Vlad Zamfirescu a încheiat filmările la primul său lungmetraj
https://www.ziarulmetropolis.ro/vlad-zamfirescu-a-incheiat-filmarile-la-primul-sau-lungmetraj/

Cunoscut publicului din România pentru rolurile sale din teatru (în prezent joacă în peste 20 de piese în Bucureşti şi în ţară), televiziune („În derivă”, HBO) şi cinematografie („Italiencele”, „Restul e tacere” etc.), Vlad Zamfirescu, a încheiat de curând filmările la lungmetrajul “Secretul Fericirii”, unde se află în dublă postură: regizor şi actor.

Un articol de Petre Ivan|29 septembrie 2015

“Din ziua când am citit scenariul, am știut că povestea trebuie să ajungă la cât mai mulți oameni. Să fie văzută, să fie auzită… să fie înțeleasă. E o poveste care, cred eu, nu te poate lăsa indiferent. Simplă, surprinzătoare și, cumva, universală. O poveste care mi-aș dori să aducă lumea în cinematograf. ”, a declarat regizorul

După un scenariu original scris de Alexandru Popa, „Secretul fericirii” spune, în timp real,  povestea a trei prieteni care, cu sau fără voie, trec peste stereotipuri și previzibil, redefinindu-si viețile în urma unor întorsături de situație.vlad zamfirescu

Construcția, atent gradată, mizează pe umor, replici simple și adevăruri incomode. Deci provocatoare.

Pentru mine, aflat la un început de drum lung pe care, sigur, mai am multe de descoperit, aceasta este miza principală: să respect publicul, să îi ofer un adevăr pe care să-l înțeleagă și să-l recunoască. Să meargă cu actorii și cu povestea. Sper ca, în timp, să și reușesc. Oricum, a fost provocator și uneori dificil să închidem filmările, e greu să faci un film independent în România și-i mulțumesc Cristinei Dobrițoiu, producătoarea noastră, pentru efortul uriaș pe care l-a făcut. – Vlad Zamfirescu

Alături de Vlad Zamfirescu, în distribuția lungmetrajului îi regăsim pe Irina Velcescu și Theo Marton.

Filmările s-au desfășurat pe durata a aproximativ trei săptămâni în București.

Foto: Vlad Zamfirescu, “Secretul Fericirii” – cinemagia

17
/05
/21

Așteptarea ia sfârșit! Filmele revin pe marile ecrane de la Cineplexx începând de vineri, 28 mai, în toate cele cinci cinematografe: Băneasa, Titan, Satu-Mare, Sibiu și Târgu-Mureș. Locațiile vor fi pregătite să găzduiască din nou spectatorii și fascinantul univers cinematografic, cu cele mai avansate tehnologii de imagine și sunet.

14
/05
/21

Până la 25 mai, cinci dintre documentarele de scurtmetraj din anii `30-`40 ale lui Jean Mihail, unul din pionierii cinematografiei române, pot fi vizionate gratuit pe platforma Cineclub Sahia Vintage, în cadrul Cineclubului One World Romania.

13
/05
/21

„Acasă” (r. Radu Ciorniciuc), „colectiv” (r. Alexander Nanau), „Ivana cea groaznică” (r. Ivana Mladenovic) și „Tipografic majuscul” (r. Radu Jude) sunt filmele care intră oficial în cursa pentru trofeul Gopo la categoria Cel mai bun film de lungmetraj.

06
/05
/21

Dintre zecile de filme româneşti disponibile Netflix, vă recomandăm trei documentare – poate mai puţin cunoscute, dar extrem de ofertante. Există mai multe filme de non-ficţiune româneşti pe platformă, însă cele trei propuneri sunt de neocolit.

22
/04
/21

CARTEA DE CINEMA A apărut recent, la Editura Universităţii din Bucureşti, o substanţială şi pasionantă carte: „Umorul între divertisment şi ideologie. O istorie culturală a filmelor de comedie din România comunistă (1948-1965)”. Volumul - lectură obligatorie - este teza de doctorat a tânărului istoric Eugen Ignat.