Weekend pentru copii la Opera Naţională Bucureşti
https://www.ziarulmetropolis.ro/weekend-pentru-copii-la-opera-nationala-bucuresti/

Două reprezentaţii – „Flautul fermecat” de Wolfgang Amadeus Mozart şi spectacolul de balet ”Harap Alb” – vor fi oferite sâmbătă şi duminică micilor spectatori de Studioul Experimental de Operă şi Balet „Ludovic Spiess” din cadrul Operei Naţionale Bucureşti (ONB). Opera „Flautul fermecat”, ultima compusă de Wolfgang Amadeus Mozart, a fost adaptată pentru copii de către […]

Un articol de Andrada Văsii|24 ianuarie 2013

Două reprezentaţii – „Flautul fermecat” de Wolfgang Amadeus Mozart şi spectacolul de balet ”Harap Alb” – vor fi oferite sâmbătă şi duminică micilor spectatori de Studioul Experimental de Operă şi Balet „Ludovic Spiess” din cadrul Operei Naţionale Bucureşti (ONB).

Opera „Flautul fermecat”, ultima compusă de Wolfgang Amadeus Mozart, a fost adaptată pentru copii de către Anda Tăbăcaru Hogea (regia) şi Adriana Urmuzescu (scenografia), alături de Smaranda Morgovan (coordonarea muzicală).

Spectacolul, care a avut premiera în stagiunea trecută, a primit mai multe distincţii importante la Gala Premiilor VIP ale Artelor Spectacolului Muzical pentru Copii 2012 (Premiul pentru Cel mai bun spectacol, Premiul pentru regie – Anda Tăbăcaru Hogea, Cea mai bună solistă – Cristina Marta Sandu, Cel mai bun solist – Andrei Lazăr).

În ceea ce priveşte spectacolul de balet ”Harap Alb”, acesta va avea loc duminică, de la ora 11,00. Coregrafa Maria Popa, creatoarea baletului „Harap Alb”, a transpus în paşi de dans celebra poveste a lui Ion Creangă, pe un colaj muzical alcătuit din lucrări semnate de compozitori români precum George Enescu, Paul Constantinescu şi Marţian Negrea, iar scenografia spectacolului este semnată de Andreea Koch.

Distribuţia reprezentaţiei care are loc duminică la Sala Studio reuneşte tineri balerini ai Operei Naţionale Bucureşti, care dau viaţă celebrilor eroi ai poveştii.

Spectacolul se bucură, de asemenea, de participarea elevilor de la Liceul de Coregrafie „Floria Capsali” din Bucureşti.

Sursa: Agerpres

11
/03
/24

Un bărbat vrea să-și ajute un prieten aflat la închisoare. Se cunosc din tinerețe și crede că oricine merită o a doua șansă. De aceea, intervine pentru el la partenerul lui de afaceri, în speranța că va fi de acord să-i ofere un job.

07
/03
/24

Pe 8 martie va avea loc primul eveniment al primăverii organizat de Celula de Artă, vernisajul expoziției „Călătoriile Spiritului”, semnată de artista Sorana Scortea. Evenimentul va avea loc începând cu ora 19:00 iar lucrările vor putea fi văzute până pe 7 aprilie, în vitrina Pop Up de la Kulterra Gallery, pe strada Știrbei Vodă nr. 104-106.

05
/03
/24

Aăăă, Mihaela Trofimov este o actriță cu o mare foame pentru joacă, da, chiar așa, pentru joacă. Ăăă, o vedeți la Excelsior, la unteatru, la Brăila, pe scenă, puternică, talentată, expresivă. Ăăă ce voiam să zic? Citiți interviul în formă de alfabet și aflați cum o literă, Ă, descrie de cele mai multe ori starea ei de spirit.

05
/03
/24

Pe data de 5 martie se dă startul unui nou apel deschis în cadrul proiectului Share, Tag or Dye, inițiat și coordonat de către Asociația Fotografică Allkimik, în parteneriat cu Asociația Culturală Marginal. Această inițiativă oferă artiștilor din întreaga lume oportunitatea de a-și împărtăși creațiile și de a se implica într-o experiență colectivă de artă

01
/03
/24

Scena Digitală, platforma online de teatru, film, muzică și dans a Teatrului Național „Radu Stanca” Sibiu (TNRS) vine cu o surpriză pentru public în luna martie. Iubitorii de teatru vor putea urmări online trei spectacole de excepție din cadrul Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu: „Arta de a povesti” de Alexis Michalik, „O catedrală plină cu orgi” – spectacolul de deschidere al FITS și „FAUST: tribut”.

01
/03
/24

Happy Cinema redifuzează filmul Oppenheimer, favorit la Oscar, în perioada 7-10 martie, în toate cinematografele din țară. Oppenheimer este un thriller epic filmat în IMAX® care aruncă publicul în paradoxul palpitant al omului enigmatic care trebuie să riște să distrugă lumea pentru a o salva. Pelicula spune povestea fizicianului J. Robert Oppenheimer și a rolului pe care l-a avut în dezvoltarea bombei atomice.