Petrecere în oraș: luna august la Fundația Calea Victoriei
https://www.ziarulmetropolis.ro/petrecere-in-oras-luna-august-la-fundatia-calea-victoriei/

Luna august este ultima şansă de a participa la Școlile de Vară organizate de Fundaţia Calea Victoriei anul acesta! Este o perioadă intensă, o petrecere culturală în oraşul tău, când te poţi bucura de cursuri de Stil, Desen, Storytelling, Fotografie, Meditaţie, Scriere Creativă şi multe altele!

Un articol de |31 iulie 2017

Serile lungi și înstelate de vară sunt momentul ideal pentru a „savura”, alături de alți cursanți simpatici, dornici să se relaxeze, să învețe lucruri noi și să socializeze, un cocktail cultural.

Încearcă un mix de Istorie și Modă la cursul De la Art Nouveau la Art Deco. Artă, modă şi societate (21-24 august) și apoi pune în practică noutățile aflate la HOW TO BE A LADY: Exerciţii de feminitate (16-18 august).

Sau îmbină Arta de a Asculta (28 august – 1 septembrie) cu abilitățile unui bun povestitor la Şcoala de vară: Storytelling în Public Speaking (28 august-1 septembrie).

Mix and Match: Arta Renaşterii italiene: Botticelli, Leonardo da Vinci, Michelangelo (7-9 august) se potrivește de minune cu un curs practic, cum ar fi Cursul de Design interior (28 august – 1 septembrie).

Toată lumea e invitată la petrecere! Alege și combină cursurile favorite!

VEZI PROGRAMUL COMPLET AL ȘCOLILOR DE VARĂ DIN AUGUST AICI!

Detalii și înscrieri pe www.victoriei.ro

Fundația Calea Victoriei este singurul loc din București în care te poți dezvolta cu ajutorul artei și culturii printr-o diversitate mare de cursuri și evenimente culturale si interactive. De peste 10 ani inspirăm prin arte și cultură și susținem tinerii talentați. Am reușit să ducem o muncă de pionierat în felul în care se organizează evenimentele culturale și, în timp, am devenit o academie în cadrul căreia peste 100 de cercetători, artiști și traineri s-au format ca lectori.

Ne mândrim cu peste 50 000 de cursanți care au participat la proiectele noastre și cu peste 2000 de tineri care au beneficiat de burse (participare gratuită la cursurile preferate). Mulțumim tuturor celor care ne-au fost alături în toți acești ani: Cercul Militar Național, Grand Hotel Continental, Universitatea Națională de Muzică din București, Banca Națională a României, Teatrul Odeon și Muzeul Cotroceni.

17
/06
/22

VIAȚA SECRETĂ A TABLOURILOR Ziarul Metropolis vă invită la mici incursiuni în existenţa nevăzută, uitată sau ignorată a imaginilor care ne fascinează. Unele au schimbat istoria artei, altele au rămas ascunse printre poveşti.

14
/06
/22

Începând cu acest an, MiniCloud, ediția pentru copii și adolescenți a Festivalului de Teatru Independent UNDERCLOUD, aflat la cea de a XV a ediție, capătă amploare și își deschide porțile zilnic pentru zeci de copii, în perioada 13 – 19 iunie 2022, în București, pe Calea Griviței.

09
/06
/22

Muzeul Abandonului a pornit în toamna anului trecut un amplu proiect de reunire, într-o arhivă digitală, a unor arhive personale și instituționale, deocamdată disparate, toate legate de instituționalizarea și dezinstituționalizarea copiilor din România comunistă și post-comunistă.

09
/06
/22

Artistele Andreea Novac, Irina Marinescu și Alina Ușurelu, împreună cu psiholoaga Mihaela Vechiu, socioloaga Fidelie Kalambayi și medicul Roxana Negureanu prezintă (burn)OUT - Prelegeri și incursiuni performative, la AREAL spațiu pentru dezvoltare coregrafică.

08
/06
/22

În mai puțin de o săptămână începe cea de-a 15-a ediție a Festivalului de Teatru Independent UNDERCLOUD, acolo unde teatrul, dansul și efervescența evenimentelor conexe își dau întâlnire cu spectactorii dornici să se bucure de o nouă atmosferă și un nou concept „sub nori”.

31
/05
/22

Inițiat în 2012, de către Fundația M&V Schmidt și Fundația Tabaluga/ Peter Maffay Stiftung, festivalul Săptămâna Haferland are misiunea de a promova cultura și tradițiile sașilor din Transilvania și de a dezvolta sectorul turistic din zona respectivă. Regiunea săsească din Transilvania, cuprinsă între Brașov și Sighișoara, a fost denumită Țara Ovăzului sau Haferland cu sute de ani în urmă, datorită localnicilor care obișnuiau să cultive cu precădere ovăzul, din cauza climatului mai aspru.

30
/05
/22

Să presupunem că o sticlă de plastic, un pet, și-ar dori să plece dintr-un sat din Transilvania și ar vrea călătorească până la Marea Neagră, ori poate și mai departe. Credeţi că ar putea? La această întrebare și-au dorit să găsească răspunsul un grup de voluntari din România. Realizată într-un proiect inedit tip experiment, "Călătoria mea spre mare" este de fapt o poveste despre oameni, mentalităţi și educaţie.