Agentul CIA letal, Mike Howell, se reactivează în filmul „American Ultra: Agent Descoperit”
https://www.ziarulmetropolis.ro/agentul-cia-letal-mike-howell-se-reactiveaza-in-filmul-american-ultra-agent-descoperit/

Regizorul Nima Nourizadeh şi scenaristul Max Landis au ieşit din tipare cu cea mai nouă producţie FilmNation Entertainment, „American Ultra: Agent Descoperit”. Filmul aduce în prim plan povestea fascinantă a lui Mike (Jesse Eisenberg), un tip veşnic „fumat”, aparent ghinionist şi nemotivat, care este de fapt un agent CIA letal, extrem de bine antrenat, aflat în aşteptare.

Un articol de Liliana Matei|21 septembrie 2015

Filmul „American Ultra: Agent descoperit” este distribuit de Forum Film România şi va avea premiera pe 25 septembrie.

La prima vedere, „American Ultra: Agent Descoperit” pare să urmeze formula tipică a filmului de acțiune – un băiat și o fată devin fugari, lucrurile sar în aer în jurul lor şi mașinile se rostogolesc. Diferenţa este însă că în acest film, personajele oferă o abordare inedită acţiunii.

În primele cinci minute din „American Ultra: Agent Descoperit”, publicul ar putea simți că urmărește un film de mică anvergură, independent, cu două personaje ciudate în rolul protagoniştilor – însă aceasta este exact impresia pe care producătorii filmului au intenționat să o lase privitorilor. Mike Howell (Jesse Eisenberg), personajul principal, este un tip deștept, dar complet nemotivat și cu un comportament de pierde-vară. El este blocat într-un orășel mic, lucrează într-un supermarket de cartier și duce o viață normală alături de prietena lui, Phoebe (Kristen Stewart).

„Dacă reduci povestea la elementele de bază, este vorba despre acest tip care îşi doreşte să o ceară în căsătorie pe iubita lui, dar lumea îi este întoarsă pe dos”, spune regizorul Nima Nourizadeh. „Mike are un singur scop: să o ceară de soţie pe Phoebe. Însă pe parcursul nopţii, totul se schimbă, iar el este nevoit să facă faţă unor provocări”.

Dacă ar fi să îl comparăm pe Mike Howell cu eroii din filmele obişnuite de acţiune, el este cu siguranţă un personaj atipic. Este complet dependent de iubita sa, nu este capabil să își gătească nici măcar o masă simplă fară a incendia bucătaria. A fost angajat și concediat de la același supermarket de cartier de foarte multe ori, iar numeroasele arestări pentru posesie ilegală de droguri l-au aşezat în topul listei de infractori a poliţiei.
Iubita lui Mike, Phoebe Larison, pare să fie la fel de nemotivată şi fără un scop precis ca și el.

Dar Phoebe, interpretată de către Kristen Stewart, este mult mai determinată decât lasă să se vadă. „Ea este mai responsabilă, cu o slujbă serioasă. Mike se bazează pe ea în cea mai mare parte a timpului. Veți realiza că ea, de fapt, face totul pentru el”, spune Nima Nourizadeh, regizorul filmului.

Inspirația pentru filmul de acțiune/comedie provine din viața reală, din proiectul în urma căruia CIA a încercat timp de trei decenii să creeze super luptători. Cea mai mare parte a umorului din film se datorează producătorilor care nu au pierdut din vedere faptul că abilitățile de luptător ale lui Mike nu pot schimba ceea ce este el de fapt. „Mike este un visător și niciodată nu își pierde această calitate”, declară producătorul filmului, David Alpert. “Singura diferență este că acum oamenii vor să îl omoare. Am încercat să păstrăm cât mai aproape de realitate acest rol, gândindu-ne întotdeauna la ce ar face un tip “fumat” obişnuit dacă ar avea abilitățile lui Mike” a declarat același producător.

Regizorul Nima Nourizadeh spune despre film că „are o doză de romantism, presărat cu acțiune și comedie din plin, multe surprize, care te transportă în locurile în care te aștepți cel mai puțin”.

