12 idei noi-nouțe de evadare din cotidian, marca Fundația Calea Victoriei
https://www.ziarulmetropolis.ro/12-idei-noi-noute-de-evadare-din-cotidian-marca-fundatia-calea-victoriei/

În luna mai Bucureştiul e mai dinamic ca oricând, aşa că ne face şi nouă poftă de acţiune, anunţă Fundaţia Calea Victoriei. „Fii pe fază şi prinde cele mai proaspete cursuri lansate de Fundaţia Calea Victoriei. Avem pentru tine 12 subiecte noi de discuţie şi tot atâtea idei de evadare în Bucureştiul primăvăratic.”

Un articol de Petre Ivan|27 aprilie 2018

Din 3 și apoi din 4 mai, faci cunoștință cu două personalități marcante: la „Introducere în Diplomație”, cu diplomatul Cristian Diaconescu, iar la „Cursul despre istoria Relațiilor Umane”, cu antropologul Vintilă Mihăilescu.

Dacă mulțimea de culori și texturi din jur inspiră artistul din tine, alege unul dintre noile cursuri de pictură – „Patru zile de Suprarealism”, „Pictură în ulei” sau „Pictură pe porțelan”.

Nou-apărute în programul Fundației Calea Victoriei sunt și cursurile în engleză: „Creative Writing” și „Presentation Skills”. În sfera cursuri care te ajută în carieră se înscrie „Cursul despre Freelancing” – o ocazie bună să afli cum evoluează această comunitate în București și, mai ales, dacă ți s-ar potrivi acest fel de a lucra.

Și pasionații de arte vizuale au ceva nou de încercat la fundație: atelierul „Arte Decorative și Design în secolul XX”, care începe din 4 mai.

Pentru cei preocupați de evoluția lor spirituală, recomandăm cursul de dezvoltare personală „Cum să îți îmbunătățești stima de sine”, sau cel de filozofie: „De la Cicero la Sf. Augustin – Construcția sufletului occidental”.

Surpriza lunii mai este cursul „Cum aleg un vin bun?”, o serie de 4 întâlniri care cuprind și o parte de degustare. Așa cum îi spune și titlul, acest curs vă oferă nu doar repere teoretice pentru a alege vinul potrivit la fiecare masă, ci vă și răsfață cu degustări din cele mai savuroase vinuri.

Mai jos este lista completă a noilor cursuri din luna mai, aruncă un ochi și înscrie-te pe [email protected] la cel care ți se potrivește mai bine.

Curs de DIPLOMAŢIE şi RELAŢII INTERNAŢIONALE, din 3 Mai, cu Cristian Diaconescu

O scurtă ISTORIE A RELAŢIILOR UMANE. Ataşamente din 4 Mai, cu Vintilă Mihăilescu

ARTE DECORATIVE şi DESIGN în secolul XX, din 4 Mai, cu Dragoş Farmazon

CUM SĂ FII un FREELANCER de succes, din 8 Mai, cu Catrinel Burghelea

Patru zile de SUPRAREALISM: CURS PICTURĂ, din 8 Mai, cu Arina Gheorghiţă

CREATIVE WRITING WORKSHOP IN ENGLISH – How to write a short story, din 10 Mai, cu Robin Wildt Hansen

Atelier de PICTURĂ ÎN ULEI, din 11 Mai, cu Maria E. Bălan

Cum sa îţi imbunătăţeşti STIMA DE SINE?, din 17 Mai, cu Alice Macrina Cornea

PRESENTATION SKILLS in ENGLISH, din 17 Mai, cu Anca Remeta

Cum aleg un vin bun? Curs şi degustare, din 18 Mai, cu Roxana Nicolaescu

Atelier de pictură pe porţelan, din 19 Mai 2018, cu Alina Alecu

De la CICERO la Sf. Augustin – Construcţia sufletului occidental, din 23 Mai, cu Mario Barangea

Toate atelierele se desfășoară la noul sediu al Fundației Calea Victoriei – Str. C. A. Rosetti 47, et. 1, București. Detalii pe www.victoriei.ro

*

Fundația Calea Victoriei este singurul loc din București în care te poți dezvolta cu ajutorul artei și culturii printr-o diversitate mare de cursuri și evenimente culturale si interactive. De peste 10 ani inspirăm prin arte și cultură și susținem tinerii talentați. Am reușit să ducem o muncă de pionierat în felul în care se organizează evenimentele culturale și, în timp, am devenit o academie în cadrul căreia peste 100 de cercetători, artiști și traineri s-au format ca lectori.

