3400 de persoane au respirat teatru la Sibiu
https://www.ziarulmetropolis.ro/3400-de-persoane-au-respirat-teatru-la-sibiu/

Week-end-ul trecut, la Sibiu, a avut loc a patra ediţie a festivalului ,,25 de ore de teatru non-stop”.

Un articol de Ziarul Metropolis|11 aprilie 2014

„25 de ore de teatru non-stop”. Prea scurt pentru cât poate oferi. Cea de-a patra ediţie a maratonului a luat sfârşit duminică, 6 aprilie, în Oldies Pub. Spectatorii împreună cu trupele participante, organizatorii împreună cu prietenii au petrecut până spre ivirea zorilor.

Peste 3400 de persoane s-au întâlnit la Sibiu având acelaşi scop: de a respira teatru. Şi aşa s-a întâmplat. Sălile au fost arhipline.

Dar cei ce pot defini cel mai bine ce înseamnă acest festival sunt spectatorii şi participanţii. Duminică, 6 aprilie, la înviorarea spirituală, aceştia au fost rugaţi să răspundă printr-un singur cuvânt la întrebarea <<Ce înseamnă pentru tine „25 de ore de teatru non-stop”?>>. Printre răspunsurile primite se regăsesc cuvintele: „experienţă”, „Grivei”, „echipă”, „maraton”, „insomnie”(urmat de cuvântul „exact”), „teatru”, „supersonic”, „noapte”, „poezie”, „prietenie”, „tot”.

IMG_7325

Festivalul a transformat ideea de a merge la teatru într-un fel de a fi, într-o stare cu totul şi cu totul aparte. Orele şi minutele s-au topit abia simţite. Noaptea s-a transformat în zi. „Bună dimineaţa!” se auzea la orice oră. Întreg maratonul a început şi a luat sfârşit ca un vis. Cafelele treceau din mână în mână de la organizator la spectator, de la spectator la actor, de la actor la… organizator.

01
/03
/24

Scena Digitală, platforma online de teatru, film, muzică și dans a Teatrului Național „Radu Stanca” Sibiu (TNRS) vine cu o surpriză pentru public în luna martie. Iubitorii de teatru vor putea urmări online trei spectacole de excepție din cadrul Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu: „Arta de a povesti” de Alexis Michalik, „O catedrală plină cu orgi” – spectacolul de deschidere al FITS și „FAUST: tribut”.

01
/03
/24

Happy Cinema redifuzează filmul Oppenheimer, favorit la Oscar, în perioada 7-10 martie, în toate cinematografele din țară. Oppenheimer este un thriller epic filmat în IMAX® care aruncă publicul în paradoxul palpitant al omului enigmatic care trebuie să riște să distrugă lumea pentru a o salva. Pelicula spune povestea fizicianului J. Robert Oppenheimer și a rolului pe care l-a avut în dezvoltarea bombei atomice.

29
/02
/24

Noua producție a Fundației Culturale „Camil Petrescu”, podcastul TEATRUL (DE) AZI, continuă seria dialogurilor cu directorul de imagine și producătorul Zomir Dimovici despre felul în care vedem, citim și percepem teatrul astăzi.

29
/02
/24

Teatrul Masca și grupul de creație sonoră „Immersonic” vă invită la sediul din Bd. Uverturii Nr. 14, la primul eveniment din seria de „sinestesis live / incursiuni în sinele total”, o întâlnire de creație spontană între scriitori (poeți și prozatori) activi pe scena literară românească și artiști sau performeri din domeniul sunetului.

29
/02
/24

Teatrul de Balet Sibiu a programat la începutul lunii martie, la Sala Mare a Centrului Cultural „Ion Besoiu” Sibiu, spectacolul de teatru-dans „Despre noi-About us”, scenariul și regia Beatrice Rancea, coregrafia Dragoș Roșu și Beatrice Rancea. Inspirat de destinul companiei sibiene de balet, spectacolul „Despre noi- About us” se dansează la Teatrul de Balet Sibiu, în data de 02 martie 2024, ora 19:00, și îi are ca invitați speciali pe actorii Naționalului bucureștean, Iuliana Moise și Claudiu Bleonț.