5 întrebări pentru actorii de la Teatrul Metropolis – Natalia Călin
https://www.ziarulmetropolis.ro/5-intrebari-pentru-actorii-de-la-teatrul-metropolis-natalia-calin/

Actorii de la Metropolis răspund la cinci întrebări despre soarta teatrului autohton, într-o perioadă atipică şi delicată pentru scena românească.

Un articol de Ziarul Metropolis|3 iunie 2020

1. De ce v-a fost cel mai dor în timpul celor două luni de stare de urgență?

Natalia Călin: Cel mai dor mi-a fost de viața mea normală! Și să mă văd cu oameni… Să caut loc de parcare pe lângă Metropolis… Și să mă stresez că încurc datele de spectacol… Și să mă văd cu oameni! Să râd cu fetele în cabină! Să vorbesc cu personalul tehnic, care ne ajută! Da! Cel mai dor mi-a fost SĂ MĂ VĂD CU OAMENI!

2. Credeți că lumea se va schimba în urma acestei pandemii? În ce fel?

Sunt foarte sigură că lumea NU se va schimba! În niciun fel! Mulți cred că a fost o conspirație, o manipulare, o gripă, o minciună… Și nu se vor schimba! Poate se vor spăla mai des pe mâini, dar cam atât… Cei care se vor schimba sunt cei care s-au schimbat după Revoluție, după mineriade, după Colectiv, după cutremur, după 11 septembrie. Cei care empatizează!

3. Ce fel de spectacole credeți că vor căuta spectatorii la teatru după această experiență?

Din păcate, cred că spectatorii vor intra mai greu în săli! Cel puțin un an cred că vom juca în săli pe jumătate goale!

4. Felul dumneavoastră de a vă raporta la teatru s-a schimbat în vreun fel? Credeți că teatrul va arăta altfel după revenirea la normal?

Personal, această pandemie m-a marcat într-un fel foarte ciudat! Nu aș fi crezut un astfel de scenariu. Să vezi primăvara prin geam. Să te ferești de oameni. Să te saturi de văzut filme. Neee… Poate Spielberg să mă fi convins! Nu mi-am schimbat felul de a vedea lucrurile și meseria! Însă am realizat că e posibil să nu ieși la pensie din teatru, că e posibil să se schimbe oricând viitorul pe care îl credeai atât de previzibil! Că se poate și altfel! Suntem doar niște oameni care ar trebui să mai lase din vanități, orgolii și mândrii fără de margini! Ne pune cu botul pe labe un animăluț minuscul pe care îl poți lua dintr-un strănut! Iar teatrul va merge înainte cumva, cumva… Probabil vom face și varianta pentru online, o vreme.

5. Dacă ați fi avut o baghetă magică în timpul acestei pandemii, care ar fi cele trei lucruri pe care le-ați fi schimbat sau le-ați schimba de acum încolo?

Dacă aveam o baghetă magică îmi dădeam cu ea peste mână și peste cap când mergeam la Mega! Mai ales la raionul de dulciuri si înghețată!

Foto: Florin Ghioca

12
/11
/21

O întâlnire cu scriitorul portughez José Luís Peixoto, prezent în acest an la Festivalul Internațional de Literatură și Traducere Iași (FILIT), pornind de la romanul „Autobiografia”, disponibil în limba română la Editura Pandora M. Despre Lisabona, José Saramago și Pilar del Rio, anii ’90 și provocări în literatura contemporană, cu unul dintre cei mai apreciați autori de limbă portugheză de azi!

28
/10
/21

A jucat în peste 60 de filme, a colaborat cu regizori din întreaga lume, de la Luchino Visconti și Liliana Cavani, la Woody Allen, Sidney Lumet și Alan Parker. Duminică, 31 octombrie, la 23.00, una dintre cele mai cunoscute şi apreciate actriţe de film şi teatru pe plan internaţional, Charlotte Rampling este invitata lui Cătălin Ştefănescu la „Garantat 100%”, de la TVR 1.

30
/08
/21

PREVIEW Trei filme realizate în anii `60 în Republica Moldova, la ale căror scenarii au contribuit scriitori basarabeni, au fost aduse la Bucureşti în cadrul unui proiect inediat intitulat „Romanul românesc din stânga Prutului”. Filmele pot fi văzute marţi, 31 august, la ARCUB.

20
/08
/21

Lucia vorbește, într-un interviu sub formă de alfabet, despre oameni și pisici, piese preferate și vieți visate, mereu cu o melodie bună pe fundal. Lucia va concerta în cadrul festivalului Living Rock 2021, care are loc în perioada 20-22 august, pe Plaja Tuzla (Constanţa), în data de 22 august, la ora 14.00.

19
/08
/21

Teodora Moroșanu, solista trupei Rockabella, conturează, într-un interviu sub formă de alfabet, o hartă emoțională și personală a traseului său artistic. Trupa Rockabella va concerta în cadrul festivalului Living Rock 2021, care are loc în perioada 20-22 august, pe Plaja Tuzla (Constanța).

02
/08
/21

Născută în România, Mara și-a început pregătirea muzicală la vârsta de 6 ani. Stilul său elegant și subtil a atras repede atenția audienței și criticilor, fiind invitată să cânte alături de mai multe filarmonici din țară.

23
/07
/21

Ziarul Metropolis vă recomandă „Talk for Youth“, un podcast despre toate aspectele care influențează viața adolescenților și relațiile lor cu ceilalți, printre temele abordate numărându-se stima de sine, imaginea corporală, stresul, depresia, presiunea colegilor, bullying-ul, consumul de alcool, tutun și alte substanțe și tulburările alimentare.