Actorii şi fotograful – fine art print // Expoziţie // Simion Buia
https://www.ziarulmetropolis.ro/actorii-si-fotograful-fine-art-print-expozitie-simion-buia/

23 de actori români celebri portretizaţi de artistul fotograf Simion Buia şi printaţi pe fine art canvas aşteaptă să-i priviţi în ochi la Cărtureşti Verona în perioada 1-13 septembrie 2015.

Un articol de Ziarul Metropolis|7 septembrie 2015

Vernisaj: 10 septembrie 2015, ora 18.00

Locaţia: Cărtureşti Verona, ceainărie (Str. Arthur Verona 13-15, Sector 1, Bucureşti)

Partener print: Canon Romania // http://www.canon.ro

Partener artistic: Adrian Naidin, violoncelist

Partener culinar: 1000 de chipuri // Winebar // http://www.1000dechipuri.ro

Partener media: Ziarul Metropolis // https://www.ziarulmetropolis.ro

„Actorii şi fotograful este un proiect personal, în care portretizez actori renumiţi din «vechea gardă», în studioul din Ecaterina Teodoroiu. Sunt actori de geniu, pe cale de dispariţie… Portofoliul însumează 100 de actori români de excepţie; în această expoziţie vă prezint 23.

Mircea Albulescu // Coca Bloos // Emil Boroghină // Constantin Codrescu // Constantin Cojocaru // Dan Condurache // Valer Dellakeza // Vladimir Găitan // Ilie Gheorghe // Mihai Gruia Sandu // Tatiana Iekel // Marcel Iureş // Dorina Lazăr // Mariana Mihuţ // Marin Moraru // Virgil Ogăşanu // Mitică Popescu // Dan Puric // Alexandru Repan // Victor Rebengiuc // Ştefan Sileanu // Dorel Vişan // Florin Zamfirescu //

Sunt portrete crude, fără înfrumuseţări. Printurile sunt realizate pe fine art canvas. Am ales imprimarea pe pânză pentru că este un mediu cald, care nu interferează cu nuanţele intense ale cernelurilor pigmentate. Pânza este mediul de creaţie a tablourilor, prin urmare, asocierea imprimării pe pânză cu portretele iluştrilor maeştri ai teatrului conferă imaginea longevităţii simbolurilor pe care aceştia le reprezintă. Imprimările în mare parte alb-negru au necesitat o mare diversitate şi intensităţi de nuanţe de gri, capitol la care Canon imagePROGRAF 6450 excelează. Folosirea pe mediul mat a cernelii Foto-Gri aduce plusul de strălucire al nuanţelor limită” – a concluzionat artistul fotograf Simion Buia.

Vă aşteptăm la vernisaj, cu un vin minunat marca „1000 de chipuri“ şi o încântare a artistului Adrian Naidin.

Pentru confirmare: 0763 654 920 / Simion Buia

colaj2

21
/05
/20

Eros Di Prima, arhitect și fondatorul Asociației Culturale Creative Spaces din Italia, ne vorbește despre importanța adaptării artei la schimbările actuale.

20
/05
/20

Istoria capitalei Germaniei de astăzi se leagă direct de dezvoltarea rapidă a Prusiei în secolul al XVIII-lea. Orice Mare Putere europeană avea nevoie de a se afirma simbolic în raport cu celelalte monarhii de pe continent, fiecare investind în măreția orașului său capitală.

04
/05
/20

Un eveniment cultural online lansat de Centrul Național de Artă „Tinerimea Română”, este postat în premieră pe 4 mai, la aceasta adresa https://www.youtube.com/watch?v=mdEgBgfVS1w&feature=youtu.be în ziua în care se împlinesc 65 de ani de la de la dispariţia simbolului culturii muzicale româneşti, George Enescu – compozitor, violonist, pianist, dirijor şi ilustru profesor.

27
/04
/20

Pictorii, sculptorii, criticii de artă sau scriitorii sunt cărți deschise ale creației lor, vizibile fiind operele și mai puțin bornele ce duc spre realizarea acestora. Uneori, o întâmplare sau destinul, alteori persoana ce a stat în dreptul lor, au fost sursele ce au dus la expresia formelor de valoare. Soția cunoscutului critic de artă Valentin Ciucă m-a introdus în povestea nescrisă a vieții sale.

08
/04
/20

Centrul Ceh este unul dintre cele mai populare institute culturale din România, cunoscut pentru proiecte ca Documentary Mondays, Future Museum sau Cinemascop. Ca toate instituțiile și organizațiile ce se ocupă cu organizarea de evenimente culturale, Centrul Ceh caută să se adapteze noii situații în care cultura se mută în mediul online. Astfel, seria de interviuri cu artiști români și cehi 5Întrebări va fi publicată în săptămânile următoare.