CRONICĂ DE FESTIVAL UnderCloud: Festivalul care îl prezintă pe Marius Manole într-o piesă regizată de Radu Beligan
https://www.ziarulmetropolis.ro/cronica-de-festival-undercloud-festivalul-care-il-prezinta-pe-marius-manole-intr-o-piesa-regizata-de-catre-radu-beligan/

În de-a doua zi a Festivalului de Teatru Independent UnderCloud de la Muzeului Țăranului Român publicul a vizionat două producţii inedite, de teatru-dans şi teatru acrobatic.

Un articol de Elena Simion|22 august 2013

În cea de-a doua zi a Festivalului de Teatru Independent UnderCloud de la Muzeului Țăranului Român, publicul a vizionat două producții inedite, de teatru-dans și teatru acrobatic.

Seara a fost deschisă de „Zic Zac, o producție  UNATC& Godot Cafe Teatru, realizată de Andreea Gavriliu și Ștefan Lupu, cărora li s-a alăturat în distribuție Gabriel Costin.

Spectacolul surprinde etapele unei relații: simpatie și antipatie, porniri animalice și dezbateri filosofice, sensibilitate și cruzime, frici personale și nevoia de a ne găsi jumătatea. Coregrafia înglobează totul sub forma unei călătorii psihedelice și este asezonată cu umor și multă muzică.

Curtea Muzeului Țăranului a devenit neîncăpătoare la începerea primului spectacol de teatru acrobatic din România – „Omul Pescăruș sau Drumul spre Frumos”, regizat de Chris Simion.

Punctul de pornire este nuvela „Pescărușul’’ Jonathan Livingston de Richard Bach., în care vocile actorilor Marius Manole, Cristi Iacob, Vitalie Bichir, Gabriela Iacob, Carla Maria Teaha, Dragoș Olaru susțin mesajul emoționant transmis prin mișcările uimitoare ale acrobaților trupei Xtreme.

Coregrafia lui  Doru Moiș taie respirația spectatorilor prin complexitatea, dar și prin delicatețea mișcărilor. Ziua de astăzi, cea de-a treia a festivalului, va începe cu „Dontcrybaby” de Catinca Drăgănescu şi în regia lui Eugen Jebeleanu.

Actorii Conrad Mericoffer, Ştefan Huluba, Nicoleta Lefter, Camelia Pintilie, Cristina Drăghici, Silvian Vâlcu se întâlnesc într-o poveste cu iz de Scufiță roșie modernă, suținută de jocul de lumini și de muzică.

O poveste complicat de simplă

A doua piesă, „Fă-mi loc!”“, de Anthony Michineau, este o producție a Asociației Inspiră, în regia lui Radu Beligan. Actorii Medeea Marinescu şi Marius Manole se întâlnesc în gara unei povești de dragoste presărate cu mult umor.

Hazardul îi aduce pe Camilla și pe Manuel împreună în miez de noapte, în ajunul Crăciunului, în cușeta unui tren. El – timid și îndrăgostit de o soție care l-a abandonat în ciuda sacrificiilor pe care le face; ea –  o tânără cochetă și plină de curaj.

Povestea e simplă, dar interpretarea celor doi actori ține publicul în priză, îl uimește prin delicatețea și prin simplitatea gesturilor în care se regăsește fiecare om atunci când lasă conveniențele sociale să cadă.

Marius Manole la UnderCloud

Marius Manole este unul dintre cei mai solicitați actori ai momentului, jucând în 10 spectacole la acest final de vară. Acestui maraton actoricesc i se adaugă repetițiile pentru noi piese la TNB și la Teatrul Metropolis, precum și susținerea tinerilor actori.

El spunea într-o interviu pentru radio că publicul trebuie să guste și producțiile noi din Festivalul UnderCloud. De asemenea, consideră că acest festival de teatru independent dă șansa unor tineri foarte talentați, dar încă necunoscuți de public, să arate cât de valoroși sunt.

Info:

Spectacolele de licență premiate la Gala Absolvenților din 2013: „Clasa noastră”, „Pisica verde”, „Omul pernă” și „Kairos” vor avea intrarea va fi liberă.

Sanda Manu, Anca Sigartău, Cristina Bazavan și George Ivașcu, directorul Teatrului Metropolis, au format juriul celei de-a șasea ediții.

