VIDEO Un portret al lui Nelson Mandela a fost imprimat pe un zid din Shanghai cu 27.000 de lovituri de pumn
https://www.ziarulmetropolis.ro/video-un-portret-al-lui-nelson-mandela-a-fost-imprimat-pe-un-zid-din-shanghai-cu-27-000-de-lovituri-de-pumn/

Artistul Phil Akashi i-a adus un omagiu fostului preşedinte sud-african Nelson Mandela, realizând un portret monumental al acestuia cu ajutorul a 27.000 de lovituri imprimate cu mănuşile de box pe un zid din parcul Grafitti din Shanghai.

Un articol de Andrada Văsii|21 iulie 2013

Artistul Phil Akashi i-a adus un omagiu fostului preşedinte sud-african Nelson Mandela, realizând un portret monumental al acestuia cu ajutorul a 27.000 de lovituri imprimate cu mănuşile de box pe un zid din parcul Grafitti din Shanghai.

Artistul a ataşat mânuşilor de box un sigiliu, care avea anexate caracterele din limba chineză pentru cuvântul „libertate”, imprimând chipul lui Nelson Mandela pe un perete prin 27.000 de lovituri de pumn, potrivit huffingtonpost.com.

Sigiliul, înmuiat într-o pastă neagră, a fost ales pentru a onora lupta fostului preşedinte sud – african, notează Mediafax.

Această operă de artă exemplifică cei 27 de ani de închisoare pe care i-a făcut Nelson Mandela şi simbolizează, totodată, lupta sa pentru libertate şi egalitate. El şi-a sacrificat propria libertate pentru ca alţii să simtă ce înseamnă libertatea. De aceea el reprezintă o fantastică sursă de inspiraţie pentru întreaga lume.

Phil Akashi,
artist plastic

Numeroase acţiuni simbolice sau de caritate au fost organizate în ultima săptămână, pentru sărbătorirea a 95 de ani (pe 18 iulie) de la naşterea lui Nelson Mandela, aflat în stare critică de aproape o lună şi jumătate într-un spital din Pretoria.

tribute-to-nelson-mandela 1

tribute-to-nelson-mandela 2

Foto credit: Modernism.ro (Site)

12
/09
/22

GREEN HOURS LIVE(S) caută povești și istorii personale legate de Green Hours, pe care le va transforma într-o instalație multimedia.

26
/08
/22

Asociația pentru cultură și arte Arbor vă invită la expoziția „Rememorarea copilăriei, mărturiile deportaților basarabeni”, care reînvie emoția unor destine tragice, mărturiile deportaților și ale victimelor regimului totalitar din stânga Prutului, în perioada sovietică. Proiectul a fost realizat în parteneriat cu Muzeul Național de Istorie a Moldovei, Centrul de Excelență Institutul Pro Memoria al Universității de Stat din Moldova și Ambasada Republicii Moldova în România.

25
/08
/22

În perioada 26 - 31 august 2022, în continuarea proiectului (burn)OUT, artistele Irina Marinescu, Andreea Novac, Eza (Alina Ușurelu), psihoterapeuta Mihaela Vechiu, sociologa Fidelie Kalambayi și artista portugheză Gabriela Conçalves invită publicul la prezentarea cercetării artistice pe tema recuperării pe care au inițiat-o în cadrul proiectului Recovery (Recuperare) și la o serie de trei ateliere de creaţie rezultate în urma acestei cercetări.