5 întrebări pentru actorii de la Teatrul Metropolis – Natalia Călin
https://www.ziarulmetropolis.ro/5-intrebari-pentru-actorii-de-la-teatrul-metropolis-natalia-calin/

Actorii de la Metropolis răspund la cinci întrebări despre soarta teatrului autohton, într-o perioadă atipică şi delicată pentru scena românească.

Un articol de Ziarul Metropolis|3 iunie 2020

1. De ce v-a fost cel mai dor în timpul celor două luni de stare de urgență?

Natalia Călin: Cel mai dor mi-a fost de viața mea normală! Și să mă văd cu oameni… Să caut loc de parcare pe lângă Metropolis… Și să mă stresez că încurc datele de spectacol… Și să mă văd cu oameni! Să râd cu fetele în cabină! Să vorbesc cu personalul tehnic, care ne ajută! Da! Cel mai dor mi-a fost SĂ MĂ VĂD CU OAMENI!

2. Credeți că lumea se va schimba în urma acestei pandemii? În ce fel?

Sunt foarte sigură că lumea NU se va schimba! În niciun fel! Mulți cred că a fost o conspirație, o manipulare, o gripă, o minciună… Și nu se vor schimba! Poate se vor spăla mai des pe mâini, dar cam atât… Cei care se vor schimba sunt cei care s-au schimbat după Revoluție, după mineriade, după Colectiv, după cutremur, după 11 septembrie. Cei care empatizează!

3. Ce fel de spectacole credeți că vor căuta spectatorii la teatru după această experiență?

Din păcate, cred că spectatorii vor intra mai greu în săli! Cel puțin un an cred că vom juca în săli pe jumătate goale!

4. Felul dumneavoastră de a vă raporta la teatru s-a schimbat în vreun fel? Credeți că teatrul va arăta altfel după revenirea la normal?

Personal, această pandemie m-a marcat într-un fel foarte ciudat! Nu aș fi crezut un astfel de scenariu. Să vezi primăvara prin geam. Să te ferești de oameni. Să te saturi de văzut filme. Neee… Poate Spielberg să mă fi convins! Nu mi-am schimbat felul de a vedea lucrurile și meseria! Însă am realizat că e posibil să nu ieși la pensie din teatru, că e posibil să se schimbe oricând viitorul pe care îl credeai atât de previzibil! Că se poate și altfel! Suntem doar niște oameni care ar trebui să mai lase din vanități, orgolii și mândrii fără de margini! Ne pune cu botul pe labe un animăluț minuscul pe care îl poți lua dintr-un strănut! Iar teatrul va merge înainte cumva, cumva… Probabil vom face și varianta pentru online, o vreme.

5. Dacă ați fi avut o baghetă magică în timpul acestei pandemii, care ar fi cele trei lucruri pe care le-ați fi schimbat sau le-ați schimba de acum încolo?

Dacă aveam o baghetă magică îmi dădeam cu ea peste mână și peste cap când mergeam la Mega! Mai ales la raionul de dulciuri si înghețată!

Foto: Florin Ghioca

01
/10
/17

REPORTAJ „Linişte! Motor! Se filmează!” – o după-amiază pe platoul de filmare la „Moromeţii 2”, pe care regizorul Stere Gulea îl realizează în aceste zile chiar în satul Talpa şi în legendara casă folosită în clasicul film de acum trei decenii.

27
/09
/17

INTERVIU Oana Răsuceanu și Asociația Culturală Control N invită liceenii să-și danseze poveștile, între 9 și 15 octombrie, în cadrul atelierului de dans contemporan pentru adolescenți Dance Yourself. Iată despre ce e vorba!

22
/09
/17

INTERVIU Născut în 1977, la Piatra Neamț, regizorul Daniel Sandu alegea să studieze în adolescență la Seminarul Teologic „Sfântu Gheorghe” din Roman, experiență care avea să inspire primul său lungmetraj – „Un pas în urma serafimilor”, care intră astăzi în cinematografe.

06
/09
/17

Între 7 și 10 septembrie, trăim într-un oraș al dansului, datorită Bucharest International Dance Film Festival, care ne propune cele mai atrăgătoare filme de dans ale momentului. Despre provocările unui astfel de eveniment, am stat de vorbă cu coregrafa și regizoarea Simona Deaconescu, cofondatoare a festivalului ajuns la a treia ediție.

07
/08
/17

Renumitul director de imagine italian Blasco Giurato semnează imaginea filmului românesc ”Octav”, al regizorului Serge Ioan Celebidachi, ce va rula în cinematografe începând cu 6 octombrie 2017. Marcel Iureș are rolul principal în filmul în care mai joacă actori precum Victor Rebengiuc, Andi Vasluianu, Lia Bugnar. Blasco Giurato a semnat imaginea a peste 100 de filme, printre care și „Cinema Paradiso”, pelicula premiată cu Oscar.

01
/08
/17

Românul celebru în străinătate care a descoperit Legea Constructală, Membru de Onoare al Academiei Române din 2011, Doctor Honoris Causa a 18 universități din lume este printre primii 100 cei mai citați din inginerie. Profesorul universitar la Duke University, universitatea particulară de elită în SUA, ține prelegeri pe tot globul și a publicat 30 de cărți.

21
/07
/17

Bogdan-Alexandru Stănescu (BAS) coordonează colecția „Biblioteca Polirom”. BAS (39 de ani) este poet și, din acest an, romancier. Cartea sa „Copilăria lui Kaspar Hauser” a fost primită cu entuziasm, primind elogii peste elogii. Ne-am întâlnit să stăm un pic de vorbă despre cărți, nu neapărat ale noastre. A reieșit că situația nu e deloc roz. Iată.