Biletele sunt puse în vânzare la Clubul Țăranului și online  pe www.bilete.ro . Prețul unui bilet este de 35 de lei, iar la 10 bilete achiziționate direct de la organizatori primiți o invitație la un spectacol.

Pentru informații puteți suna la 0727.100.856 sau puteți consulta pagina www.daya.ro.

Foto credit: Elena Simion

 

29
/11
/17

Astăzi, de la ora 17:00, la Colegiul Noua Europă (Bucureşti, Str. Plantelor, nr. 21) va avea loc o dezbatere pe marginea volumului semnat de istoricul religiilor Andrei Oişteanu, Sexualitate şi societate. Istorie, religie şi literatură, apărut în ediţie ilustrată, în seria de autor pe care editura Polirom i-a consacrat-o. Evenimentul va fi moderat de Andrei Pleşu. Intrarea este liberă.

29
/11
/17

După „Gloria”, un film cu care a câștigat numeroase premii, Sebastían Lelio revine cu „O femeie fantastică”, un film care spune povestea unei persoane transexuale, o poveste mai aproape de realitatea contemporană decât oricare alta de pe marile ecrane. „O femeie fantastică” va ajunge în cinematografele din România începând cu 8 decembrie, fiind distribuit de Transilvania Film.

28
/11
/17

Celebrul prezentator TV Virgil Ianţu s-a transformat total la indicaţiile regizorului Iura Luncaşu şi a renuntat aproape complet la podoaba capilară, acceptând şi un machiaj generos, care l-a îmbătrânit cu cel puţin 20 de ani, totul numai pentru rolul său din comedia ,,Ghinionistul”, care va avea premiera pe marile ecrane din 8 decembrie.

28
/11
/17

“Muzica e cel mai fidel companion de-a lungul întregii vieţi.” - Mariana Nicolesco. Unanim recunoscută drept una dintre marile voci ale timpului nostru, soprana Mariana Nicolesco împlinește astăzi 69 de ani.

28
/11
/17

„Apa Vie” de la Teatrul Mic din Bucureşti este un spectacol de teatru-dans contemporan amuzant, alert, fresh, în regia lui Ștefan Lupu, pe un scenariu de Daniel Chirilă.

28
/11
/17

În toamna aceasta numărăm minoritățile etnice din România și punem reflectorul pe bogăția culturală pe care acestea o aduc țării. Fundația Amfiteatru organizează primul festival de teatru multietntic, între 27 noiembrie - 1 Decembrie, la București. Spectacolele se vor juca la UnTeatru (Sfinții Apostoli nr 44).

27
/11
/17

Romanul „Ruta subterană”, traducere din limba engleză și note de Justina Bandol, a fost publicat la Editura Humanitas Ficton, în anul 2017. Romanul a fost distins cu Premiul Pulitzer în acest an.

27
/11
/17

Zilele trecute s-au împlinit 75 de ani de la apariția pe marile ecrane a filmului ''Casablanca''. Pelicula, o poveste atemporală despre dragoste, pierdere și răscumpărare, pe fondul luptei împotriva naziștilor, este considerată adesea cea mai marcantă producție cinematografică realizată vreodată.

27
/11
/17

“Am învăţat că ne naştem, trăim şi murim singuri. Pentru asta m-am educat să nu jelesc niciodată dacă sunt singură, să nu mă apese singurătatea. Am învăţat că nu trebuie să disper în nicio secundă a vieţii mele, să nu cred că drumurile se închid pentru totdeauna.” - spunea Cristina Stamate intr-un interviu pentru digi24.ro. Actrița supranumită "Sufletul teatrului de estradă din Bucureşti" a murit în această dimineață, la vârsta de 71 de ani. Cristina Stamate fusese internată de urgență, joi, la Spitalul Floreasca.

26
/11
/17

Stela Popescu a vorbit despre: părinții ei, primii pași in teatru, drumul spre succes, experiența comunismului, omul din afara scenei, experiența libertății și atitudinea față de viață, în cartea „Stela Popescu” de Rhea Cristina.

25
/11
/17

Țin minte exact ziua în care mi-am dat seama că nu am văzut-o niciodată pe Stela Popescu. M-a surprins foarte tare această constatare, fiindcă trăiam convins că o știu dintotdeauna. Poți cunoaște un om pe care nu l-ai văzut niciodată?