Zmeura de Aur 2014, nominalizări – Lista ruşinii
https://www.ziarulmetropolis.ro/zmeura-de-aur-2014-nominalizari-lista-rusinii/

Comedia „Oameni mari şi fără minte 2/ Grown Ups 2”, cu Adam Sandler în rolul principal, a primit opt nominalizări la premiile Zmeura de Aur 2014, trofeul care „recompensează” cele mai proaste filme şi performanţe actoriceşti.

Un articol de Petre Ivan|15 ianuarie 2014

Comedia „Oameni mari şi fără minte 2/ Grown Ups 2”, cu Adam Sandler în rolul principal, a primit opt nominalizări la premiile Zmeura de Aur 2014, trofeul care „recompensează” cele mai proaste filme şi performanţe actoriceşti.

Această comedie, un film despre patru prieteni din copilărie care se reîntâlnesc la vârsta adultă, a obţinut încasări de 247 de milioane de dolari pe plan mondial, însă a fost pur şi simplu desfiinţată de criticii de specialitate.

„Grown Ups 2” a fost nominalizată inclusiv la categoriile „cel mai prost film”,”cea mai proastă continuare”, „cea mai proastă distribuţie” şi „cel mai prost scenariu”, informează Mediafax.

Adam Sandler, care a scris scenariul şi a jucat în „Grown Ups 2”, a fost nominalizat la categoria „cel mai prost actor în rol principal”.

Adam Sandler nu este deloc străin de aceste trofee, întrucât anul trecut a primit titlul de cel mai prost actor pentru rolul din comedia „That’s My Boy”.

În 2012, filmul „Jack and Jill” – în care Adam Sandler a interpetat atât rolul masculin principal, cât şi rolul feminin principal – a intrat în istoria premiilor Zmeura de Aur, după ce s-a impus la toate cele 10 categorii la care a fost nominalizat.

Actorul american, în vârstă de 47 de ani, s-a impus în acel an atât la categoria „cel mai prost actor”, cât şi la categoria „cea mai proastă actriţă”.

Celelalte lungmetraje nominalizate la categoria „cel mai prost film al anului” sunt „The Lone Ranger”, „After Earth”, „A Madea Christmas” şi „Movie 43”.

Zmeura de Aur 2014

Naomi Watts, nominalizată la Zmeura de Aur 2014 pentru rolurile din „Movie 43” şi „Diana”

În acest an, cineastul Tyler Perry a fost nominalizat la categoria „cea mai proastă actriţă” pentru rolul din „A Madea Christmas”. El va concura în această categorie cu actriţele Noomi Rapace („Dead Man Down” şi „Passion”), Selena Gomez („Getaway”), Lindsay Lohan („Inappropriate comedy” şi „The Canyons”),

Naomi Watts („Movie 43” şi „Diana”), Halle Berry („Movie 43” şi „The Call”), Jennifer Lopez („Parker”), Gemma Arterton („Runner Runner” şi „Hansel and Gretel: Witch Hunters”), Jurnee Smollett-Bell („Temptation”), Michelle Pfeiffer („The Family”), Saoire Ronan („The Host”) şi Jennifer Hudson („Winnie Mandela”).

Adam Sandler va concura la categoria „cel mai prost actor” cu Keanu Reeves („47 Ronin”), Jaden Smith („After Earth”), Arnold Schwarzenegger („Escape Plan” şi „The Last Stand”), Sylvester Stallone („Grudge Match”, „Bullet to the Head” şi „Escape Plan”), Robert DeNiro („Grudge Match”, „The Big Wedding” şi „The Family”), Jason Statham („Homefront” şi „Parker”), Adrien Brody („Inappropriate comedy”),

Ashton Kutcher („Jobs”), Liam Hemsworth („Paranoia” şi „Love and Honor”), Vince Vaughn („The Internship” şi „Delivery Man”), Owen Wilson („The Internship” şi „Free Birds”), Johnny Depp („The Lone Ranger”) şi Ben Stiller („The Secret Life of Walter Mitty”).

Zmeura de Aur 2014

Premiile Zmeura de Aur valorează câţiva dolari şi au formă de zmeură aurie, pusă pe o peliculă de 8 mm ciopârţită.

Aceste premii au fost create în 1980, la iniţiativa lui John Wilson, un cinefil împătimit, ca un „antidot” la frenezia care cuprinde Hollywoodul în sezonul premiilor cinematografice, ce culminează în fiecare an, în luna februarie, cu gala Oscar.

Cea de-a 34-a gală a premiilor Zmeura de Aur va avea loc cu o zi înainte de decernarea premiilor Oscar, pe 1 martie, notează Mediafax.

Printre premianţii Zmeura de Aur de la ediţiile precedente se numără Sandra Bullock, care a primit titlul de cea mai proastă actriţă în 2010, pentru „All About Steve”, în acelaşi weeekend în care a luat Oscarul pentru „Povestea unui campion/ The Blind Side”.

Foto cu Zmeura de Aur 2014: Adam Sandler şi Naomi Watts – Cinemagia

 

21
/03
/22

Într-o ceremonie care a avut loc pe 19 martie la Palatul Național al Culturii din capitala Bulgariei și care a marcat cea de-a 26 ediție a Sofia International Film Festival, filmul românesc „Căutătorul de vânt” a câștigat premiul FIPRESCI „pentru măiestria reflecției asupra existenței umane și pentru modul în care folosește limbajul cinematografic în a revela frumusețea naturii și a vieții de zi cu zi”.

18
/03
/22

Comedia romantică „Lebensdorf”, regizată de Vali Hotea, cu Mimi Brănescu, Ana Covalciuc și Ioana Flora în distribuție, va putea fi vizionată în cinematografele românești începând de vineri.

10
/03
/22

Astra Film Sibiu donează sumele încasate din proiecțiile filmelor „The Distant Barking of Dogs” (2017), „This Rain Will Never Stop” (2020) și „No Obvious Signs” (2018) către cauzele umanitare din Ucraina.

10
/03
/22

În semn de solidaritate cu criza umanitară a refugiaților de război din Ucraina, Happy Cinema împreună cu Digital Cube organizează trei proiecții speciale ale filmului Donbass în zilele de 14, 15 și 17 martie, de la ora 19.00. Filmul va putea fi vizionat în toate cele opt cinematografe Happy Cinema din România, din București, Alexandria, Buzău, Bacău, Bistrița, Focșani, Vaslui și Botoșani.

09
/03
/22

Warner TV dedică serile de duminică din luna aprilie unor povești de viață cutremurătoare și inspiraționale, unor personaje și acțiuni controversate, transpuse în filme apreciate de presa de specialitate și de public.

08
/03
/22

România participă la cea de-a XII-a ediție a FRANCOFILM – Festivalul Filmului Francofon de la Roma cu proiecția peliculei Colectiv în regia lui Alexander Nanau. Festivalul a fost creat și este organizat de Institutul Francez Centre Saint Louis pentru a celebra Ziua Internațională a Francofoniei (20 martie) și se bucură de participarea țărilor membre ale Organizației Internaționale a Francofoniei (OIF). Prezența românească este promovată de Ambasada României în Italia și de Accademia di Romania in Roma, cu susținerea Institutului Cultural Român.