Aggressive mediocrity: un debate-performance
https://www.ziarulmetropolis.ro/aggressive-mediocrity-un-debate-performance/

,,Aggressive mediocrity”, un joc poliţist în trei runde şi un debate în regia Catincăi Drăgănescu, se joacă miercuri, 29 ianuarie, de la ora 20.00, la Green Hours.

Un articol de Elena Simion|28 ianuarie 2014

,,Aggressive mediocrity”, un joc poliţist în trei runde şi un debate în regia Catincăi Drăgănescu, se joacă miercuri, 29 ianuarie, de la ora 20.00, la Green Hours.

Se caută un vinovat pentru moartea unui adolescent supradotat. Se oferă dovezi, pledoarii, acuzaţii, mărturii incendiare. Publicul, asemenea unui juriu din serialele americane cu avocaţi, decide. Apoi se dezbate.

Spectacolul Aggressive mediocrity este o satiră amară. Patru personaje colorate (un ziarist, o profesoară și doi părinți) se dau de ceasul morții pentru a convinge spectatorul-judecător că e vina celuilalt. Este un spectacol despre românism, despre societatea noastră privită sub lupă atât de atent încât se dezintegrează, despre felul în care noi suntem ceea ne înconjoară deși ne place să ne poziționăm în afară. Suntem noi, cei cărora ne place să privim în jurul nostru ca la televizor sperând ca mizeria să nu ne atingă, neconsiderându-se niciodată parte din ea.

Un tânăr deosebit, dintr-o familie înstărită se sinucide. Cine poartă vina? Profesoara de fizică, ziaristul însetat de senzațional care-i devine prieten sau părinții? Publicul va alege pe cine vrea să audă mai întâi sau pe cine condamnă.

Aggressive Mediocrity 1

INFO

Aggressive Mediocrity

un debate – performance de Catinca Drăgănescu

Cu: George Albert Costea, Cristina Drăghici, Ionuţ Oprea, Sorina Ştefănescu, Vlad Udrescu

Intrare: 20 lei

Rezervări: [email protected]; 0788 452 485 (L-V: 11-18)

Foto Aggressive Mediocrity (imagini din spectacolul susținut în cadrul festivalului de teatru Undercloud 2013): Elena Simion

11
/01
/24

Institutul Cultural Român anunță lansarea ediției din 2024 a Programului CANTEMIR*, program de finanțare pentru proiecte culturale destinate mediului internațional. ICR va acorda finanțare nerambursabilă pentru inițiative culturale din domeniile arte vizuale (arte plastice, arte decorative, știință/cercetare și arhitectură, design, noile media, fotografie, performance) și artele spectacolului (teatru, muzică, dans).

11
/01
/24

Asociația SIGNIS România anunță prima ediție a Festivalului Internațional FILMIKON, care propune o selecție de filme premiate de-a lungul anilor de juriile ecumenice și interreligioase, în peste 30 de festivaluri de film din lume, dar și un dialog despre valorile creștine și umane pornind de la aceste producții. Începând cu anul 1974, Premiul Juriului Ecumenic este un premiu independent acordat filmelor de lungmetraj din competițiile unor festivaluri internaționale de film din lume, precum Cannes sau Berlin.

11
/01
/24

„Corespondențe” de la Teatrul Metropolis este o producție româno-franceză, cu dublă cetățenie, și o demonstrație mamut a teatrului ca etapă de lucru, ca limbaj universal și ca conglomerat de întâlniri.

10
/01
/24

Dacă vreți să aflați care a fost parola primului e-mail al actriței Andreea Hristu, o veți afla aici. Veți mai afla și care a fost spectacolul care a marcat-o cel mai mult, dar și care este cea mai prețioasă resursă pe care o avem. Toate acestea, într-un interviu sub formă de alfabet.

09
/01
/24

CARTEA DE CINEMA Neaşteptată apariţie acest “Desene mişcătoare. Dialoguri despre critică şi cinema”, pe care criticul de film Andrei Gorzo şi criticul literar Mihai Iovănel - prieteni şi colegi de generaţie şi de idei - l-au scos la finalul lui 2023 la Editura Polirom.