Muzeul Satului din Capitală va găzdui joi Târgul de Sfânta Maria
https://www.ziarulmetropolis.ro/muzeul-satului-din-capitala-va-gazdui-joi-targul-de-sfanta-maria/

Un Târg de Sfânta Maria, organizat cu scopul de a reface atmosfera iarmarocurilor de altădată, va avea loc joi, la Muzeul Naţional al Satului ,,Dimitrie Gusti” din Bucureşti.

Un articol de Andrada Văsii|13 august 2013

Un Târg de Sfânta Maria, organizat cu scopul de a reface atmosfera iarmarocurilor de altădată, va avea loc joi, la Muzeul Naţional al Satului ,,Dimitrie Gusti” din Bucureşti.

Aşadar, la marea sărbătoare de joi, Muzeul Naţional al Satului ,,Dimitrie Gusti” va oferi publicului un program atractiv, cu demonstraţii meşteşugăreşti, expoziţii, târg cu meşteri, gastronomie tradiţională specifică perioadei şi produse bio.

Între Sfânta Maria Mare (Adormirea Maicii Domnului – 15 august) şi Sfânta Marie Mică (Naşterea Maicii Domnului – 8 septembrie) încep lucrările agricole de toamnă şi este momentul în care se deschide sezonul de nunţi.

În unele zone ale ţării, în ziua Adormirii Maicii Domnului, femeile merg la biserică unde sfinţesc şi împart struguri, prune, flori, plante de leac şi merg la cimitir pentru a tămâia mormintele, notează Mediafax.

Tot la sate se obişnuieşte ca în această zi să fie angajaţi pândarii în vii şi se oferă ofrandă din noua poamă.

Info:

Târgul va fi deschis de la ora 9.00 până la 19.00.

Foto credit: Muzeul Satului ,,Dimitrie Gusti” (Facebook)

12
/09
/22

GREEN HOURS LIVE(S) caută povești și istorii personale legate de Green Hours, pe care le va transforma într-o instalație multimedia.

26
/08
/22

Asociația pentru cultură și arte Arbor vă invită la expoziția „Rememorarea copilăriei, mărturiile deportaților basarabeni”, care reînvie emoția unor destine tragice, mărturiile deportaților și ale victimelor regimului totalitar din stânga Prutului, în perioada sovietică. Proiectul a fost realizat în parteneriat cu Muzeul Național de Istorie a Moldovei, Centrul de Excelență Institutul Pro Memoria al Universității de Stat din Moldova și Ambasada Republicii Moldova în România.

25
/08
/22

În perioada 26 - 31 august 2022, în continuarea proiectului (burn)OUT, artistele Irina Marinescu, Andreea Novac, Eza (Alina Ușurelu), psihoterapeuta Mihaela Vechiu, sociologa Fidelie Kalambayi și artista portugheză Gabriela Conçalves invită publicul la prezentarea cercetării artistice pe tema recuperării pe care au inițiat-o în cadrul proiectului Recovery (Recuperare) și la o serie de trei ateliere de creaţie rezultate în urma acestei cercetări.