36 de ani de la zborul în spațiul cosmic al lui Dumitru Prunariu. ASTROFEST 2017
https://www.ziarulmetropolis.ro/36-de-ani-de-la-zborul-in-spatiul-cosmic-al-lui-dumitru-prunariu-astrofest-2017/

Revista “Știinţă şi Tehnică”,în colaborare cu Centrul Cultural “Casa Artelor”, Primăria Sectorului 3 şi MinisterulCulturii, îi invită pe cei interesaţi de astronomie, sâmbătă, 6 mai, începând cu ora 15.00, la Ziua Astronomiei.

Un articol de Petre Ivan|4 mai 2017

Anul trecut, cu același prilej, Casa Artelor a inaugurat Aleea Exploratorilor ASTROFEST 2017Spațiului Cosmic din Parcul Titan, eveniment care a adus împreună 12 astronauți din întreaga lume.

Anul acesta se împlinesc 36 de ani de la zborul în spațiul cosmic al lui Dumitru Prunariu, singurul cosmonaut, până în acest moment.

Întâlnirea va fi prezentată de profesorul Alexandru Mironov, senior editor al Revistei Știință și Tehnică, cel mai cunoscut scriitor și realizator de emisiuni radio TV de popularizare a științelor din România.

ASTROFEST 2017 se va desfășura în aer liber, în parcarea din fața Bibliotecii Naționale, unde sunt așteptați toți cei pasionați de spațiul cosmic pentru astrofotografii și observații astronomice cu telescoape profesionale, participarea la discuții științifice și prezentări interactive, workshop-uri și demonstrații live cu imprimante 3D performante, spectacole, concursuri cu premii și multe alte surprize.

INTRAREA ESTE LIBERĂ.

Foto: ASTROFEST 2017 – stiintasitehnica.com/astrofest-2017

04
/10
/22

Gaep prezintă „Ecologies of Repair” (10 septembrie – 5 noiembrie 2022), o expoziție de lucrări noi de la opt artiste emergente – Amaia Molinet, Anca Bucur, Andreea Medar & Mălina Ionescu, Diana Popuț, Lucia Ghegu, Stanca Soare și Thea Lazăr – care aduc în discuție relația umanului cu non-umanul și dinamicile construire-distrugere, risipă-creație, extracție-adiție.

02
/10
/22

Un fotograf român explorează pentru prima dată viața sălbatică prin prisma emoțiilor transmise de păsări și animale. Este vorba despre Rareș Beșliu și expoziția „Emoții”, un preview al albumului fotografic cu același nume, ce va fi lansat în primăvara anului viitor.

29
/09
/22

Între 30 septembrie și 2 octombrie, în cadrul Nopții Albe a Galeriilor, va putea fi vizitată în sala Auditorium (nivel -1) a MARe/Muzeul de Artă Recentă (B-dul Primăverii nr. 15, București) LIVE, instalația de artă video realizată de artistul vizual Alex Manea (n. 1988), care combină cele două mari pasiuni ale acestuia: arta vizuala și filmele.

29
/09
/22

Muzeul-Atelier Școala de la Piscu, un proiect care valorifică inteligent patrimoniul local, inițiat de Virgil Scripcariu (sculptor) și Adriana Scripcariu (istoric de artă), se află printre câștigătorii premiilor European Heritage Awards / Europa Nostra Awards 2022, cele mai de seamă distincții pentru profesioniștii patrimoniului cultural european, în cadrul secțiunii „Educație, Formare și Meșteșug”.

23
/09
/22

Pe 25 septembrie și pe 1 și 2 octombrie, de la ora 19:00, NO RA – Femininul norilor revine la Muzeul Național al Literaturii Române (str. Nicolae Crețulescu nr. 8). Spectacolul, o instalație performativă inspirată din romanul cu puternice accente biografice ”Hipodrom” de Nora Iuga, prezintă în fața spectatorilor viața încercată, dar plină de lumină a uneia dintre cele mai iubite și apreciate autoare contemporane române: Nora Iuga.

23
/09
/22

The Future Lab este un proiect lansat de rețeaua Centrelor Cehe cu ocazia președinției Cehiei a UE în a doua jumătate a anului 2022. La București, programul va consta în 4 evenimente care abordează sustenabilitatea din diferite perspective - știință și greenwashing, design și inovare, comunități, infrastructură urbană și alimentație.