Sinopsis

„American Ultra: Agent descoperit” este o comedie de acţiune dinamică, care spune povestea lui Mike (Jesse Eisenberg), un tip veşnic „fumat”, aparent ghinionist şi nemotivat, a cărui viaţă cu Phoebe (Kristen Stewart), iubita sa cu care locuieşte, este întoarsă pe dos pe neaşteptate. Fără să ştie acest lucru, Mike este de fapt un agent CIA letal, extrem de bine antrenat, aflat în aşteptare. Într-o fracţiune de secundă, când trecutul său secret se întoarce să-l bântuie, Mike este aruncat în mijlocul unei operaţiuni guvernamentale mortale şi este forţat să-şi scoată la iveală eroul de acţiune interior, pentru a supravieţui.

 

06
/10
/21

HBO Max a anunțat lansarea serviciului de streaming în 27 de teritorii în prima fază a extinderii în Europa. În completarea celor 20 de teritorii deja confirmate, urmează a fi live în alte șapte țări în 2022 - Olanda, Turcia, Grecia, Islanda, Estonia, Letonia și Lituania.

04
/10
/21

Până la 14 octombrie, în cadrul Cineclubului One World Romania, pot fi vizionate gratuit pe site-ul Sahia Vintage câteva din filmele documentare, aflate la granița dintre funcția utilitară și vena experimentală, ale lui Mircea Săucan, dar și ale lui Radu Gabrea, Tudor Eliad sau Sergiu Nicolaescu.

01
/10
/21

BFFF 2021 a inclus o secţiune competiţională internaţională, la care s-au înscris peste 100 de scurtmetraje de modă, oferind patru premii. Câștigătorii au fost selectați de un juriu format din profesioniști din film, advertising și modă de pe scena locală și cea internaţională: Grigor Devejiev - Creative Director Jam Project, Marley Hansen - curator Nowness, Marcin Kempski - fotograf de modă londonez, Sandra Bold - Global Creative Director Publicis și Ina Borcea - fashion editor Harpers Bazaar.

30
/09
/21

Spectacolul continuă, acțiunea escaladează și toată sala vibrează pentru cel mai așteptat film din ultima perioadă, super producția 'Nu e vreme de murit' ajunge în avanpremieră pe marile ecrane din 30 septembrie la Cineplexx Băneasa, Titan, Sibiu, Satu-Mare și Târgu-Mureș.

29
/09
/21

CRONICĂ DE FILM Pentru un film de debut al unui regizor de teatru care nu a mai făcut până acum cinema, „Câmp de maci” (2020), de Eugen Jebeleanu, are o rigoare estetică neaşteptată, dar şi o lipsă de încrâncenare demnă de salutat.

28
/09
/21

CRONICĂ DE FILM „Crai nou” (2021), debutul Alinei Grigore, recent câştigător la Festivalul de la San Sebastian, aduce un aer proaspăt în cinematografia română.

28
/09
/21

THE FRENCH DISPATCH, LAND, QUO VADIS, AIDA?, scurtmetraje românești și internaționale, cele mai apreciate filme românești ale momentului si filmele premiate la Festival se văd în cadrul Retrospectivei ANONIMUL 2021 la ARCUB, Cinema Elvire Popesco și Terasa Institutului Francez între 28 septembrie și 3 octombrie.

27
/09
/21

În ultima săptămână din septembrie, „Cinema sub clar de lună“ aduce pe ecranul din Grădina Muzeului Național al Literaturii Române două dintre cele mai noi filme românești, Câmp de maci și documentarul Spioni de ocazie, alături de producții străine care au avut un parcurs spectaculos: Night of the Kings, aflat pe lista scurtă la premiile Oscar, și Apples, co-produs de Cate Blanchett și propus anul trecut de Grecia la Oscarul pentru Cel mai bun film internațional.

27
/09
/21

Frumoasa și bestia întâlnește viitorul tehnologiei în Belle, producția-fenomen semnată de regizorul japonez Mamoru Hosoda, care va deschide cea de-a 16-a ediție Animest. Prezentat în premieră internațională la Cannes, anime-ul Sci-Fi în care o adolescentă devine cea mai bună versiune a sa într-un univers paralel, creat în mediul virtual, se va vedea pentru prima dată pe marele ecran din România vineri, pe 8 octombrie, de la orele 18:30 și 21:30, la Cinema Elvire Popesco. Filmul va putea fi urmărit în curând în cinematografele din întreaga țară, distribuit de Bad Unicorn.