Ziua Porților Deschise 2021 la Fundația Calea Victoriei
https://www.ziarulmetropolis.ro/ziua-portilor-deschise-2021-la-fundatia-calea-victoriei/

Sâmbătă, 12 iunie, Fundaţia Calea Victoriei organizează Ziua Porţilor Deschise 2021 şi anunţă reînceperea cursurilor la sediul său din inima Bucureştiului!

Un articol de Liliana Matei|10 iunie 2021

Evenimentul din acest an are loc atât fizic, la sediu, cât și online și le oferă iubitorilor de cultură din București și din alte orașe demouri gratuite pentru cele mai îndrăgite cursurile ale fundației.

Pe lângă cele 15 evenimente gratuite, cursanții sunt așteptați cu surprize și o promoție specială.

Dacă v-a fost dor să vă întâlniți cu oameni pasionați de aceleași subiecte, acum aveți ocazia de a participa în siguranță, fizic, la demo-uri pentru cursuri despre Leadership, Tarot, Branding personal, Istorie interbelică, Astronomie și Vorbire în public.

Ziua Porților Deschise e sărbătorită și în online! Comunitatea iubitorilor de cultură din toată lumea, formată pe parcursul a mai mult de un an de cursuri desfășurate în mediul virtual, poate participa online, pe zoom.us, la demo-uri despre Pictori celebri, Mitologie egipteană, Stima de sine, Scriere creativă, Artă contemporană, Cultură japoneză și Meditație.

Toate demo-urile desfășurate fizic sau online de Ziua Porților Deschise sunt gratuite, ai mai jos lista completă. Înscrierile se fac pe [email protected], menționând numele participantului și al demo-ului ales.

Fiecare participant înscris la un demo de Ziua Porților Deschise va primi la înscriere un VOUCHER de 50 DE LEI, pe care îl va putea folosi la una dintre Școlile de Vară din 2021.

Mai mult! În perioada 9 – 13 iunie 2021 vă puteți bucura de 15% REDUCERE la toate cursurile din programul fundației, desfășurate fizic sau online.

PROGRAM ZIUA PORȚILOR DESCHISE:

11.00

Demo online: Tamara de Lempicka – Pictorița Art deco – cu istoricul Monica Neațu

Demo la sediu: Vacantele Reginei Maria: de la Bran la Balcic – cu istoricul Anita Sterea

Demo la sediu: Strategii de leadership – cu trainerul Alin Comșa

Demo la sediu: Simboluri în Tarot – cu Andreea Lupu

12.00

Demo online: Mitologie Egipteană – Călătoria lui Osiris – cu Cristian Vechiu

Demo online: Construirea stimei de sine – cu Alice Cornea

Demo la sediu: How to be a lady in 2021 – cu Valentina Bălașa Ario

Demo la sediu: Primii pași în Branding personal – cu Dana Tudose Tianu

13.00

Demo online: Exerciții de scriere creativă pornind de la o imagine, un parfum sau o madlenă, precum Proust – cu Andra Samson

Demo online: Statusul artei contemporane. Despre Mircea Cantor (RO) și Damien Hirst (UK) – cu Mihaela Ion

Demo la sediu: Perioada interbelică şi mitul „epocii de aur” – cu istoricul Ionuț Mircea Marcu

14.00

Demo online: Miyazaki și lumile sale magice – cu Alice Teodorescu

Demo online: Exercițiu de meditație – cu Andreea Ionescu

Demo la sediu: Sistemul Solar și Soarele – cu Adrian Șonka

Demo la sediu: Rolul emoțiilor în vorbirea în public – cu Iulia Melinte

Oferta este valabilă pentru orice curs care începe în perioada 9 iunie – 31 august 2021, achitat în intervalul 9-13 iunie. Reducerea se aplică la costul întreg şi nu se cumulează cu alte oferte sau reduceri. Dacă te înscrii la un curs online, cu o zi înainte de data începerii primeşti pe adresa de mail lăsată linkul unde vei putea urmări cursul. Te rugăm, verifică în Spam sau Promoţii primirea mesajului.

