O nouă seară a Clubului „Cărţile Denisei“ va avea loc la Librăria Humanitas Kretzulescu
https://www.ziarulmetropolis.ro/o-noua-seara-a-clubului-cartile-denisei-va-avea-loc-la-libraria-humanitas-kretzulescu/

Marţi, 30 iulie, de la ora 19.00, Clubul Cărţile Denisei vă aşteaptă pentru o nouă întâlnire pe terasa Librăriei Humanitas Kretzulescu (Calea Victoriei nr.45).

Un articol de Andrada Văsii|25 iulie 2013

Marţi, 30 iulie, de la ora 19.00, Clubul Cărţile Denisei vă aşteaptă pentru o nouă întâlnire pe terasa Librăriei Humanitas Kretzulescu (Calea Victoriei nr.45).

A treia seară a clubului de carte va fi moderată de Denisa Comănescu, director editorial Humanitas Fiction, iar participanţii sunt invitaţi să dezbată temele abordate de celebra scriitoare chiliană Isabel Allende în noul său roman „Caietul Mayei“ împreună cu Elisabeta Lăsconi, critic literar, Marina Constantinescu, jurnalist, critic de teatru şi film, Virginia Costeschi, editor bookmag.ro și Andreeea Chebac, editor bookblog.ro.

„Caietul Mayei“ este bestsellerul Humanitas Fiction la Bookfest 2013 si una dintre cele mai bine vândute cărți ale acestei veri.

Clubul Cartile Denisei- intalnire

Pendulând între SUA şi Chile, împletind mai multe fire narative, „Caietul Mayei“ este o carte despre vindecare. De amintiri coşmareşti, de dezamăgiri, dar mai ales de dependenţa de droguri.

Pentru a scăpa de infernul heroinei, tânăra Maya Vidal se refugiază pe o mică insulă din arhipelagul Chiloe, printre oameni simpli, dominaţi de lumea magică a miturilor, care descoperă târziu şi fără prea mare entuziasm deliciile şi imperativele modernităţii şi îşi abandonează cu greu tradiţiile.

Un roman exploziv. Fiecare personaj este viu, captivant. Un roman cu un subiect îndrăzneţ construit, straniu şi cutremurător, despre violenţa sexuală, teroarea politică, «vina colectivă» şi secrete grele de familie, toate depăşite prin curaj şi iubire.

Booklist,
site de profil

Acolo, în comunitatea sudată şi generoasă, ajutată de dragostea familiei aflate la mii de kilometri depărtare şi de solidaritatea străinilor de lângă ea, Maya îşi va recăpăta echilibrul şi încrederea în sine şi în ceilalţi, pentru că va afla, în ciuda grelelor încercări prin care trece, că nimeni nu este singur pe lume.

Foto credit: Radu Sandovici, Clubul Cărțile Denisei (Facebook)

24
/06
/18

Teatrul Evreiesc de Stat  prezintă miercuri, 27 iunie, de la ora 19.00, spectacolul de lieduri și poezie „Glasuri evreiești în poezia lumii“, pe versuri de Benjamin Fondane, Nina Cassian, Magda Isanos, Charles-Pierre Baudelaire și Paul Celan, în lectura actorilor TES -  Maia Morgenstern, Darius Daradici, Viorica Bantaș și Mircea Dragoman.

12
/06
/18

Cartea „Pădurea întunecată”, scrisă de Nicole Krauss, a fost publicată la Editura Humanitas Fiction în anul 2018 (traducere din limba engleză și note de Luana Schidu).

08
/06
/18

CĂRȚI DE NEOCOLIT Roma antică a rămas mereu tributară culturii grecești. Opera lui Seneca, născut cu cinci ani înainte de era noastră, o dovedește din plin. Născut la Cordoba (Spania) într-o familie din nobilimea provincială (tatăl său scrisese un prețios tratat de oratorie) și educat la Roma, el s-a dedicat în primul rând filosofiei, adoptând stilul de viață excesiv de sobru al stoicilor.

07
/06
/18

Ziarul Metropolis vă invită la duelul cărţilor. În fiecare lună, alegem două dintre cele mai importante volume recent apărute în România şi le punem la luptă faţă în faţă. Cel care va câştiga confruntarea va fi declarat cartea lunii...

05
/06
/18

CĂRȚI DE NEOCOLIT O matrice spirituală deosebită de a europenilor face ca lumea indiană, acel conglomerat unde se vorbesc 15 grupe de limbi, cu literatură și tradiții culturale proprii, să surprindă în permanență, să intereseze prin uimitoarea diversitate și în același timp prin coeziunea extraordinară.

04
/06
/18

METROPOLIS SPECIAL După ce a cucerit planeta cu „Sapiens. Scurtă istorie a omenirii” (Polirom, 2017), istoricul israelian Yuval Noah Harari și-a îndreptat privirea spre ce va urma. „Homo deus. Scurtă istorie a viitorului” (Polirom, 2018) este o incursiune în lumea imaginară a ceea ce ar putea fi.

01
/06
/18

“În primii ani de viață am locuit într-o cămăruță, împreună cu părinții mei, care abia se căsătoriseră, cu un an în urmă, erau niște oameni foarte tineri. Și în acea cameră de câțiva metri pătrați se desfășura toată viața noastră, toată viața familiei. Era ciment pe jos, era un pat în care dormeam toți trei. și pe marginea căruia, mama, ținându-mă în brațe, îmi citea. E prima mea amintire. (...)”, mărturisea Mircea Cărtărescu, într-un interviu pentru emisiunea DIGICULT. Născut într-o zi de 1 iunie, la fel ca și soția sa, scriitoarea Ioana Nicolaie, Mircea Cărtărescu împlinește, astăzi, 62 de ani.

30
/05
/18

METROPOLIS SPECIAL 7 destinații din romanele momentului – din New York până la Tōkyō, din Bogotá la Calcutta, din Tripoli până în Sicilia și de acolo la Ierusalim...