Volumul biografic ‘Alexandru Jula’, lansat la Biblioteca Metropolitană Bucureşti
https://www.ziarulmetropolis.ro/volumul-biografic-alexandru-jula-lansat-la-biblioteca-metropolitana-bucuresti/

Cartea biografică „Alexandru Jula”, de Oana Georgescu, a fost lansată joi la Biblioteca Metropolitană Bucureşti, sediul central „Mihail Sadoveanu”. „O carte specială dedicată unui om şi unui artist special. Acest volum este povestea unei cariere de succes”, a declarat autoarea volumului, Oana Georgescu, la lansare, amintind că volumul biografic este însoţit de un CD cu […]

Un articol de Andrada Văsii|25 octombrie 2012

Cartea biografică „Alexandru Jula”, de Oana Georgescu, a fost lansată joi la Biblioteca Metropolitană Bucureşti, sediul central „Mihail Sadoveanu”.

„O carte specială dedicată unui om şi unui artist special. Acest volum este povestea unei cariere de succes”, a declarat autoarea volumului, Oana Georgescu, la lansare, amintind că volumul biografic este însoţit de un CD cu 20 de melodii selecţionate personal de Alexandru Jula.  Artistul s-a declarat încântat de apariţia volumului şi a spus că nu se aştepta ca autoarea să ştie atât de multe lucruri despre el.

„Nu m-am aşteptat la un asemenea eveniment pentru că în viaţa unui artist un astfel de eveniment contează enorm. (…) Deşi este mai tânără, Oana a ştiut tot ce am făcut eu vreme de 58 de ani. Şi 58 de ani este foarte mult pentru muzica uşoară”, a declarat Alexandru Jula.

El a afirmat că, deşi a lansat de curând un album, s-a apucat deja să lucreze pentru următorul, pe care speră să-l termine anul viitor.

„Am lansat în urmă cu câteva luni un album, dar m-am apucat deja de altul. Nu-mi place să stau. Mă lupt cu viaţa, cu evenimentele, cu noutăţile. Am învăţat ceva de la viaţă şi ăsta este motivul pentru care fac mereu câte ceva nou. Nu poţi trăi din ce ai fost. Cei care te ascultă de fiecare dată te întreabă ce ai mai făcut nou. Acesta este şi motivul pentru care m-am apucat de noul album. Zilele următoare voi imprima prima piesă din el. Munca la un album durează aproximativ un an”, a precizat Alexandru Jula.

Cartea „Alexandru Jula” face parte dintr-o serie dedicată valorilor autentice şi neperisabile ale muzicii uşoare româneşti din colecţia Patrimoniul Muzical Românesc, apărută la Editura „Biblioteca Bucureştilor”.

La eveniment au fost prezenţi prof. univ. dr. Adrian Cioroianu, actorii Vasile Muraru, Eugen Cristea şi Cristina Deleanu, cântăreţii Silvia Dumitrescu, Natalia Guberna, realizatorul Titus Andrei, Ivan Patzaichin, Iuliana Marciuc şi mulţi admiratori.

Sursa: Agerpres

07
/02
/24

Editura Humanitas vă invită marți, 13 februarie, de la ora 19.00, la Librăria Humanitas de la Cișmigiu (bd. Regina Elisabeta nr. 38), la o întâlnire cu istoricul Marc David Baer, profesor la London School of Economics and Political Science, istoricul Marian Coman și scriitoarea Sabina Fati despre volumul Otomanii: Hani, cezari și califi, o fascinantă nouă abordare a istoriei Imperiului Otoman.

05
/02
/24

La Centrul Național al Dansului București (CNDB), anul începe cu o rezidență și cu o serie de spectacole prezentate în cadrul stagiunii. 2024 este an aniversar la CNDB. Instituția împlinește 20 de ani și își propune să celebreze prin evenimente speciale cele două decenii de promovare a creației coregrafice.

05
/02
/24

„Din autobiografie îmi extrag eu forța, prin autobiografie simt că pot să-i fac pe oameni să se confrunte cu acele lucruri pe care nu vor să le vadă. Când vine vorba de scrierea autobiografică, oamenii nu mai pot spune: E doar un personaj, asta nu poate fi adevărat”.

05
/02
/24

Vineri, 9 februarie 2024 (19.00), ORCHESTRA NAȚIONALĂ RADIO va fi dirijată de RADU PAPONIU, director artistic și muzical al ansamblului Southwest Florida Symphony Orchestra, dirijor asociat al Filarmonicii din Naples (Florida – S.U.A.) și director muzical al Orchestrei de Tineret din același oraș american. Din 2017, Radu Paponiu a dirijat Filarmonica din Naples în peste 100 de evenimente diferite de muzică clasică, pop sau în proiecte educaționale.

05
/02
/24

Considerat, de critici, dar și de iubitorii de artă, poate cel mai cunoscut și mai bine cotat artist român contemporan la nivel internațional, Adrian Ghenie revine într-o licitație din România cu o lucrare amplă și expresivă.

05
/02
/24

Prima premieră a anului 2024 la Teatrul EXCELSIOR (singurul teatru din București dedicat adolescenților și tinerilor) este spectacolul PTERODACTILI de Nicky Silver, o producție în regia lui Radu Iacoban și scenografia lui Tudor Prodan.

05
/02
/24

Editura Humanitas Fiction vă așteaptă marți, 6 februarie, ora 19.00 la Librăria Humanitas de la Cișmigiu (Bd. Regina Elisabeta nr.38) la lansarea romanului Borges și eu de Jay Parini, recent apărut în colecția „Raftul Denisei“ coordonată de Denisa Comănescu, în traducerea lui Mihnea Gafița, un road novel care emană o nesfârșită admirație pentru unul dintre cei mai îndrăgiți scriitori ai secolului XX, un roman ce are la bază întâmplări petrecute în primăvara anului 1971.

04
/02
/24

NOU Un singur personaj, în care coabitează două ființe diferite, chiar opuse. Un singur monolog, lung, rostit de doi actori, într-un spectacol nou intrat în portofoliul Teatrului Metropolis, în urma concursului pentru debutanți, “StarT”

02
/02
/24

Jurnalismul de investigație din Balcani, Europa Centrală, țările Parteneriatului Estic, precum și Cipru și Malta, a întâmpinat numeroase provocări în ultimii ani. În multe țări din regiune, peisajul media este plin de (auto-)cenzură, iar inițiativele independente și critice sunt insuficiente. Jurnaliștii se confruntă deseori cu amenințări, hărțuire și acțiuni legale, ceea ce le restricționează tot mai mult capacitatea de a documenta și raporta problemele acute din societatea actuală.