Votează cele mai relevante kitsch-uri din cultura română!
https://www.ziarulmetropolis.ro/voteaza-cele-mai-relevante-kitsch-uri-din-cultura-romana/

Din 15 iulie, românii pot vota online cele mai relevante kitsch-uri autohtone timp de două săptămâni. Categoriile şi nominalizările au fost făcute de o comisie formată din Sergiu Vasile (Utopia Balcanica şi Timesnewroman), Mihai Popescu (VICE),Corina Băcanu, Cristian Șimonca (Blogu’ lui Otravă), Ioana Mănoiu (Managing Partner GMP Public Relations) şi Cristian Lică, Kitsch manager la Romanian Kitsch Museum. Comisia a ţinut cont de sugestiile exprimate de vizitatorii muzeului şi de recomandările din social media.

Un articol de Petre Ivan|19 iulie 2017

Românii pot vota, aici, kitsch-urile cele mai relevante din următoarele categorii:

  • Kitsch istoric și legendar (nominalizații fiind Elena Ceaușescu, Dracula, Arsenie Boca, Dacii și Moș Gerilă)
  • Arhitectură și monumente (nominalizații fiind Turnul Eiffel de la Slobozia, Bustul de la Scornicești, Inima lui Isus din Lupeni, Harghita, Casa Poporului, Țeapa lui Ghilduș)
  • Artă decorativă și design interior (nominalizații fiind peștele de pe televizor, carpeta cu răpirea din serai, prosoapele șoferilor de tir, animalele împăiate și piticii de grădină)
  • Cultură și fashion (nominalizații fiind papucii cu puf, tatuajele kitschoase, treningul cu pantofi, ghiulurile, plasa de rafie, dansul pinguinului)
  • Media și digital (nominalizații fiind selfie-urile în baie, OTV, titlurile de tabloid, sms-urile de sărbători, prezența online a cocalarilor și pitzipoancelor)

Demersul nostru științific nu intenționează să jignească pe nimeni, nici să aducă atingere demnității nimănui. Din această cauză, nu au fost incluse în concurs persoane fizice, în viață, a căror imagine ar putea fi afectată de rezultatele concursului. – Cristian Lică, Kitsch manager la Romanian Kitsch Museum.

Voturile vor putea fi exprimate până pe 31 iulie, pe 1 august având loc ceremonia de premiere a celor mai relevante kitsch-uri autohtone.

Participanții vor putea vota o singură dată la fiecare categorie și își vor putea prezenta și argumentele într-un scurt text. Pe perioada desfășurării concursului, nu vor fi prezentate rezultate parțiale ale votului. Cele finale vor fi prezentate la sfârșitul competiției.

Acest demers face parte din realizarea unui studiu științific sub auspiciile celei mai recente destinații muzeale ale bucureștenilor și turiștilor, Muzeul Kitsch-ului, ce include aproximativ 200 de exponate și poate fi vizitată din luna mai în Strada Covaci nr. 6 din Centrul vechi al Capitalei.

La două luni de la deschidere,Muzeul Kitsch-ului a devenit unul dintre cele mai interesante muzee din București, conform Tripadvisor, cea mai documentată și credibilă sursă de informare pentru turiștii străini.

Exponatele provin din colecția personală a proprietarului Cristian Lică, realizată de-a lungul unor ani buni cu ajutorul consignațiilor, târgurilor de profil și altor colecționari și îmbogățită recent cu numeroase artefacte. Investiția lui în noua destinație culturală se ridică la peste 15.000 de euro. De curând, colecția a fost îmbogățită cu numeroase artefacte donate de simpatizanți din toată țara. Prețul unui bilet este de 30 de leide luni până sâmbătă și 20 de lei duminica.

Foto: Cele mai relevante kitsch-uri din cultura română – facebook

28
/04
/23

Complexul Muzeal Bistrița-Năsăud și Asociația Culturală „Grigore Bradea” vă invită la vernisajul expoziției realizate de Florin Tamba – laureat al Premiului „Grigore Bradea” 2021. Vernisajul expoziției de sculptură are loc vineri, 5 mai 2023, de la ora 18:00, la Muzeul Județean Bistrița-Năsăud. Expoziția va fi prezentată de istoricul de artă Vasile Duda.

27
/04
/23

Finalul lunii aprilie aduce încă două vernisaje în spațiile galeriei neconvenționale Celula de Artă. De pe 26 aprilie și până pe 6 iunie, la Kulterra Gallery (str. Știrbey Vodă nr. 104 – 106), se poate vedea expoziția „Călătorii” a artistei Ioana Badea, ce explorează drumuri, și nu destinații, făcute atât cu pasul, cât și cu gândul și între 29 aprilie și 13 mai artistul Bogdan – George Negulescu aduce în spațiul-acvariu din B-dul Carol, nr. 53 expoziția ”Red my mind”.

27
/04
/23

Cea de-a IX-a ediție a Festivalului Internațional de Arhitectură și Design Concéntrico se va desfășura, în perioada 27 aprilie - 2 mai 2023, în orașul Logroño (Spania), iar România va fi din nou prezentă, cu instalația „Fresaˮ/„Căpșunăˮ, realizată de arhitecta Oana Stănescu. Participarea României la această ediție a Festivalului este susținută de Institutul Cultural Român de la Madrid, partener al Festivalului, cu sprijinul Uniunii Arhitecților din România.

25
/04
/23

Fundația Art Encounters din Timişoara, oraş care este Capitala Europeană a Culturii în acest an, găzduieşte expoziția "Adrian Ghenie - Corpul imposibil", ce conține o serie de desene și câteva picturi tulburătoaere, inspirate din izolarea din perioada pandemiei.

24
/04
/23

„Albinele Mării Negre” de Vasile Rață este a doua expoziție din seria „Window to Europe” de la Arbor.art.room, care-și propune ca de-a lungul acestui an să promoveze artiști cu rădăcini basarabene, care și-au început cariera la sfârșitul anilor ’80 și începutul anilor ’90. Acela a fost momentul prăbușirii cortinei de fier și al deschiderii de noi oportunități în spațiul occidental.