Young Blood în arta românească. Art Safari 2019
https://www.ziarulmetropolis.ro/young-blood-in-arta-romaneasca-art-safari-2019/

Pavilionul de Artă București — Art Safari, cel mai amplu eveniment dedicat artei din România, va găzdui, în premieră, un pavilion dedicat exclusiv artei secolului XXI: Pavilionul Supercontemporan. „Young Blood. Arta timpului tău”, curatoriat de Mihai Zgondoiu. Art Safari – ediţia 2019 va avea loc între 27 septembrie şi 6 octombrie, la Palatul Oscar Maugsch BCR, din Piaţa Universităţii.

Un articol de Petre Ivan|31 iulie 2019

Expoziția unică va prezenta publicului doar lucrări de artă create în ultimii ani, care ilustrează teme ale realității curente, precum familia, munca la corporație, schimbările climatice sau fake news, dar și teme universale precum iubirea sau destinul, în viziunea artiștilor secolului XXI.

Cronologic, curentul Supercontemporan începe din anul 2000, iar arta Supercontemporană din țara noastră a urmat în mod organic temele abordate de noile generații ale artei contemporane de pretutindeni. În mod particular, în România, s-au remarcat expresii vizuale care au avut ca punct de pornire arta stradală, textele grafice și ilustrația.

Denis Simion – Anima

Astfel, orașul, citadela, sunt teme recurente în lucrările artiștilor supercontemporani, dar și tehnologia și ecologia, teme care se vor regăsi și în Pavilionul Supercontemporan „Young Blood. Arta timpului tău”, susținut de George, primul banking inteligent din România.

Arta Supercontemporană este arta vie, arta timpului tău, care se întâmplă acum și aici! Și suntem bucuroși că se va întâmpla, în premieră, la Art Safari 2019, eveniment susținut de Primăria Municipiului București, prin Centrul Cultural Expo Arte. Expunem curentul Supercontemporan în cadrul celei de-a 6-a ediții Art Safari, aducând în același loc, pentru toți cei care iubesc arta, timp de 10 zile, arta secolului XXI. Arta de azi, alături de arta de patrimoniu, în același loc, într-un muzeu temporar, care își deschide anul acesta porțile pe 27 septembrie”, a declarat Ioana Ciocan, Director General al Pavilionului de Artă București – Art Safari.

 Actuala generație de artiști care va scrie istorie

Pavilionul Supercontemporan „Young Blood. Arta timpului tău” este curatoriat de Mihai Zgondoiu (37 de ani), artist, curator și galerist, doctor în domeniul artelor vizuale. Din 2014, este lector asociat la Universitatea Națională de Arte din București, iar din 2018, și la Facultatea de Arte și Design din Timișoara.

„În Pavilionul Supercontemporan vor expune artiști actuali, care au un vibe fresh, artiști ai unei noi generații, ce va scrie istorie atât pe plan local, cât și pe plan internațional. Arta lor va aduce viitorul în prezent, iar lucrările ce le poartă semnătura, cu prețuri accesibile astăzi, între 500-1000 euro, reprezintă o investiție garantată pe termen lung. Mă bucur că Art Safari le oferă artiștilor Supercontemporani o platformă vizibilă, prin care pot să ajungă la public”, a declarat Mihai Zgondoiu, curatorul expoziției „Young Blood. Arta timpului tău”.

Irina Dragomir_Red Queen_acrilic_pe_panza_100x70cm

Biletele early-bird pentru Art Safari 2019, cu o reducere de 50% (25 lei pentru un bilet de o zi și 45 lei pentru abonamente), pot fi achiziționate până pe 15 august pe www.artsafari.ro. 50.000 de vizitatori sunt estimați la această ediție și 4.000 de copii sunt așteptați să ia parte la atelierele Art Safari Kids.

Despre Art Safari București

Pavilionul de Artă București – Art Safari se desfășoară sub patronajul Primăriei Municipiului București și CNR UNESCO este un eveniment cultural unic ca structură, concept și amploare din România.

