edvard Grieg și „Carmina Burana” de Carl Orff, coregrafia poartă semnătura lui Davide Bombana, costumele, decorul și luminile au fost create de către Mario De Carlo, asistent scenografie Andreea Koch. La pupitrul dirijoral se va afla maestrul Tiberiu Soare, Corul Operei Naționale București a fost pregătit de către Daniel Jinga, iar Corul de copii de către Smaranda Morgovan.

08
/12
/19

Un eveniment de prim rang în lumea muzicii: ediţia 2019 a Festivalului şi Concursului Naţional al Liedului Românesc, desfăşurată la Ateneul Român din Bucureşti, și care iniţiate de soprana Mariana Nicolesco s-au impus din nou ca un revelator extraordinar al comorii de peste 10.000 de lieduri româneşti, fondate pe vechiul cântec de dor.

05
/12
/19

Două ansambluri de muzică contemporană aduc publicului colinde contemporane, dar și o selecție de colinde tradiționale mai puțin cunoscute transpuse într-un limbaj muzical actual, înainte de Sărbători, pe scena Teatrelli. Concertul este programat pentru 10 decembrie, de la ora 19 și reunește ansamblul SonoMania și pe artiștii Maria Balabaș, Mihai Balabaș, Călin Torsan și Marina Pingulescu.

05
/12
/19

Opera Națională București prezintă joi, 5 decembrie 2019, începând cu ora 18:30 spectacolul „Nunta lui Figaro” de Wolfgang Amadeus Mozart. Regia poartă semnatura lui Alexander Rădulescu, scenografia a fost realizată de către Adriana Urmuzescu, maestru de cor Daniel Jinga, asistent de regie Ştefan Neagrău. La pupitrul dirijoral se va afla maestrul Vlad Conta.

04
/12
/19

Opera Națională București prezintă miercuri, 4 decembrie 2019, începând cu ora 18:30 spectacolul de balet „Lacul Lebedelor” de Piotr Ilici Ceaikovski. Regia şi coregrafia poartă semnătura lui Gheorghe Iancu, scenografia a fost realizată de către Luisa Spinatelli, iar lighting design-ul de către Camilla Piccioni. La pupitrul dirijoral se va afla maestrul Iurie Florea.

03
/12
/19

Orchestra Română de Tineret va susţine un concert sub bagheta dirijorului Diego Dini Ciacci în seara de 5 decembrie 2019, ora 19:30, la Catedrala Sf. Iosif  din Bucureşti, solist fiind concertmaestrul orchestrei, Radu Dunca, concertul fiind organizat de Ambasada Italiei la Bucureşti şi Centrul Naţional de Artă Tinerimea Română.

02
/12
/19

Vineri, 6 decembrie (19.00), ORCHESTRA NAŢIONALĂ RADIO, sub bagheta dirijorului american multipremiat internațional RYAN BANCROFT aduc în fața publicului bucureștean, la Sala Radio, muzica unuia dintre cei mai mari compozitori francezi de la finalul sec. XIX și începutul sec. XX: CLAUDE DEBUSSY.

01
/12
/19

Opera e muzică, teatru, scenografie, mișcare – totul live. E o reflecție a societății de demult și de acum. E pasiune, dramă, e toate sentimentele la superlativ. E muzică vie vocală, corală și instrumentală. Vă invităm în decembrie la Opera din București, să vă convingeți!

01
/12
/19

Pe 12 decembrie, de la orele 19:00, la Sala Radio Sergiu Cioiu va prezenta un recital extraordinar muzical, poetic, tandru și ironic, în care poezia și cântecul, împreună, fac un excelent divertisment, intitulat: „Sergiu Cioiu, one-man show, cântece ale prezentului continuu”.

01
/12
/19

Concerte extraordinare organizate cu ocazia Sărbătorilor de iarnă sunt pregătite de către muzicienii din Orchestra simfonică și din Corul Filarmonicii „George Enescu”.

25
/11
/19

În perioada 15-17 decembrie va avea loc o serie de trei concerte și serate culturale, în salonul Centrului Român de Muzică din strada Henri Coandă nr. 5, sector 1, București, în cadrul uni festval realizat de pianistul Florian Mitrea.