Academia Copiilor vine la muzeu
https://www.ziarulmetropolis.ro/academia-copiilor-vine-la-muzeu/

SmartKidsLand ii invita pe copiii cu varsta intre 8 si 12 ani sa participe la Academia Copiilor!  De ce Academia Copiilor? Pentru ca, pe parcursul celor 4 module, copiii participa la jocuri si activitati distractive, avand ocazia sa-si valorifice aptitudinile adecvate fiecarei situatii si sa descopere lucruri noi, care sa-i ajute in dezvoltarea lor viitoare.  Cursul de […]

Un articol de Andrada Văsii|27 februarie 2013

SmartKidsLand ii invita pe copiii cu varsta intre 8 si 12 ani sa participe la Academia Copiilor!  De ce Academia Copiilor? Pentru ca, pe parcursul celor 4 module, copiii participa la jocuri si activitati distractive, avand ocazia sa-si valorifice aptitudinile adecvate fiecarei situatii si sa descopere lucruri noi, care sa-i ajute in dezvoltarea lor viitoare.  Cursul de la Academia Copiilor include scurte prezentari Power Point si multe activitati practice, simulari, joc de rol.

Cursul Academia copiilor include urmatoarele module:

1. Comunicare si negociere: copiii au ocazia sa descopere lucruri noi despre comunicare si negociere, sa constientizeze anumite aspecte carora poate nu le acordau importanta cuvenita; in jocurile lor vor avea posibilitatea sa-si exerseze abilitatile de ascultare, sa acorde atentie limbajului nonverbal, sa (re)descopere arta de a pune intrebari, sa afle mai multe despre canalul senzorial preferat atat de ei cat si de interlocutori (auditiv, vizual sau kinestezic) si multe alte elemente utile pentru viata de zi cu zi
2. Managementul timpului: prin intermediul activitatilor si miniproiectelor desfasurate, copiii au posibilitatea sa-si evalueze obiectiv modul in care-si utilizeaza timpul in prezent, sa gaseasca solutii pentru a indeplini mai multe sarcini intr-un timp cat mai scurt si sa realizeze un echilibru intre timpul alocat invatarii si cel pentru joaca/hobby-uri
3. Managementul schimbarii: copiii vor intelege ca schimbarea face parte din viata lor si prin intermediul jocului vor “face cunostinta” cu diverse schimbari, intr-un mediu securizat – jocul, astfel incat sa aiba posibilitatea sa-si cladeasca increderea pentru a trece cu bine peste schimbari ori de cate ori acestea apar (trecerea la o alta etapa scolara, relocarea etc)
4. Micul Antreprenor: in cadrul acestui modul se intalnesc cu diverse notiuni financiare, aspecte privind promovarea imaginii personale, identifica elementele care definesc un lider si ce calitati personale i-ar putea conduce catre aceasta pozitie, (re)descopera propriile aptitudini si exerseaza prin intermediul unui joc in care relizeaza un proiect pe parcursul mai multor etape

 

Structura cursului Academia Copiilor:

– 4 module, a cate 4 sedinte fiecare, desfasurate in cadrul Muzeului Antipa

ORAR 2013

Micul Antreprenor: 17 februarie, 3 martie, 10 martie – intre orele 11.00 – 13.00 si 24 februarie intre orele 14.00 – 16.00.

PARTICIPANTI

– copii cu varsta intre 8 si 12 ani; minim 8 – maxim 12

PRET CURS

– 220 lei/participant – pentru primul modul;
– 200 lei/participant – pentru cei care au participat la primul modul si participa si la al doilea
– 180 lei/participant – pentru cei care au participat la primele 2 module si continua cu modulele 3 si 4
– in cazul participarii fratilor la acelasi modul, in aceeasi perioada, se acorda o reducere de 20% pentru cel de-al doilea participant
= pretul include materialele auxiliare necesare desfasurarii cursurilor si festivitatii de premiere

Înscrierile se fac în limita a 12 locuri pe adresa de email: [email protected]

31
/01
/24

RECOMANDĂRI Ziarul Metropolis vă recomandă, în prima lună din an, o întoarcere în fabuloasa lume a cărților. Biblioteci, obsesii, mistere, personaje și o pasiune salvatoare, în 3 cărți despre cărți, care fac deliciul oricărui iubitor de literatură.

31
/01
/24

Povestea din Ivona, Principesa Burgundiei de Witold Gombrowicz, cel mai mare dramaturg polonez, este adusă în contemporaneitate de Andrei și Andreea Grosu, la Teatrul Nottara, într-o montare inedită, tulburătoare, care îi va oferi spectatorului ocazia să se privească într-o oglindă a adevărului frust, neîndulcit. Premiera oficială are loc pe 9 februarie, la Sala „George Constantin”, de la ora 19:30.

31
/01
/24

În februarie, pe HBO Max ai conținut nou de urmărit în fiecare zi a lunii! Cu 29 de titluri noi, este la alegerea ta dacă vrei să urmărești cele mai noi filme, seriale, documentare, animații de pe HBO Max sau, de ce nu, să te pui la curent cu altele dintre sutele de titluri care sunt deja pe platformă.

30
/01
/24

În luna februarie, „Noaptea Albă a Filmului Românesc” este dedicată unui apreciat cineast, reprezentant al Noului Val în cinematografie: Cătălin Mitulescu regizor, scenarist şi producător. TVR Cultural, TVR Internațional și TVR Moldova invită telespectatorii în noaptea de sâmbătă, 3 spre 4 februarie, la un maraton cinematografic alături cele mai reprezentative şi premiate creaţii semnate de Cătălin Mitulescu.

30
/01
/24

Într-un spectacol-colaj mod portret, „Caracatița“, care marchează și prima întâlnire artistică a Catincăi Drăgănescu cu Teatrul Masca, regizoarea stratifică familia disfuncțională contemporană, în care părintele se cunoaște prin „Copilul meu, niciodată!”, iar copilul pare mai degrabă nevoit să se crească singur și, deloc întâmplător, să-și găsească refugiul în abuzul de substanțe.

30
/01
/24

Pentru pasionații de muzică cultă, apare o noutate pe segmentul evenimentelor live: o nouă serie de concerte va avea loc periodic, la Sala Dalles din Capitală, sub titulatura Musical Extravaganza: evenimentele aduc intensitatea şi culoarea operei și operetei într-un cadru mai personal, prin concerte cu repertoriu specific dar şi alte tipuri de sonorităţi, în adaptare clasică şi interpretarea unor nume consacrate ale scenei lirice.

30
/01
/24

Universul magic al filmelor de animație pentru copii își deschide porțile pentru publicul cu deficiențe de auz din România. Ochi și urechi, noul proiect pus la cale de Animest, cu sprijinul Fundației Orange, le va oferi spectatorilor o experiență de vizionare adaptată nevoilor lor, accesibilă atât în sala de cinema, cât și în sălile de clasă sau în fața ecranelor de acasă.