A 8-a ediție Noaptea Lunga a Filmelor Scurte are loc pe 2 iulie
https://www.ziarulmetropolis.ro/a-8-a-editie-noaptea-lunga-a-filmelor-scurte-are-loc-pe-2-iulie/

Scurtmetrajele premiate de marile festivaluri de film şi proiecte îndrăzneţe de artă video îşi dau întâlnire pe 2 iulie, la maratonul cinematografic al anului. Pentru al 8-lea an consecutiv, ShortsUP provoacă cinefilii la o întâlnire dinamică cu poveştile scurte care au făcut ocolul lumii, într-un format inedit care-şi propune, ca de fiecare dată, să ducă experienţa cinematografică la un nou nivel.

Un articol de Petre Ivan|7 iunie 2016

A 8-a ediție Noaptea Lungă a Filmelor Scurte se transformă în cea mai mare proiecție-satelit din România. Patru orașe au fost incluse anul acesta în circuitul cinematografic ShortsUP, astfel că pe 2 iulie, câteva mii de cinefili din București, Brașov, Timișoara și Cluj se vor putea bucura, în același timp, de scurtmetrajele premiate și aplaudate de juriile festivalurilor de la Oscar, Bafta, Berlin sau Clermont-Ferrand.

În București, Noaptea Lungă a Filmelor Scurte va fi găzduită ca și în anul trecut de cupola Pavilionului Central Romexpo. 10.000 de metri părtrați urmează să fie reinterpretați prin film, arte multimedia și spectacole live.

Invitatul special al Nopții Lungi de anul acesta este artistul hip-hop DOC (Vlad Munteanu), care, la miezul noptii, va energiza publicul cu un stand-up comedy inspirat de scurtmetrajele din program dar și de subiectele sociale care străbat ecranul și viața noastră de zi cu zi.

La ediția cu numărul 8, Noaptea Lungă a Filmelor Scurte celebrează puterea tot mai mare a mediului video, văzut ca mijloc artistic dar și ca limbaj important al comunităților în care trăim. Întregul program al evenimentului va fi prezentat exclusiv în format video, iar în noaptea de 2 iulie, Noaptea Lunga spectatorii din Bucuresti vor putea viziona în premieră instalația foto-video ”Night Time in Bucharest”, bazată pe lucrările fotografului Adi Tudose și inspirată de personajele enigmatice ce populează Bucureștiului pe timp de noapte.

Biletele pentru Noaptea Lungă a Filmelor Scurte/ București pot fi achiziționate din rețelele MyTicket și Eventbook începând cu 8 iunie la prețul de 30 de lei în perioada Early Bird (8 iunie – 20 iunie), 35 de lei în perioada Pre-Sale (20 iunie – 2 iulie) și 40 de lei la fața locului, în limita locurilor disponibile.

Biletul include acces la o noapte întreagă cu scurtmetraje premiate, cinema interactiv, instalaţie video şi food-court cu live cooking şi experienţe culinare artizanale.

Mai multe detalii despre evenimentele satelit din Brașov, Timișoara și Cluj vor fi disponibile în curând pe www.shortsup.ro.

La ediția 2015 filmele scurte au fuzionat cu fotografia și artele multimedia în Pavilionul Central Romexpo, în prezența a 3500 de spectatori. Noaptea Lungă 2014 a avut loc la Grădina Botanică București și a adus 4000 de cinefili pe pajiștea verde.

Foto: Noaptea Lunga a Filmelor Scurte – shortsup.ro/

25
/10
/21

New Draft, prima rezidență online de dezvoltare de scenarii de lungă durată din România, s-a desfășurat în perioada iulie - octombrie, 2021. Dedicată regizorilor și scenariștilor din toată țara, proaspeților absolvenți de facultăți de profil și autorilor din medii conexe (literatură, teatru, arte vizuale, etc.), cu proiecte în faza de început, prima ediție New Draft a dezvoltat 12 proiecte de lung-metraj, totul finalizând cu o sesiune de pitch online în fața unei audiențe formate din producători și regizori români.

24
/10
/21

Ultimele două programe ale actualei ediții a Cineclubului One World Romania, disponibile online, gratuit, până la 18 noiembrie, se concentrează pe activitatea de la Sahia a Mártei Mészáros și Slavomir Popovici, doi cineaști care și-au lăsat amprenta asupra producției studioului de film documentar în moduri foarte diferite.

22
/10
/21

Documentarul „Regele Mihai: Drumul către casă”, care prezintă povestea vieții suveranului în exil, de la expulzarea sa forțată până la înmormântare, dar include și un interviu cu Prințul Philip despre prietenia sa din copilărie cu regele Mihai, va fi lansat duminică, pe 24 octombrie, pe HISTORY Channel.

18
/10
/21

Easter Eggs, producția belgiană semnată de Nicolas Keppens, câștigă Trofeul Animest la cea de-a 16-a ediție a Festivalului Internațional de Film de Animație, prima organizată într-o formulă hibrid, atât în cinematografele din capitală cât și online, disponibilă în toată țara.

12
/10
/21

Seria de proiecții „Cinema sub clar de lună” se încheie în weekend-ul 14-17 octombrie cu patru povești surprinzătoare care au făcut turul marilor festivalurilor în ultimul an: emoționantul Petit Maman, care a concurat pentru Ursul de Aur la Berlin, Patrick, o aventură existențială într-o tabără de nudiști, Persian Lessons, istoria plină de suspans a unui prizonier care trebuie să-și dovedească identitatea, și Falling, filmul regizat de celebrul actor Viggo Mortensen.

12
/10
/21

Ediţia din 2021 a Zilelor Filmului Românesc la Chişinău, care s-a desfăşurat între 7 şi 10 octombrie, a avut un program mai bogat ca oricând. Invitatul special a fost actorul Ion Sapdaru, originar din Republica Moldova.

11
/10
/21

Călătoria documentarelor KineDok prin țară va continua și în lunile ce urmează, oferind publicului din diferite orașe acces la câteva dintre cele mai captivante filme realizate în ultimii ani, ce vor fi însoțite de dezbateri cu specialiști din domeniile prezentate.

06
/10
/21

HBO Max a anunțat lansarea serviciului de streaming în 27 de teritorii în prima fază a extinderii în Europa. În completarea celor 20 de teritorii deja confirmate, urmează a fi live în alte șapte țări în 2022 - Olanda, Turcia, Grecia, Islanda, Estonia, Letonia și Lituania.