Zilele unteatru pentru unpublic. 8 ani de unteatru
https://www.ziarulmetropolis.ro/zilele-unteatru-pentru-unpublic-8-ani-de-unteatru/

„Zilele unteatru”, evenimentul teatral al verii în capitală, se află în 2018 la ediţia a patra. Festivalul are loc la unteatru şi începe pe 25 iulie, chiar în ziua în care teatrul aniversează opt ani. Sărbătoarea continuă până pe 29 iulie cu spectacolele noi ale unteatru din acest an, concerte şi vizionări de filme de scurt metraj.

Un articol de Petre Ivan|12 iulie 2018

Cu ocazia festivalului, unteatru deschide oficial Sala Mică.

Aici se va juca atât primul spectacol din „Zilele unteatru”: „Conu’ Leonida față cu reacțiunea” de I.L. Caragiale, în regia lui Florin Liță, cât și „Chelnerul mut” de Harold Pinter, în regia Sânzianei Stoican, în ultima zi de festival.

Programul propune publicului unteatru un mix de talent, profesionalism și voie bună, adică șaisprezece evenimente, spectacolele anului 2018 la unteatru, din care trei premiere („Persona”, „Chelnerul mut” și „Conu’ Leonida față cu reacțiunea” văd pentru prima dată lumina reflectoarelor în prezența publicului); două concerte live, trei ediții de socializare la Serile unteatru, două evenimente rompop marca Discotecă și o seară de proiecții Best of Bucharest Film Awards, mai precis:

Miercuri, 25 iulie

19:00 „Conu’ Leonida față cu reacțiunea” de I.L. Caragiale / regia Florin Liță / Sala Mică / Durata 1h

20:30 „Vârstele lunii” de Sam Shepard / regia Toma Dănilă / Sala Mare / Durata 1h10min

Joi, 26 iulie

20:00 „Pescărușul” de A. P. Cehov / regia Andrei Șerban / Sala Mare / Durata 2h30min

22:00 Serile unteatru / terasa unteatru

Vineri, 27 iulie

19:00 „Tot ce-i minunat în lume” de Duncan Macmillan și Jonny Donahoe / regia Nicolae Constantin Tănase / Sala Mică / Durata 1h30min

20:30 „Pescărușul” de A. P. Cehov / regia Andrei Șerban / Sala Mare / Durata 2h30min

20:30 Serile unteatru & Discotecă / muzică ’60s rompop tropical latino twist pe terasa unteatru

21:00 Best of Bucharest Film Awards / Hub 44 / Durata 4h

Sâmbătă, 28 iulie

15:00 „Nora” de Henrik Ibsen / regia Zsuzsánna Kovács / Sala mare / Durata 2h

19:00 „Persona” după un film de Ingmar Bergman / regia Peter Kerek / Sala mare / Durata 1h15min

20:00 „9 piese de teatru remixate” cu Alex Ștefănescu / Terasa unteatru / Durata 50min

21:00 Serile unteatru & Discotecă / muzică ’70s rompop funky disco pe terasa unteatru

22:00 „Pluto” de Sam Shepard / regia Cristian Balint / Sala mare / Durata 1h30min

Duminică, 29 iulie

Zilele unteatru

N (A U M)

17:30 „Chelnerul mut” de Harold Pinter – repetiție cu public / regia Sânziana Stoican / Sala Mică / Durata 1h10min

19:30 „N (A U M)” după texte de Gellu Naum / regia Mariana Cămărășan / Sala Mare / Durata 1h30min

21:00 Concert Byron / Bar / Durata 1h15min

*

Cu această ocazie, mesajul „gazdelor” de la unteatru, Andreea și Andrei Grosu, este:

„Ai crescut. Am crescut și noi odată cu tine. Avem opt ani. Toți buni, toți nebuni, unul mai plin decât altul. Fie ca și anul ăsta: 1. să fim prea îndrăgostiți de ce facem, 2. să credem prea tare, 3. să ne supăram prea des, 4. să fim imposibil de fericiți, 5. să mergem prea departe, 6. să îndrăznim nepermis de mult, 7. să ne iubim prea de tot, 8. să fim prea curajoși. La mulți ani, prieten drag, sperăm să îmbătrânim împreună „în orașu-n care plouă de trei ori pe săptămână, un bătrân și o bătrână – două jucării stricate – merg ținându-se de mână.”* Te iubim, unteatrule.” Iar pentru publicul unteatru cei doi adaugă: ”vă așteptăm să ne bucurăm împreună”.

Biletele s-au pus în vânzare pe platformele specializate, iar detaliile sunt disponibile pe unteatru.ro.

*Acuarelă de Ion Minulescu

Foto: Zilele unteatru, Pescărușul – facebook, unteatru.ro

20
/01
/16

Vineri, 22 ianuarie (19.00), Orchestra Națională Radio îi invită pe iubitorii muzicii la un concert MOZART / BEETHOVEN, eveniment ce se va desfășura la Sala Radio sub bagheta dirijorală a lui MĂDĂLIN VOICU - fiul marelui violonist Ion Voicu - și cu participarea apreciatului violonist ALEXANDRU TOMESCU, care se bucură de privilegiul de interpreta pe vioara Stradivarius, instrument pe care a cântat și Ion Voicu.

20
/01
/16

„Filme pentru liceeni” debutează în 2016 cu o nouă peliculă văzută de liceenii din 13 orașe din țară: Mustang, debutul regizoarei Deniz Gamze Ergüven. Filmul este premiat cu Europa Cinema Label la Festivalul de Film de la Cannes, cu premiul LUX, oferit de Parlamentul European și este propunerea Franței la premiile Oscar.

19
/01
/16

Victor Babeș, Anghel Saligny, Petrache Poenaru, Emil Palade, Aurel Vlaicu, Henri Coandă, Ana Aslan, Ion Cantacuzino, Hermann Oberth, Nicolae Vasilescu Karpen, Gogu Constantinescu și Traian Vuia sunt câţiva dintre românii incluşi în seria de filme documentare intitulată „Gândit în România, care va fi lansată joi, 21 ianuarie 2016, de la ora 17.00, la Institutul Cultural Român (Aleea Alexandru 38, București).

19
/01
/16

Ion Caramitru, directorul Teatrului Naţional din Bucureşti spune că este pe picior de război cu ministrul Vlad Alexandrescu, din cauza că Ministerul Culturii vrea ca la conducerea instituţiilor de cultură să fie numite şi persoane din alte domenii de activitate decât cele culturale.

18
/01
/16

În această seară, de la ora 20:10, pe TVR 2, iubitorii teatrului pot vedea „SHAKESPEARE, FOLIA & CO”, de Gigi Căciuleanu , prima reprezentaţie din ciclul Shakespeare 400, un program care marchează cei 400 de ani de la moartea celui mai cunoscut dramaturg din istorie. Versiunea tv a spectacolului este o coproducţie a TVR şi Teatrul Metropolis.

18
/01
/16

Sezonul premierelor cinematografice românești va fi deschis de un thriller 100% ardelenesc. Este vorba despre cel de-al treilea lungmetraj regizat de Marian Crișan, „Orizont”, care va rula pe marile ecrane din 12 februarie 2016.

18
/01
/16

Actorul american Sean Penn a asigurat că interviul său cu traficantul de droguri mexican, Joaquín El Chapo Guzmán, a eșuat pentru că nu scos la suprafață dezbaterea de fond privind războiul împotriva drogurilor, ceea ce era principala sa intenție