Volumul Alexandrei Ares, „Viaţa mea pe net“, a fost nominalizat la premiul „Readers Favorite“
https://www.ziarulmetropolis.ro/volumul-alexandrei-ares-viata-mea-pe-net-a-fost-nominalizat-la-premiul-readers-favorite/

„Viaţa mea pe net“ / „My Life on Craigslist“, al autoarei americane de origine română Alexandra Ares, este unul dintre cele şase romane finaliste la premiul internaţional „Readers Favorite“, la categoria „Ficţiune/Umor”.

Un articol de Andrada Văsii|16 iulie 2013

„Viaţa mea pe net’’ / „My Life on Craigslist’’, al autoarei americane de origine română Alexandra Ares, este unul dintre cele şase romane finaliste la premiul internaţional „Readers Favorite’’, la categoria „Ficţiune/Umor”.

Concursul „Readers Favorite“ este deschis tuturor cărţilor din lume publicate în limba engleză, iar rezultatele sunt stabilite de bloggeri şi de cititori, reprezentând un barometru de popularitate.

Câştigătorii de la Readers Favorite vor fi anunţaţi în data de 23 noiembrie 2013 la Regency Hotel din Miami, în cadrul unei ceremonii care va deschide Miami Book Fair.

Un roman apreciat

Este cea de-a doua nominalizare la un premiu american pentru „My Life on Craigslist’’, după ce în 2011 prima ediţie a romanului a fost nominalizată la cea mai bună carte a anului, Best Book Awards USA pentru Women Fiction, oferit de organizaţia US Book News din Los Angeles.

Anul trecut, cea mai recentă carte a sa, „The Other Girl’’, încă nepublicată în România, a primit distincţia de „Cea mai bună novella independentă din SUA“ la Next Generation Indie Awards, un echivalent al premiilor Sundance pentru carte, la o ceremonie la Plaza Hotel din New York.

Autoarea a mai obţinut în luna martie o distincţie de finalist şi o nominalizare la categoria „Romance” a Premiilor Book of The Year 2012, acordate de revista ForeWord Reviews pentru romanul „Visătoarele’’ (Polirom, 2008).

Internetul schimbă vieți

„Viaţa mea pe net’’ este o satiră a felului în care Internetul a pervertit modul de relaţionare sentimentală a multor oameni, oferind totodată o oglindă acidă a moravurilor de ultimă oră ale tinerilor americani în cursa pentru supravieţuire şi pentru a avea un partener.

În prezent, Alexandra Ares îşi împarte timpul între Manhattan şi Bucureşti şi scrie atât în limba engleză, cât şi în limba română.

Numeroase volume

În România a mai publicat „Exilată în trecut’’, la Editura Cartea Românească, „Sam Shepard, un rebel al rigorii mortale’’, la Editura Aldine şi piesa bilingvă „Beauty-Frumoasa ador­mită şi trezită’’, care s-a jucat într-un spectacol-lectură pe Off-Broadway şi a fost distribuită în Drama Bookstore din New York. De asemenea, „Waking Beauty-Frumoasa ador­mită şi trezită’’ va apărea anul acesta în Turcia.

Alexandra Ares este membru al Pen American Center din SUA şi al Uniunii Scriitorilor din România şi editoarea fondatoare a magazinului literar „Manhattan Chronicles’’.

Info:

„Viaţa mea pe net’’ a apărut la editura Polirom, în anul 2012.

Volumul a fost tradus de Larisa Copăceanu.

Foto credit: Polirom

26
/01
/23

Institutul de Istorie a Religiilor al Academiei Române și Muzeul Național al Literaturii Române vă invită la expoziția „Manuscrisele inedite ale lui Mircea Eliade din patrimoniul Institutului de Istorie a Religiilor al Academiei Române”.

22
/01
/23

Apariţia în română, pe final de 2022, la Editura Tracus Arte, a două cărţi de Pier Paolo Pasolini - una de poezii şi alta cu texte despre literatură şi artă - a tulburat puţin apatia cu care a fost marcat la noi centenarul acestui mare cineast şi scriitor.

16
/01
/23

Tatiana Ernuțeanu, poetă, eseistă și publicistă, a publicat recent volumul „Buletin de știri blues“, la Editura Tracus Arte (2022) și volumul „Carne, visuri si oase triste uitate în Hydra“, Editura Eikon (2020). Scrie pentru revistele Forbes Life și Psychologies.

11
/01
/23

Cu prilejul Zilei Culturii Naționale, duminică, 15 ianuarie 2023, de la ora 16.00, la Seneca Anticafe (str. Arhitect Ion Mincu 1), va avea loc o întâlnire cu tema „Presa culturală: schițe pentru un viitor posibil” – dialog pornind de la cel mai recent număr al revistei Lettre Internationale. Dezbaterea este organizată de ICR prin Centrul Național al Cărții.

10
/01
/23

Cu prilejul Zilei Culturii Naționale, Muzeul Național de Artă al României (MNAR) vă invită duminică, 15 ianuarie 2023, între orele 11.00 - 13.00, la un eveniment dedicat legăturii dintre cultura scrisă și artele vizuale.

22
/12
/22

Luna aceasta, în cadrul colecției Anansi. World Fiction de la Editura Pandora M a apărut ediția în limba română a unei cărți mult-așteptate: „Infinitul într-o trestie” de Irene Vallejo, cartea de eseu care, acum doi ani, a ținut primele pagini ale ziarelor de cultură din Spania, fiind recompensată cu două dintre cele mai importante distincții: Premiul Național pentru Eseu și Premiului Ojo Crítico. Ulterior, cartea lui Irene Vallejo a cucerit spațiul cultural internațional, fiind în curs de traducere în peste 30 de limbi.