Quentin Tarantino a prezentat la Roma ultimul sau film, „Django Unchained”
https://www.ziarulmetropolis.ro/quentin-tarantino-a-prezentat-la-roma-ultimul-sau-film-django-unchained/

Cunoscutul regizor american Quentin Tarantino a petrecut un weekend la Roma, unde a prezentat, în premieră mondială, ultimul său film, „Django Unchained”, un omagiu adus filmelor „spaghetti western” din Italia anilor ’60, informează luni mass- media din Peninsulă.  „Ador filmele western, mai ales acelea pe care noi, în SUA, le numim „westerns maccaroni”, filme pline […]

Un articol de Andrada Văsii|8 ianuarie 2013

Cunoscutul regizor american Quentin Tarantino a petrecut un weekend la Roma, unde a prezentat, în premieră mondială, ultimul său film, „Django Unchained”, un omagiu adus filmelor „spaghetti western” din Italia anilor ’60, informează luni mass- media din Peninsulă.

 „Ador filmele western, mai ales acelea pe care noi, în SUA, le numim „westerns maccaroni”, filme pline de elemente suprarealiste”, a declarat cunoscutul autor american, în cursul unei conferinţe de presă, la Roma.

Titlul ultimului său film este inspirat de pelicula „Django” a regizorului italian Sergio Corbucci, film din 1966, interpretat de actorul italian Franco Nero, care are un mic rol şi în „Django Unchained”.

Sergio Corbucci şi Sergio Leone, doi mari regizori italieni, sunt autorii care l-au inspirat „cel mai mult”, a mai spus Tarantino, care a adăugat „că nu ar şti să aleagă între cei doi maeştri”, pe care îi adoră.

Tarantino a fost omagiat la Roma cu un premiu pentru întreaga carieră, acordat de Festivalul internaţional de film din capitala Italiei.

„Quentin Tarantino a influenţat în mod radical cinematografia mondială, în ultimii 20 de ani. Este un cineast profund american, dar, în acelaşi timp, european”, a declarat Marco Müller, directorul festivalului de la Roma.

Ultimul film al lui Tarantino este povestea unui bărbat, interpretat de Christoph Waltz, care eliberează un sclav de culoare (Jamie Foxx), cu care se aliază pentru a elibera şi o femeie de culoare (Kerry Washington), de pe proprietatea unui bărbat alb, interpretat de Leonardo DiCaprio.

Filmul a suscitat polemici în SUA, unde regizorul afro-american Spike Lee a declarat că opera lui Tarantino „nu respectă istoria afro-americanilor, care nu era un „western spaghetti” de Sergio Leone sau de Sergio Corbucci, ci un adevărat holocaust”.

Tarantino a replicat că nu îi răspunde lui Spike Lee, din lipsă de timp, dar că poate preciza că a dorit să realizeze o operă despre „violenţa şi rasismul din SUA”.

„Django Unchained” va ieşi în Italia pe 17 ianuarie şi va fi distribuit în 500 de săli cinematografice.

Sursa:  Agerpres

30
/11
/17

CRONICA de FILM - lungmetrajul Rodin, în regia lui Jacques Doillon.  Ediția din acest an a Festivalului Filmului Francez s-a încheiat cu lungmetrajul Rodin, în regia lui Jacques Doillon. Probă de maturitate a celei de a 21-a ediții a Festivalului, dar mai ales a școlii de film francez, Rodin aduce un omagiu legendarului sculptor de la a cărui moarte se împlinesc 100 de ani.

29
/11
/17

Deoarece pe 28 noiembrie 1918 Bucovina a devenit a doua provincie românească ce s-a unit cu România, data a fost declarată oficial drept Ziua Bucovinei print-o lege din 2015. În inima Țării Fagilor (în germană Buchenland), la Rădăuți, Ziua Bucovinei a coincis ieri și cu prima din cele 4 zile ale unui eveniment în premieră în România: Klavier Art Duo Festival, primul festival de duo pianistic (pian la patru mâini) din țară, cu intrare liberă.

29
/11
/17

ANALIZĂ O privire, chiar şi sumară, asupra filmelor româneşti lansate în cinematografe în 2017 permite o constatare tristă şi îngrijorătoare: nu există niciun personaj principal feminin.

29
/11
/17

Astăzi, de la ora 17:00, la Colegiul Noua Europă (Bucureşti, Str. Plantelor, nr. 21) va avea loc o dezbatere pe marginea volumului semnat de istoricul religiilor Andrei Oişteanu, Sexualitate şi societate. Istorie, religie şi literatură, apărut în ediţie ilustrată, în seria de autor pe care editura Polirom i-a consacrat-o. Evenimentul va fi moderat de Andrei Pleşu. Intrarea este liberă.

29
/11
/17

După „Gloria”, un film cu care a câștigat numeroase premii, Sebastían Lelio revine cu „O femeie fantastică”, un film care spune povestea unei persoane transexuale, o poveste mai aproape de realitatea contemporană decât oricare alta de pe marile ecrane. „O femeie fantastică” va ajunge în cinematografele din România începând cu 8 decembrie, fiind distribuit de Transilvania Film.

28
/11
/17

Celebrul prezentator TV Virgil Ianţu s-a transformat total la indicaţiile regizorului Iura Luncaşu şi a renuntat aproape complet la podoaba capilară, acceptând şi un machiaj generos, care l-a îmbătrânit cu cel puţin 20 de ani, totul numai pentru rolul său din comedia ,,Ghinionistul”, care va avea premiera pe marile ecrane din 8 decembrie.

28
/11
/17

“Muzica e cel mai fidel companion de-a lungul întregii vieţi.” - Mariana Nicolesco. Unanim recunoscută drept una dintre marile voci ale timpului nostru, soprana Mariana Nicolesco împlinește astăzi 69 de ani.

28
/11
/17

„Apa Vie” de la Teatrul Mic din Bucureşti este un spectacol de teatru-dans contemporan amuzant, alert, fresh, în regia lui Ștefan Lupu, pe un scenariu de Daniel Chirilă.

28
/11
/17

În toamna aceasta numărăm minoritățile etnice din România și punem reflectorul pe bogăția culturală pe care acestea o aduc țării. Fundația Amfiteatru organizează primul festival de teatru multietntic, între 27 noiembrie - 1 Decembrie, la București. Spectacolele se vor juca la UnTeatru (Sfinții Apostoli nr 44).

27
/11
/17

Romanul „Ruta subterană”, traducere din limba engleză și note de Justina Bandol, a fost publicat la Editura Humanitas Ficton, în anul 2017. Romanul a fost distins cu Premiul Pulitzer în acest an.

27
/11
/17

Zilele trecute s-au împlinit 75 de ani de la apariția pe marile ecrane a filmului ''Casablanca''. Pelicula, o poveste atemporală despre dragoste, pierdere și răscumpărare, pe fondul luptei împotriva naziștilor, este considerată adesea cea mai marcantă producție cinematografică realizată vreodată.