Demo-urile și cursurile de la sediul Fundației se vor desfăşura în condiţii de siguranţă sanitară (dezinfectarea sălii, obligativitatea purtării măştii şi a respectării distanţei dintre cursanţi etc.), în conformitate cu reglementările în vigoare. Capacitatea sălii va fi redusă la 50%.

Fundația Calea Victoriei este singurul loc din București în care te poți dezvolta cu ajutorul artei și culturii printr-o diversitate mare de cursuri și evenimente culturale si interactive. De peste 14 ani ea inspiră prin arte și cultură și susține tinerii talentați.

Instituția a reușit să facă o muncă de pionierat în felul în care se organizează evenimentele culturale și, în timp, a devenit o academie în cadrul căreia peste 100 de cercetători, artiști și traineri s-au format ca lectori. Se mândrește cu peste 50 000 de cursanți care au participat la proiectele ei și cu peste 3000 de tineri care au beneficiat de burse (participare gratuită la cursurile preferate).

02
/10
/22

Un fotograf român explorează pentru prima dată viața sălbatică prin prisma emoțiilor transmise de păsări și animale. Este vorba despre Rareș Beșliu și expoziția „Emoții”, un preview al albumului fotografic cu același nume, ce va fi lansat în primăvara anului viitor.

29
/09
/22

Între 30 septembrie și 2 octombrie, în cadrul Nopții Albe a Galeriilor, va putea fi vizitată în sala Auditorium (nivel -1) a MARe/Muzeul de Artă Recentă (B-dul Primăverii nr. 15, București) LIVE, instalația de artă video realizată de artistul vizual Alex Manea (n. 1988), care combină cele două mari pasiuni ale acestuia: arta vizuala și filmele.

29
/09
/22

Muzeul-Atelier Școala de la Piscu, un proiect care valorifică inteligent patrimoniul local, inițiat de Virgil Scripcariu (sculptor) și Adriana Scripcariu (istoric de artă), se află printre câștigătorii premiilor European Heritage Awards / Europa Nostra Awards 2022, cele mai de seamă distincții pentru profesioniștii patrimoniului cultural european, în cadrul secțiunii „Educație, Formare și Meșteșug”.

23
/09
/22

Pe 25 septembrie și pe 1 și 2 octombrie, de la ora 19:00, NO RA – Femininul norilor revine la Muzeul Național al Literaturii Române (str. Nicolae Crețulescu nr. 8). Spectacolul, o instalație performativă inspirată din romanul cu puternice accente biografice ”Hipodrom” de Nora Iuga, prezintă în fața spectatorilor viața încercată, dar plină de lumină a uneia dintre cele mai iubite și apreciate autoare contemporane române: Nora Iuga.

23
/09
/22

The Future Lab este un proiect lansat de rețeaua Centrelor Cehe cu ocazia președinției Cehiei a UE în a doua jumătate a anului 2022. La București, programul va consta în 4 evenimente care abordează sustenabilitatea din diferite perspective - știință și greenwashing, design și inovare, comunități, infrastructură urbană și alimentație.

22
/09
/22

Romanian Jewelry Week 3.0 sărbătorește bijuteria contemporană între 5 și 9 octombrie cu expoziții, conferințe, workshop-uri de bijuterie și târguri și peste 190 de designeri români și internaționali care vor expune mii de creații de bijuterie. Ca în fiecare an, Romanian Jewelry Week oferă posibilitatea pasionaților de bijuterie să cumpere piesele preferate în cadrul Târgului de bijuterie ROJW 3.0 între 8 și 9 octombrie la Biblioteca Națională.

21
/09
/22

În perioada 26 septembrie – 14 octombrie 2022, Institutul Cultural Român de la Paris organizează expoziția „INTROSPECȚII/INTROSPECTIONS” a artiștilor români Suzana Fântânariu (pictură, grafică, instalații), Anca Szönyi Thomas (fotografie, mixed media) și Dorin Crețu (pictură, fotografie digitală). Curatori sunt Ludwig Otte și Anca Szönyi Thomas.