„Westworld” și „Stranger Things”, marii pierzători ai Galei premiilor Emmy + Lista câștigătorilor EMMY 2017
https://www.ziarulmetropolis.ro/westworld-si-stranger-things-marii-pierzatori-ai-galei-premiilor-emmy-lista-castigatorilor-emmy-2017/

Cea de a 69-a ediţia a galei premiilor Emmy a fost dominată, duminică seară, de producţiile „The Handmaid’s Tale”, „Big Little Lies”, „Saturday Night Live” şi „Veep”, în timp ce marii pierzători au fost „Westworld” (nominalizat la 22 de categorii), „Stranger Things” şi „The Crown”.

Un articol de Petre Ivan|18 septembrie 2017

Cu nouă trofee, ”Saturday Night Live” şi-a adjudecat rolul de mare câştigător, fiind urmat de serialele ”The Handmaid’s Tale” şi ”Big Little Lies”, cu câte opt premii, scrie The Hollywood Reporter.

Alec Baldwin a fost premiat pentru rolul său Donald Trump interpretat în cadrul emisiunii NBC, ”Big Little Lies” a primit, între altele, trofeul pentru cea mai bună miniserie, iar adaptarea făcută de Hulu romanului semnat de Margaret Atwood – ”The Handmaid’s Tale” – a fost desemnată ”cel mai bun serial – dramă”, în timp ce Elizabeth Moss a fost recompensată pentru rol principal.

HBO a fost premiat şi la categoria ”cel mai bun serial – comedie”, pentru ”Veep”, cu Julia Louis-Dreyfus, care a fost desemnată ”cea mai bună actriţă într-un serial – comedie”,

Donald Glover a primit trofeul secţiunii ”cel mai bun actor într-un serial – comedie”, pentru ”Atlanta”, iar Kate McKinnon a fost ”cea mai bună actriţă în rol secundar – comedie” (”Saturday Night Live”).

Sterling K. Brown (”This Is Us”) a fost ”cel mai bun actor principal într-un serial – dramă”, în timp ce Ann Dowd (”The Handmaid’s Tale”) a fost desemnată ”cea mai bună actriţă în rol secundar – dramă”, titlu pe care l-a primit şi John Lithgow, pentru ”The Crown”.

Reed Morano a fost premiată pentru regia episodului pilot ”Offred” din ”The Handmaid’s Tale”, iar Bruce Miller, pentru scenariul aceluiaşi produs.

Cel mai bun film de televiziune a fost ”Black Mirror” (Netflix), Nicole Kidman a primit trofeul pentru ”cea mai bună actriţă într-o miniserie” (”Big Little Lies”), iar Riz Ahmed, pentru ”cel mai bun actor într-o miniserie” (”The Night Of”).

Laura Dern a fost şi ea premiată – s-a impus la categoria ”cea mai bună actriţă în rol secundar într-o miniserie sau film de televiziune” (”Big Little Lies”).

Cea mai bună competiţie de televiziune a fost desemnată ”The Voice” (NBC).

Lista câștigătorilor EMMY 2017

Cel mai bun serial dramă — „The Handmaid’s Tale”

Cel mai bun serial de comedie — „Veep”

Cel mai bun serial cu sketch-uri de varietăți — „Saturday Night Live”

Cel mai bun talk-show — „Last Week Tonight with John Oliver” (HBO)

Cel mai bun miniserial — „Big Little Lies”

Cel mai bun film de televiziune — „Black Mirror: San Junipero”

Cel mai bun program-competiție de tip reality-show — „The Voice”

Cel mai bun actor în rol principal într-un serial de comedie — Donald Glover („Atlanta”)

Cea mai bună actriță în rol principal într-un serial de comedie — Julia Louis-Dreyfus („Veep”)

Cel mai bun actor în rol principal într-un serial dramă — Sterling K. Brown („This Is Us”)

Cea mai bună actriță în rol principal într-un serial dramă — Elisabeth Moss („The Handmaid’s Tale”)

Cel mai bun actor în rol secundar într-un serial de comedie — Alec Baldwin („Saturday Night Live”)

Cea mai bună actriță în rol secundar într-un serial de comedie — Kate McKinnon („Saturday Night Live”)

Cel mai bun actor în rol secundar într-un serial dramă — John Lithgow („The Crown”)

Cea mai bună actriță în rol secundar într-un serial dramă — Ann Dowd („The Handmaid’s Tale”)

Cel mai bun actor în rol principal într-un miniserial sau film de televiziune — Riz Ahmed („The Night Off”)

Cea mai bună actriță în rol principal într-un miniserial sau film de televiziune — Nicole Kidman („Big Little Lies”)

Cel mai bun actor în rol secundar într-un miniserial sau film de televiziune — Alexander Skarsgard („Big Little Lies”)

Cea mai bună actriță în rol secundar într-un miniserial sau film de televiziune — Laura Dern („Big Little Lies”)

Cea mai bună regie a unui serial de comedie — Donald Glover („Atlanta”)

Cea mai bună regie a unui serial dramă — Reed Morano („The Handmaid’s Tale”)

Cea mai bună regie a unui miniserial sau film de televiziune — Jean-Marc Vallee („Big Little Lies”)

Cea mai bună regie a unui serial de varietăți — Don Roy King („Saturday Night Live”)

Cel mai bun scenariu pentru un serial dramă — Bruce Miller („The Handmaid’s Tale”)

Cel mai bun scenariu pentru un serial de comedie — Aziz Ansari și Lena Waithe („Master of None”)

Cel mai bun scenariu pentru un miniserial sau film de televiziune — Charlie Brooker („Black Mirror: San Junipero”)

Cel mai bun scenariu pentru un show de varietăți — „Last Week Tonight with John Oliver” (HBO).

