Enciclopedia pentru copii – Spectacolul muzical pe intelesul celor mici din partea teatrului Ion Dacian
https://www.ziarulmetropolis.ro/enciclopedia-pentru-copii-spectacolul-muzical-pe-intelesul-celor-mici-din-partea-teatrului-ion-dacian/

Teatrul National de Opereta „Ion Dacian” participa vineri, 7 decembrie, si sambata, 8 decembrie, la Targul de Carte pentru copii „mini Libri”, singurul targ de carte din Romania adresat exclusiv copiilor, si care se va desfasura intre orele 10.00 si 22.00 in Mall Plaza Romania.  Targul de carte are ca scop promovarea lecturii pentru copii incepand de la nastere, readucerea […]

Un articol de |5 decembrie 2012

Teatrul National de Opereta „Ion Dacian” participa vineri, 7 decembrie, si sambata, 8 decembrie, la Targul de Carte pentru copii „mini Libri”, singurul targ de carte din Romania adresat exclusiv copiilor, si care se va desfasura intre orele 10.00 si 22.00 in Mall Plaza Romania.  Targul de carte are ca scop promovarea lecturii pentru copii incepand de la nastere, readucerea cititului la rangul de activitate de interes pentru copii si incurajarea lecturii ca mijloc de comunicare intre parinti si copii.

 

La standul Teatrului National de Opereta “Ion Dacian” va fi disponibil primul proiect editorial al institutiei adresat copiilor, „Enciclopedia pentru copii – Spectacolul muzical pe intelesul celor mici”, lucrare a carei lansare oficiala a avut loc in cadrul celei de-a cincea editii a Festivalului International al Artelor Spectacolului Muzical „Viata e Frumoasa!” (8-18 noiembrie 2012). Enciclopedia va fi disponibila la pretul de 30 de lei.

 

Enciclopedia muzicală este o lucrare care incearca din text, muzica si culoare, sa devina o cale de acces in lumea spectacolului muzical. Explicate intr-un limbaj accesibil si dublate de ilustratii, notiunile teoretice iau forma unei misive in doua parti, adresata cu drag micilor cititori. Continand definitii, pasaje de istoric si casete dedicate marilor personalitati ale muzicii si dansului, lucrarea se adreseaza copiilor din ciclul primar si gimnazial, venind in completarea studiului muzical din sala de clasa.

Citiţi şi:
07
/03
/24

Pe 8 martie va avea loc primul eveniment al primăverii organizat de Celula de Artă, vernisajul expoziției „Călătoriile Spiritului”, semnată de artista Sorana Scortea. Evenimentul va avea loc începând cu ora 19:00 iar lucrările vor putea fi văzute până pe 7 aprilie, în vitrina Pop Up de la Kulterra Gallery, pe strada Știrbei Vodă nr. 104-106.

05
/03
/24

Aăăă, Mihaela Trofimov este o actriță cu o mare foame pentru joacă, da, chiar așa, pentru joacă. Ăăă, o vedeți la Excelsior, la unteatru, la Brăila, pe scenă, puternică, talentată, expresivă. Ăăă ce voiam să zic? Citiți interviul în formă de alfabet și aflați cum o literă, Ă, descrie de cele mai multe ori starea ei de spirit.

05
/03
/24

Pe data de 5 martie se dă startul unui nou apel deschis în cadrul proiectului Share, Tag or Dye, inițiat și coordonat de către Asociația Fotografică Allkimik, în parteneriat cu Asociația Culturală Marginal. Această inițiativă oferă artiștilor din întreaga lume oportunitatea de a-și împărtăși creațiile și de a se implica într-o experiență colectivă de artă

01
/03
/24

Scena Digitală, platforma online de teatru, film, muzică și dans a Teatrului Național „Radu Stanca” Sibiu (TNRS) vine cu o surpriză pentru public în luna martie. Iubitorii de teatru vor putea urmări online trei spectacole de excepție din cadrul Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu: „Arta de a povesti” de Alexis Michalik, „O catedrală plină cu orgi” – spectacolul de deschidere al FITS și „FAUST: tribut”.

01
/03
/24

Happy Cinema redifuzează filmul Oppenheimer, favorit la Oscar, în perioada 7-10 martie, în toate cinematografele din țară. Oppenheimer este un thriller epic filmat în IMAX® care aruncă publicul în paradoxul palpitant al omului enigmatic care trebuie să riște să distrugă lumea pentru a o salva. Pelicula spune povestea fizicianului J. Robert Oppenheimer și a rolului pe care l-a avut în dezvoltarea bombei atomice.

29
/02
/24

Noua producție a Fundației Culturale „Camil Petrescu”, podcastul TEATRUL (DE) AZI, continuă seria dialogurilor cu directorul de imagine și producătorul Zomir Dimovici despre felul în care vedem, citim și percepem teatrul astăzi.