Ne mândrim cu peste 50 000 de cursanți care au participat la proiectele noastre și cu peste 2000 de tineri care au beneficiat de burse (participare gratuită la cursurile preferate). Mulțumim tuturor celor care ne-au fost alături în toți acești ani: Cercul Militar Național, Grand Hotel Continental, Universitatea Națională de Muzică din București, Banca Națională a României, Teatrul Odeon și Muzeul Cotroceni.

Foto: Fundația Calea Victoriei – facebook

26
/10
/21

Școala de Valori a dat startul înscrierilor pentru cea de-a șaptea ediție a Burselor stART și pune la bătaie 30 de burse, cu o valoare individuală de 6.000 de lei. Acestea pot fi accesate de elevii care sunt la liceu, talentați la pictură, desen, muzică și artele viitorului (v-logging, blogging, scriere creativă, fotografie), care se pot înscrie pe baza unui portofoliu.

26
/10
/21

De astăzi, platforma www.muzeulabandonului.ro este activă. Se deschide, astfel, aleea către Muzeul Abandonului. Muzeu-forum digital și participativ. În această etapă a proiectului veți putea explora exteriorul clădirii muzeului și câteva dintre facilitățile proiectului. Interiorul și expozițiile muzeului vor fi disponibile în curând, alături de zeci de povești despre abandon, speranță, contorsionări și reveniri spectaculoase ale sufletului.

16
/10
/21

Răzbunare, dragoste și disperare, toate topite într-o singură flacără mistuitoare. Arii celebre, coruri tulburătoare, conflicte dramatice de neuitat, toate vă așteaptă în premiera spectacolului Norma de Bellini ce le va aduce pe scena Operei Naţionale Bucureşti între 21 şi 24 octombrie pe celebrele Elena Moşuc – Norma şi Ruxandra Donose – Adalgisa, alături de care va evolua tenorul Daniel Magdal – Pollione.

13
/10
/21

În luna octombrie, galeria neconvențională Celula de artă propune două exerciții de introspecție, la fel de necesare dar fiecare propunându-și scopuri și rezultate diferite. Artistul plastic contemporan Beaver expune lucrarea “exe cute”, o juxtapunere a grotescului cu gingășia până pe 14 octombrie iar între 15 – 30 octombrie în galerie se va putea vedea instalația imersivă “Cenușa memorie” a Ancăi Coller, ce încapsulează emoțiile artistei în urma unui incendiu care i-a distrus atelierul..

11
/10
/21

Despre școlile din mediul rural, mai ales cele din mici sate care par uitate de lume și autorități, se știe că se confruntă cu mari probleme, începând de la cele legate de infrastructură, până la absența tehnologiei necesare procesului de educație. Însă aceasta nu mai este și situația Școlii Gimnaziale nr. 2 din satul Progresu, comuna Sohatu, județul Călărași. După ce ani de zile profesorii și elevii „s-au descurcat”, după cum ei înșiși spun, cu condițiile grele în care au învățat – toalete în curte, frig în clase, acoperișul deteriorat prin care se strecura ploaia – școala este acum complet renovată și, mai mult, folosește o platformă de management educațional de ultimă oră. Totul a fost posibil prin implicarea directorului școlii, Daniela Niculescu, care „și-a strigat” nevoile pe platforma HartaEdu lansată de Narada.

08
/10
/21

În epoca rețelelor de socializare, a selfie-urilor și filtrelor de tot felul, când o imagine se face și se desface în câteva secunde și toți visăm la gloria efemeră, conform butadei enunțate de Andy Warhol, dilemele și sensurile autoreprezentării încă sunt discutate. Căci a te reprezenta, indiferent de epocă, nu este un gest lipsit de semnificații estetice și sociale. Un articol de Monica Neațu.

08
/10
/21

Proiectul Vitrine Imposibile, o instalație performativă produsă de Vanner Collective, în regia Iuliei Grigoriu, aduce în văzul lumii Supra Fețele, creaturi care prind contur în spațiile a trei galerii din centrul capitalei, aflate pe Calea Victoriei, în datele de 9, 10, 23 și 24 octombrie.

05
/10
/21

Muzeul Național de Artă al României în parteneriat cu Asociațiile Artelier D, Proiecte pentru copii, ArtCrowd, artiști în educație și De-a arhitectura, lansează o nouă ofertă educativă pentru anul școlar 2021-2022, structurată pe grupe vârste, corelată cu ciclurile preșcolar, primar, gimnazial și liceal.

04
/10
/21

Între 15 septembrie și 3 octombrie 2021, Art Safari a oferit publicului 18 zile de bucurie, socializare și artă. Mii de vizitatori au luat la pas cei 6.000 de metri pătrați ai Palatului Dacia-România, sediul principal al Pavilionului, pentru a privi cele peste 800 de opere de artă expuse.