Pavilionul Muzeal, cu lucrările de Tezaur ale maeștrilor artei românești, Pavilionul Central, curatoriat de un expert internațional, Pavilionul Supercontemporan, cu lucrări ale mișcării artistice urbane, programul educațional – Art Safari Kids & Art Talks și Programul Internațional formează conceptul unic al Pavilionului de Artă București.

Art Safari a înregistrat 125.000 de vizitatori în primele cinci ediții. Mai multe detalii: www.artsafari.ro.

Foto: Art Safari – artsafari.ro.

19
/02
/24

Ca în fiecare an, artistul vizual M.C. Donici propune EXPOZIȚIA DE O ORĂ: o întâlnire fără coroane, fasoane, discursuri sau festivisme, de ZIUA BRÂNCUȘI. Ajuns la a VIII-a ediție, evenimentul produs de Asociația Culturală Arte-Factum va avea loc luni, 19.02.2024, între orele 14:00- 15:00, în spațiul din fața  Bustului  Brâncuși  din proximitatea Facultății de Arte a Universității de Vest, Timișoara.

16
/02
/24

Anul acesta marcăm Ziua Națională Brâncuși printr-un eveniment cu totul deosebit. Avem bucuria să vă anunțăm că sosește în premieră în România și va putea fi vizitată în exclusivitate la Galeriile Artmark o lucrare realizată de sculptor în 1905-1906, „Bustul unui patron de restaurant (Portretul lui Achille Baldé)”. Este vorba despre „o operă care nu a fost niciodată văzută, (fiind) considerată pierdută sau distrusă”.

15
/02
/24

Pe 26 martie 2024, începând cu orele 18.30, Opera Națională București va găzdui o ediție specială din ciclul de conferințe SCENA GÂNDIRII. Evenimentul, desfășurat sub titlul „Universitate, societate, creativitate”, va aduce pe scenă trei rectori ai unora dintre cele mai reprezentative universități românești.

14
/02
/24

Celebrul musical FAMILIA ADDAMS semnat de Răzvan Mazilu la Teatrul EXCELSIOR din București va avea două reprezentații în exclusivitate la Craiova. Evenimentele sunt programate marți, 27 martie și miercuri, 28 martie 2024 de la ora 19:00 și vor avea loc în Sala “Amza Pellea” a Teatrului Național “Marin Sorescu” din Craiova.

14
/02
/24

Joi, 15 februarie, începând cu ora 14:00, Biblioteca Metropolitană București, prin Direcţia Cultură, Învăţământ, Turism a Primăriei Municipiului Bucureşti, va organiza, la Sediul Central „Mihail Sadoveanu” din str. Tache Ionescu nr. 4 are loc o DEZBATERE EVENIMENT, dedicată Zilei Naționale a Lecturii.

14
/02
/24

În data de 2 martie la Timișoara (Filarmonica Banatul Timișoara – Sala Capitol), 14-16 martie la București (Centrul Naţional de Artă “Tinerimea Română”), 23-24 martie la Cluj-Napoca (Academia Națională de Muzică „Gheorghe Dima”) și pe 5 aprilie la Iași (Sala Eduard Caudella, Casa Alecu Balș), vor avea loc audiții pentru admiterea celor mai talentați tineri muzicieni în Orchestrele Naționale de Tineret ale României, la care sunt invitaţi atât actuali membri ai ansamblurilor, cât şi aspiranţii la acest statut, scopul acestor audiţii fiind reconfigurarea acestor orchestre.

14
/02
/24

Institutul Cultural Român și Centrul de Cercetare, Documentare și Promovare „Constantin Brâncuși” din Târgu Jiu organizează, în perioada 18 februarie – 3 martie 2024, expoziția „Masa tăcerii”, proiect ce aduce în fața publicului bucureștean lucrări ale artiștilor care au câștigat Premiul Național „Constantin Brâncuși”, oferit anual de Institutul Cultural Român.