„Ultimele convorbiri cu Regele Mihai I“, de Bogdan Șerban-Iancu, la editura Corint
https://www.ziarulmetropolis.ro/%e2%80%9eultimele-convorbiri-cu-regele-mihai-i%e2%80%9c-de-bogdan-%c8%99erban-iancu-la-editura-corint/

Editura Corint vă invită la un eveniment cu totul special, dedicat pasionaţilor de istorie, dar şi celor pentru care Regele Mihai I ocupă un loc aparte în inimă şi bibliotecă. Joi, 5 decembrie, ora 18:00, la Exotique (Splaiul Unirii, nr. 96, Bucureşti), are loc relansarea volumului „Ultimele convorbiri cu Regele Mihai I“ de Bogdan Șerban-Iancu.

Un articol de Petre Ivan|5 decembrie 2019

La doi ani de la dispariția regelui, apare în colecția Corint Istorie Autori Români un document istoric, sub forma unui interviu cu Regele Mihai propus de jurnalistul Bogdan Șerban-Iancu, în care regele oferă informații inedite despre colecția sa de jeepuri, pasiunea sa pentru avioane, vacanțele petrecute în afara țării, obiceiurile Familiei Regale de la castelul Săvârșin și relația sa specială cu armata română.

La eveniment participă:

  • Liviu Mihaiu
  • Ion M. Ioniță
  • Bogdan Șerban-Iancu

„Acest ultim volum de dialoguri întregește, sper, portretul ultimului Rege, ultimului Mareșal, ultimului mare om de stat al României. Citiți-l! La final, adresați-i, vă rog, o rugăciune de mulțumire. El s-a rugat zilnic pentru Țară.”  Bogdan Șerban-Iancu

„Românii sunt totuși ai mei, [România] este țara mea. Cu toate defectele lor, tot țin la ei. Și asta mă doare foarte tare în suflet: când văd aceste mentalități care au fost schimbate. Dumnezeu știe că sunt altfel, dar asta nu înseamnă că așa trebuie să fie. Cu toate dificultățile astea, eu iubesc Țara Românească.” Regele Mihai I

„În interviurile acestei cărți descoperim omul din spatele efigiei, cu vorbele și tăcerile lui, cu emoțiile conținute sau vizibile, cu detaliile întotdeauna expresive ale tabloului de ansamblu. În interviurile sale, Bogdan Șerban-Iancu are răbdare, dă dovadă de multă și necesară delicatețe și politețe. Dar, sesizând momentul potrivit, pune mereu și întrebările oarecum de neformulat în condiții normale, atunci când te înclini în fața Suveranului. El stârnește astfel răspunsuri sincere, de o mișcătoare spontaneitate. Recomand cu încredere această carte de discuții normale între Regele etern, surprins în ipostazele normalității neîncropite, și cronicarul zilei, priceput și de bună-credință.” Emil Hurezeanu

28
/07
/22

Vă invităm să descoperiți trei cazuri care au marcat istoria spionajului mondial, dezvăluite în cartea „Lumea secretă. O istorie a serviciilor de informații”, recent apărută și în limba română, la Editura Trei.

22
/07
/22

Biblioteca Metropolitană București (BMB) prin Direcția Cultură, Învățământ, Turism a Primăriei Municipiului București reîncepe proiectul Biblioteca la firul ierbii desfășurat pe parcursul a 4 ediții: 23 și 30 iulie în parcul Drumul Taberei și 13 și 20 august în parcul Alexandru Ioan Cuza (IOR).

19
/07
/22

Institutul Cultural Român, rețeaua de reprezentanțe și Muzeul Național al Literaturii Române (MNLR), îl aniversează, printr-un proiect online difuzat global, pe celebrul scriitor român Norman Manea, supraviețuitor al Holocaustului, una dintre marile conștiințe ale lumii contemporane, care împlinește venerabila vârstă de 86 de ani.

19
/07
/22

Zilele acestea a plecat spre librăriile din întreaga țară ediția în limba română a romanului Sărutul femeii-păianjen, cea mai cunoscută carte a scriitorului argentinian Manuel Puig, publicată în traducere de Editura Pandora M în cadrul îndrăgitei colecții Anansi. World Fiction (traducere de Ilinca Ilian). Romanul a fost ecranizat cu succes în 1985, în regia lui Héctor Babenco, filmul aducându-i un Oscar actorului William Hurt, iar peliculei mai multe nominalizări, inclusiv pentru regie. În 1992, musicalul cu același nume a fost montat pe Broadway, piesa fiind recompensată cu Premiul Tony.

18
/07
/22

Poezia înseamnă viață trăită și mult mai mult decât atât. Dincolo de o armonie și de o știință a cuvintelor, poezia se leagă de orice simțământ omenesc, de orice nuanță a firii noastre. Poetul Teodor Burnar ne invită într-o astfel de lume, unde viața trăită estre portretizată cu realism și unde cuvintele devin purtătoare de emoție într-un labirint lăuntric.

18
/07
/22

Joi, 21 iulie, Festivalul Internațional de Literatură din Roma îl are ca invitat pe Mircea Cărtărescu, la Stadium Palatinum din Roma. Letterature-Festival Internazionale di Roma este o manifestare literară anuală de mare anvergură, cu o tradiție de 20 de ani, în cadrul ciclului de evenimente culturale „Estate Romana”. Festivalul propune în fiecare an o serie de serate de lecturi de texte inedite ale unor apreciați scriitori italieni și internaționali, cu intermezzo-uri coregrafice și muzică live, în spațiul feeric și deosebit de sugestiv de la Stadium Palatinum.

13
/07
/22

La Curtea Veche Publishing se află în pregătire prima biografie tradusă în limba română a liderului ucrainean - „Volodimir Zelenski. În mintea unui erou” de Régis Genté și Stéphane Siohan.

04
/07
/22

Heather Morris, autoarea bestsellerurilor Tatuatorul de la Auschwitz, Călătoria Cilkăi și Trei surori, vândute în peste 15 000 000 de exemplare în întrega lume, vine la București și se va întâlni cu publicul în cadrul a două evenimente, pe 4 și 5 iulie.