Wonder Woman 1984, pe HBO GO – 1 aprilie
https://www.ziarulmetropolis.ro/wonder-woman-1984-pe-hbo-go-1-aprilie/

Producţia Warner Bros. Pictures’ WONDER WOMAN 1984 va avea premiera pe 1 aprilie pe HBO GO. Filmul WONDER WOMAN 1984 va avea premiera în exclusivitate pe HBO GO. Regizat de Patty Jenkins şi cu Gal Gadot în rolul principal, acţiunea din Wonder Woman 1984 se petrece în anii ’80, când Wonder Woman se pregăteşte pentru următoarea ei aventură şi vrea să-şi împlinească un vis, dar înainte trebuie să aibă de-a face cu Max Lord şi Cheetah.

Un articol de Petre Ivan|22 februarie 2021

În Wonder Woman 1984 soarta lumii este din nou în cumpănă și doar Wonder Woman poate salva omenirea. Acest nou capitol din poveste o găsește pe Diana Prince trăind liniștită printre muritori în perioada vibrantă și colorată a anilor ‘80 — o eră a excesului, în care lumea încearcă să aibă tot ce-și dorește.  Deși își stăpânește deplin puterile, ea nu vrea să iasă în evidență, este curator de artefacte antice și își face datoria de erou incognito. Dar acum, Diana va trebui să apară în lumina reflectoarelor și să-și adune toată înțelepciunea, forța și curajul pentru a salva omenirea de la un dezastru.

Din distribuție fac parte și Chris Pine în rolul lui Steve Trevor, Kristen Wiig în rolul the Cheetah, Pedro Pascal în rolul lui Max Lord, Robin Wright în rolul Antiope și Connie Nielsen în rolul Hippolyta.

Charles Roven, Deborah Snyder, Zack Snyder, Patty Jenkins, Gal Gadot și Stephen Jones au produs filmul.  Rebecca Steel Roven Oakley, Richard Suckle, Marianne Jenkins, Geoff Johns, Walter Hamada, Chantal Nong Vo și Wesley Coller sunt producători executivi.

Jenkins a regizat filmul după un scenariu scris de ea și de Geoff Johns & Dave Callaham, o poveste de Jenkins & Johns, bazat pe personajele marca DC.  Wonder Woman a  fost creată de William Moulton Marston.  În spatele camerelor, regizoarei i s-au alăturat câțiva membri ai echipei cu care ea a lucrat la Wonder Woman, inclusiv directorul de imagine Matthew Jensen, scenografa nominalizată la Oscar Aline Bonetto (Amélie) și designerul de costume premiată cu Oscar Lindy Hemming (Topsy-Turvy). Editorul nominalizat la Oscar Richard Pearson (United 93) a montat filmul.  Muzica îi aparține compozitorului câștigător de Oscar Hans Zimmer (Dunkirk, The Lion King).

Warner Bros. Pictures prezintă o producție Atlas Entertainment/Stone Quarry, un film de Patty Jenkins, Wonder Woman 1984.

05
/02
/23

Cele trei cărţi de cronici de film publicate de Romulus Rusan în anii `70-`80 au fost reeditate recent, într-un singur volum şi într-o ediţie de lux, în seria de autor pe care i-o dedică Editura Spandugino. O apariţie demnă de a fi salutată şi un bun pretext de recitire.

02
/02
/23

CRONICĂ DE FILM Probabil că e şi simbolic, însă cu siguranţă e ceva comic în constatarea că cel mai prolific regizor de filme comerciale din cinematografia română post-2000 e un spaniol. În timp ce noi eram ocupaţi cu filmele de festival, Jesús del Cerro îşi urma neabătut şi vesel propriul drum, aproape singur pe culoar.

30
/01
/23

În perioada 20 – 28 ianuarie a avut loc în Franța cea de-a 5-a ediție a Festivalului de film documentar (FIPADOC) de la Biarritz, primul eveniment major al anului din circuitul celor dedicate acestui gen, care reunește anual 50 de țări participante și peste 30.000 de spectatori. Cu această ocazie, „Pâinea noastră cea de toate zilele”, cel mai nou documentar regizat de Șerban Georgescu („Varză, cartofi și alți demoni”; „Jurnalul familiei -escu”) a avut premiera internațională, fiind nominalizat în cadrul secțiunii IMPACT, dedicată producțiilor cu teme sociale, de mediu sau justiție.

26
/01
/23

Pe 27 ianuarie, unul dintre cei mai importanți actori din România împlinește 87 de ani. Pe Florin Piersic îl puteți vedea pe 30 ianuarie în spectacolul „Străini în noapte” de Eric Assous, regizat de regretatul Radu Beligan și găzduit de Naționalul bucureștean.

26
/01
/23

Festivalul Internațional de Film Transilvania (9 – 18 iunie 2023, Cluj Napoca) anunță Focus Nordic, un program complex, cel mai mare de acest fel din istoria TIFF, dedicat unei cinematografii europene bogate, diverse și inovatoare, cea din țările nordice: Suedia, Danemarca, Finlanda, Norvegia și Islanda.

25
/01
/23

CRONICĂ DE FILM Reacţiile la “Close” (2022) par să se fi împărţit în două: “heartbreaking” (cu versiunea românească “vai, cât am plâns”) şi, mult mai rar, “tearjerker”. O zic din capul locului: sunt din a doua categorie. Deşi am plecat setat să mă las emoţionat (nu am nici cea mai mică problemă să dau garda jos în sala de cinema), am ieşit iritat.

22
/01
/23

Apariţia în română, pe final de 2022, la Editura Tracus Arte, a două cărţi de Pier Paolo Pasolini - una de poezii şi alta cu texte despre literatură şi artă - a tulburat puţin apatia cu care a fost marcat la noi centenarul acestui mare cineast şi scriitor.

18
/01
/23

Din 20 ianuarie spectatorii din București, Bacău, Bistrița, Botoșani, Buzău, Cluj, Oradea, Pitești, Satu Mare, Sibiu, Sinaia și Târgu Mureș vor putea vedea pe marile ecrane controversata poveste a trupei Phoenix, spusă chiar de membrii ei în documentarul „Phoenix. Har/Jar”.