Vlad Zamfirescu a încheiat filmările la primul său lungmetraj
https://www.ziarulmetropolis.ro/vlad-zamfirescu-a-incheiat-filmarile-la-primul-sau-lungmetraj/

Cunoscut publicului din România pentru rolurile sale din teatru (în prezent joacă în peste 20 de piese în Bucureşti şi în ţară), televiziune („În derivă”, HBO) şi cinematografie („Italiencele”, „Restul e tacere” etc.), Vlad Zamfirescu, a încheiat de curând filmările la lungmetrajul “Secretul Fericirii”, unde se află în dublă postură: regizor şi actor.

Un articol de Petre Ivan|29 septembrie 2015

“Din ziua când am citit scenariul, am știut că povestea trebuie să ajungă la cât mai mulți oameni. Să fie văzută, să fie auzită… să fie înțeleasă. E o poveste care, cred eu, nu te poate lăsa indiferent. Simplă, surprinzătoare și, cumva, universală. O poveste care mi-aș dori să aducă lumea în cinematograf. ”, a declarat regizorul

După un scenariu original scris de Alexandru Popa, „Secretul fericirii” spune, în timp real,  povestea a trei prieteni care, cu sau fără voie, trec peste stereotipuri și previzibil, redefinindu-si viețile în urma unor întorsături de situație.vlad zamfirescu

Construcția, atent gradată, mizează pe umor, replici simple și adevăruri incomode. Deci provocatoare.

Pentru mine, aflat la un început de drum lung pe care, sigur, mai am multe de descoperit, aceasta este miza principală: să respect publicul, să îi ofer un adevăr pe care să-l înțeleagă și să-l recunoască. Să meargă cu actorii și cu povestea. Sper ca, în timp, să și reușesc. Oricum, a fost provocator și uneori dificil să închidem filmările, e greu să faci un film independent în România și-i mulțumesc Cristinei Dobrițoiu, producătoarea noastră, pentru efortul uriaș pe care l-a făcut. – Vlad Zamfirescu

Alături de Vlad Zamfirescu, în distribuția lungmetrajului îi regăsim pe Irina Velcescu și Theo Marton.

Filmările s-au desfășurat pe durata a aproximativ trei săptămâni în București.

Foto: Vlad Zamfirescu, “Secretul Fericirii” – cinemagia

28
/01
/15

"Timbuktu", un lungmetraj regizat de mauritanul Abderrahmane Sissako, despre Sahelul confruntat cu jihadismul, şi comedia populară "La Famille Bélier", regizată de francezul Eric Lartigau, despre universul surzilor, figurează printre peliculele nominalizate la premiul César pentru cel mai bun film.

28
/01
/15

Compozitorul de muzică de film Hans Zimmer a fost dat în judecată, fiind acuzat că a copiat piesa principală din lungmetrajul "12 ani de sclavie/ 12 Years A Slave" din coloana sonoră a serialului TV "Neveste disperate/ Desperate Housewives".

28
/01
/15

Actorul american Sean Penn va primi premiul César pentru întreaga activitate în cadrul celei de-a 40-a ediţii de acordare a prestigioaselor trofee franţuzeşti dedicate cinematografiei, care se va desfăşura pe 20 februarie, la Paris.

26
/01
/15

CRONICĂ DE FILM Un lucru e cert, iar „American Sniper”/„Lunetistul american” nu face decât să-l reconfirme: lui Clint Eastwood îi plac drapelul american, luptele şi, mai presus de orice, armele.

25
/01
/15

CRONICĂ DE FILM „Our Sunhi”, penultimul film al prolificului regizor sud-coreean Hong Sang-soo, un răsfățat al marilor festivaluri, a fost premiat în 2013 la Locarno pentru regie și a fost inclus recent de revista franceză Cahiers du Cinema în topul pe 2014.

23
/01
/15

Pasionaţii de jazz sunt aşteptaţi, sâmbătă, de la ora 18.00, la cinematograful Elvira Popescu din Bucureşti, la un eveniment dedicat muzicii, care va debuta cu filmul "Hasretim", de Marc Sinan, care a primit premiul UNESCO în 2011, şi va continua cu un concert al trupei norvegiene Helge Lein Trio.

23
/01
/15

Unul dintre cele mai discutate titluri în competiția Oscarurilor din acest an este Whiplash, drama unui student aflat la începutul unei anevoioase experienţe: transformarea în bateristul central al celei mai bune orchestre de jazz din ţară. Filmul intră în cinematografele din România pe 6 februarie.

23
/01
/15

CRONICĂ DE FILM Cu „Boyhood”, probabil cel mai de succes film al său, Richard Linklater readuce cinematograful la origine, reafirmându-i capacitatea unică de a înregistra scurgerea timpului. Este un film despre fiecare din noi, despre vârstele prin care trecem fără a le conştientiza până la capăt.