Foto: Emmy 2017 – facebook

22
/03
/16

De Ziua Internațională a Teatrului - duminică, 27 martie, de la ora 11.00, la Teatrul Odeon, Sala Studio – iubitorii teatrului sunt invitaţi la “JORJ VOICU – 25 / In memoriam”, un eveniment organizat cu ocazia împlinirii a 25 de ani de la moartea îndrăgitului actor

21
/03
/16

Anul acesta, Premiile Gopo îi aduc un omagiu marelui actor Florin Piersic, care va primi Premiul pentru Întreaga Carieră în cadrul Galei ce va avea loc pe 28 martie, la Teatrul Național I.L Caragiale din București și va fi transmisă în direct, de la ora 19.00, pe TVR 2 și TVR HD.

21
/03
/16

  CRONICĂ DE FILM Cel mai nou film-eseu al lui Aleksandr Sokurov, „Francofonia” (2015), o elegie deloc încrâncenată despre paradoxurile istoriei şi o meditaţie relaxată despre rostul artei, arată cât de liber poate fi limbajul cinematografic.

20
/03
/16

Radu Jude, Daniela Luca şi Simona Sora sunt invitați la cea de-a 123-a ediție a clubului de lectură Institutul Blecher, care are loc duminică, 20 martie, la ora 19.00, la Tramvaiul 26 (str. Cercului, nr. 26) și al cărei subiect va fi chiar fascinantul scriitor interbelic.

18
/03
/16

Ultimul lup (3D), în regia lui Jean-Jacques Annaud (Numele trandafirului - 1986, Ursul - 1988, Amantul - 1992, Șapte ani în Tibet - 1997) va putea fi văzut în cinematografe din 25 martie. Adaptare după best- sellerul Totemul Lupului/Wolf Totem, scris de Jiang Rong, filmul a fost filmat în întregime în China.

17
/03
/16

Relansat în prezent pe platforma gratuită Cinepub, „Déjà vu” (2013) era al patrulea film al lui Dan Chişu. Rolul principal, extrem de solicitant, aparţinea Ioanei Flora, una din cele mai bune actriţe ale noii generaţii. Prilej de rememorare a celor mai semnificative interpretări ale sale. 

16
/03
/16

Actorii Florin Piersic şi Stela Popescu împreună cu membrii trupei Cargo au fost decoraţi, aseară, de preşedintele Klaus Iohannis, în cadrul unei ceremonii desfăşurate la Palatul Cotroceni. Piersic a izbucnit în lacrimi la finalul discursului. ”Trebuie să faceți asta și cu alți colegi”, a spus, emoționat, actorul.

16
/03
/16

La 16 martie 1957 se stingea din viaţă Constantin Brâncuși, unul dintre cei mai mari sculptori ai secolului XX. Cu ocazia aniversării a 140 de ani de la naşterea sculptorului român, Centrul Georges Pompidou a proiectat, zilele trecute, în premieră, la Madrid, o serie de imagini inedite cu Brâncuşi.

16
/03
/16

Astăzi este ultima zi în care românii mai pot fuma în baruri, restaurante sau cluburi. De joi, 17 martie, intră în vigoare legea antifumat care interzice consumul de tutun în spaţiile publice închise. Cinefilii autohtoni se mai pot bucura, cel puţin o perioadă (!), de scenele în care actorii lor preferaţi fumează în voie ţigară după ţigară pe marele ecran. Iar aceasta în ciuda statisticilor care spun că mulţi tineri se apucă de fumat tocmai din acest motiv.

15
/03
/16

Festivalul Internațional de Film Experimental București BIEFF, ajuns la ediția cu numărul șase, s-a deschis luni seară, cu o sală arhiplină la avanpremiera în România a filmului Francofonia, de Aleksandr Sokurov, care a avut loc la CinemaPRO.

15
/03
/16

Au mai rămas 10 zile până la premiera, pe marile ecrane din România, a mult aşteptatului „Batman vs Superman: Zorii Dreptăţii”, biletele fiind deja puse în vânzare în cinematografele din întreaga ţară.

14
/03
/16

Săptămâna aceasta începe a treia ediție HomeFest, festivalul care deschide ușile caselor cu teatru, film, performance, artă și concerte. Între 15 și 25 martie, HomeFest traversează spații locuite din toate cartierele bucureștene și găzduiește artiști, spectatori și vecini în sufragerii de apartamente.