Abonamentele la Festivalul Enescu 2017, epuizate în câteva secunde!
https://www.ziarulmetropolis.ro/abonamentele-la-festivalul-enescu-2017-epuizate-in-cateva-secunde/

Abonamentele la Festivalul ”George Enescu” 2017 pentru seriile ”Recitaluri şi Concerte Camerale” şi ”Mari Orchestre” s-au epuizat într-un timp record – aproximativ 30 de secunde, respectiv 10 minute – de la punerea lor în vânzare, care a avut loc în această dimineaţă, de la ora 10.00.

Un articol de Petre Ivan|5 decembrie 2016

În total, prin intermediul abonamentelor au fost puse în vânzare aproximativ o treime din locurile disponibile la Festivalul Enescu 2017, urmând ca biletele individuale să fie puse în vânzare pe 16 februarie 2017, în reţeaua Eventim.

Tot astăzi (luni, 5 decembrie 2016) s-au epuizat şi ultimele abonamente pentru seria ”Concertele de la Miezul Nopţii”.

Peste 80 de evenimente şi mai multe de 3.000 de artişti vor face parte din evenimentul care se va desfăşura la Bucureşti şi în alte şapte oraşe din România – Iaşi, Braşov, Cluj-Napoca, Timişoara, Bacău, Ploieşti şi Sibiu.

În Capitală vor avea loc 75 de concerte, iar în cele şapte oraşe, alte 12. Un număr de 37 de lucrări compuse de George Enescu vor fi prezentate pe scena ediţiei 2017, iar două dintre acestea vor fi interpretate în premieră.

În plus, 74 de artişti sunt invitaţi în premieră la festival, unde vor participa 12 orchestre străine şi 7 româneşti şi vor fi prezentate publicului 54 de lucrări muzicale noi. De asemenea, patru opere în concert fac parte din programul festivalului.

Foto: Festivalul George Enescu 2017 – festivalenescu.ro

27
/11
/20

OAMENII MUZICII „A muntagna”, „muntele”, este numele dat de localnici Etnei, vulcanul ce domină Catania. Un munte de frumusețe și emoție a fost și Bellini în peisajul istoriei muzicii, chiar dacă nu a creat extrem de multe lucrări și a murit la nici 34 de ani. Sicilianul blond cu ochi albaștri a rămas unul din cei trei zei absoluți ai Bel canto-ului, alături de Rossini și Donizetti.

15
/11
/20

OAMENII MUZICII Romanticul ce a dat aripi expresivității pianului, Frédéric Chopin (1810-1849) a marcat ireversibil istoria  acestui instrument, fiind primul mare compozitor care i s-a dedicat exclusiv. Compozitor legendar, celebru ca pianist și în improvizație, a fost adorat în timpul vieții și a rămas fascinant și în posteritate.

31
/10
/20

Cei 15 ani ai Festivalului Internațional de Muzică de Cameră SoNoRo vor fi aniversați începând de sâmbătă, 31 octombrie, până pe 9 decembrie 2020, cu o serie de concerte transmise live din sălile de concerte din Brașov, Bușteni, Sibiu și București.

30
/10
/20

O celebrare excepţională în lumea artei – ca omagiu la Centenarul Uniunii Compozitorilor și Muzicologilor din România: Festivalul şi Concursul Naţional al Liedului Românesc. Iniţiată de soprana Mariana Nicolesco, manifestarea este un adevărat revelator al comorii de peste 10.000 de lieduri fondate pe vechiul cântec de dor, eternă expresie a sufletului românesc.

19
/10
/20

Joi, 22 octombrie 2020, Orchestra simfonică a Filarmonicii „George Enescu”, condusă de dirijorul Lior Shambadal, va susține, de la ora 19.00, un program integral semnat de Wolfgang Amadeus Mozart, în regim live, în cadrul stagiunii online. Concertul este transmis în direct, fără spectatori, din Sala mare a Ateneului Român, pe canalele online ale instituției.