Zammorian, concert de Solstițiu, pe terasa Have a Cigar, în 21 iunie
https://www.ziarulmetropolis.ro/zammorian-show-live-streaming-pe-terasa-have-a-cigar-%c3%aen-21-iunie/

Începând din 2015, cu ocazia fiecărui solstiţiu, Zammorian (grupul post-psihedelic/post-rock format în 2014 din 6 artişti şi designeri români) a prezentat un show sau un live streaming din studio. Joi, 21 iunie 2018, în cea mai lungă zi a anului, Zammorian le va face pe ambele când va concerta şi va face streaming din terasa Have a Cigar a Echoes, Inc.

Un articol de Petre Ivan|19 iunie 2018

Proiectul post-psihedelic Zammorian este un sextet de creatori cu o activitate multimedia distinctă, a cărui compoziție muzicală este susținută de linii narative originale și structuri vizuale complexe.

Sesiunile live Zammorian sunt experiențe care poartă publicul atât în locuri noi, cât și adânc în introspecție. Sound-ul este definit de o orchestrație amplă cu influențe post-rock, de rock progresiv și muzică experimentală, dar cu o nuanță distinctă ce îl face greu de încadrat.

Și dacă show-urile sunt însoțite de un set live de proiecții create de către Awkwarizmi (vj) pe baza sunetului, muzica instrumentală a grupului a fost considerată cinematică și progresivă de către public. De altfel, în spatele muzicii și artwork-ului Zammorian stă un univers narativ construit pe teme SF și ezoterice, ce va fi subiectul unui roman (acesta fiind momentan în lucru).

În ultimii doi ani Zammorian, al cărui prim album (dublu) – The Theory of Absence –  urmează să fie lansat cel mai probabil la începutul lui 2019, a avut o serie de spectacole în București, inclusiv două concerte solo în Control Club, evenimentul Psychonauts și, cel mai recent, Bucharest Design Meet-up #8.

(Amănunte suplimentare, pe pagina de facebook a evenimentului)

Foto: Alex Ifrim

Foto: Andrei M

Foto: Zammorian – Andrei M, Alex Ifrim

 

 

 

28
/04
/23

Complexul Muzeal Bistrița-Năsăud și Asociația Culturală „Grigore Bradea” vă invită la vernisajul expoziției realizate de Florin Tamba – laureat al Premiului „Grigore Bradea” 2021. Vernisajul expoziției de sculptură are loc vineri, 5 mai 2023, de la ora 18:00, la Muzeul Județean Bistrița-Năsăud. Expoziția va fi prezentată de istoricul de artă Vasile Duda.

27
/04
/23

Finalul lunii aprilie aduce încă două vernisaje în spațiile galeriei neconvenționale Celula de Artă. De pe 26 aprilie și până pe 6 iunie, la Kulterra Gallery (str. Știrbey Vodă nr. 104 – 106), se poate vedea expoziția „Călătorii” a artistei Ioana Badea, ce explorează drumuri, și nu destinații, făcute atât cu pasul, cât și cu gândul și între 29 aprilie și 13 mai artistul Bogdan – George Negulescu aduce în spațiul-acvariu din B-dul Carol, nr. 53 expoziția ”Red my mind”.

27
/04
/23

Cea de-a IX-a ediție a Festivalului Internațional de Arhitectură și Design Concéntrico se va desfășura, în perioada 27 aprilie - 2 mai 2023, în orașul Logroño (Spania), iar România va fi din nou prezentă, cu instalația „Fresaˮ/„Căpșunăˮ, realizată de arhitecta Oana Stănescu. Participarea României la această ediție a Festivalului este susținută de Institutul Cultural Român de la Madrid, partener al Festivalului, cu sprijinul Uniunii Arhitecților din România.

25
/04
/23

Fundația Art Encounters din Timişoara, oraş care este Capitala Europeană a Culturii în acest an, găzduieşte expoziția "Adrian Ghenie - Corpul imposibil", ce conține o serie de desene și câteva picturi tulburătoaere, inspirate din izolarea din perioada pandemiei.

24
/04
/23

„Albinele Mării Negre” de Vasile Rață este a doua expoziție din seria „Window to Europe” de la Arbor.art.room, care-și propune ca de-a lungul acestui an să promoveze artiști cu rădăcini basarabene, care și-au început cariera la sfârșitul anilor ’80 și începutul anilor ’90. Acela a fost momentul prăbușirii cortinei de fier și al deschiderii de noi oportunități în spațiul occidental.