Actorii Teatrului Naţional din Sibiu recită poezii de Octavian Goga
https://www.ziarulmetropolis.ro/actorii-teatrului-national-din-sibiu-recita-poezii-de-octavian-goga/

Teatrul Naţional „Radu Stanca” Sibiu organizează în prima săptămână din aprilie recitaluri de poezie din lirica lui Octavian Goga.

Un articol de Andrada Văsii|29 martie 2013

Teatrul Naţional „Radu Stanca” Sibiu organizează în prima săptămână din aprilie recitaluri de poezie din lirica lui Octavian Goga.

Programul de recitaluri al Teatrului Național din Sibiu continuă în această lună printr-o serie de evenimente dedicate poetului Octavian Goga. Născut la 1 aprilie 1881, în satul Rășinari, de lângă Sibiu, Octavian Goga a fost un poet român, ardelean, de origine aromână, politician de extremă dreaptă şi prim-ministrul României din 28 decembrie 1937 până la 11 februarie 1938, precum și. Considerat poet al neamului, Octavian Goga s-a bucurat de un prestigiu literar remarcabil. Ca un fapt inedit, prima sa poezie „Atunci și acum” a fost publicată la Sibiu, în ziarul Tribuna și a fost semnată sub numele de Tavi.

Evenimentele se vor desfășura după următorul program:

 marți, 1 aprilie, ora 09:30

Colegiul Național „Octavian Goga” Sibiu

Recital de poezie cu actorii Veronica Popescu, Dana Taloş, Lerida Buchholtzer, Cătălin Pătru, Adrian Neacşu și Eduard Pătraşcu

miercuri, 2 aprilie, ora 18:00

Librăria Humanitas „Constantin Noica” Sibiu

Recital de poezie cu actorii Codruța Vasiu, Raluca Iani, Gabriela Neagu, Emöke Boldizsár și Mihai Coman

joi, 4 aprilie, ora 10:00

Facultatea de Științe Socio – Umane, Catedra de Psihologie, Sala 9

„Străinul” – recital de poezie cu Ioana Blaga Frunzescu

vineri, 5 aprilie, ora 12:00

Liceul Teoretic „Onisifor Ghibu” Sibiu

Recital de poezie cu actrițele Cristina Stoleriu și Laura Maria Ilea

Accesul publicului se face gratuit, în limita locurilor disponibile.

 

24
/06
/18

Teatrul Evreiesc de Stat  prezintă miercuri, 27 iunie, de la ora 19.00, spectacolul de lieduri și poezie „Glasuri evreiești în poezia lumii“, pe versuri de Benjamin Fondane, Nina Cassian, Magda Isanos, Charles-Pierre Baudelaire și Paul Celan, în lectura actorilor TES -  Maia Morgenstern, Darius Daradici, Viorica Bantaș și Mircea Dragoman.

12
/06
/18

Cartea „Pădurea întunecată”, scrisă de Nicole Krauss, a fost publicată la Editura Humanitas Fiction în anul 2018 (traducere din limba engleză și note de Luana Schidu).

08
/06
/18

CĂRȚI DE NEOCOLIT Roma antică a rămas mereu tributară culturii grecești. Opera lui Seneca, născut cu cinci ani înainte de era noastră, o dovedește din plin. Născut la Cordoba (Spania) într-o familie din nobilimea provincială (tatăl său scrisese un prețios tratat de oratorie) și educat la Roma, el s-a dedicat în primul rând filosofiei, adoptând stilul de viață excesiv de sobru al stoicilor.

07
/06
/18

Ziarul Metropolis vă invită la duelul cărţilor. În fiecare lună, alegem două dintre cele mai importante volume recent apărute în România şi le punem la luptă faţă în faţă. Cel care va câştiga confruntarea va fi declarat cartea lunii...

05
/06
/18

CĂRȚI DE NEOCOLIT O matrice spirituală deosebită de a europenilor face ca lumea indiană, acel conglomerat unde se vorbesc 15 grupe de limbi, cu literatură și tradiții culturale proprii, să surprindă în permanență, să intereseze prin uimitoarea diversitate și în același timp prin coeziunea extraordinară.

04
/06
/18

METROPOLIS SPECIAL După ce a cucerit planeta cu „Sapiens. Scurtă istorie a omenirii” (Polirom, 2017), istoricul israelian Yuval Noah Harari și-a îndreptat privirea spre ce va urma. „Homo deus. Scurtă istorie a viitorului” (Polirom, 2018) este o incursiune în lumea imaginară a ceea ce ar putea fi.

01
/06
/18

“În primii ani de viață am locuit într-o cămăruță, împreună cu părinții mei, care abia se căsătoriseră, cu un an în urmă, erau niște oameni foarte tineri. Și în acea cameră de câțiva metri pătrați se desfășura toată viața noastră, toată viața familiei. Era ciment pe jos, era un pat în care dormeam toți trei. și pe marginea căruia, mama, ținându-mă în brațe, îmi citea. E prima mea amintire. (...)”, mărturisea Mircea Cărtărescu, într-un interviu pentru emisiunea DIGICULT. Născut într-o zi de 1 iunie, la fel ca și soția sa, scriitoarea Ioana Nicolaie, Mircea Cărtărescu împlinește, astăzi, 62 de ani.

30
/05
/18

METROPOLIS SPECIAL 7 destinații din romanele momentului – din New York până la Tōkyō, din Bogotá la Calcutta, din Tripoli până în Sicilia și de acolo la Ierusalim...