Amalia Enache și Radu Jude vorbesc despre eșecuri pentru IDEO IDEIS #13
https://www.ziarulmetropolis.ro/amalia-enache-si-radu-jude-vorbesc-despre-esecuri-pentru-ideo-ideis-13/

IDEO IDEIS #13 se desfăşoară între 06 şi 12 august la Alexandria, sub sloganul „Tu cât ai dat cu fail?”. Tema de anul acesta îţi propune o schimbare de perspectivă asupra eşecului: o nereuşită profesională sau personală este o şansă să te cunoşti mai bine, să evoluezi în carieră şi chiar să devii un om mai bun.

Un articol de Petre Ivan|20 iulie 2018

Amalia Enache, Ana Ularu, Deliric, Andreea Bădală și Radu Jude s-au implicat în campanie și și-au asumat public un eșec personal, pentru a le transmite liceenilor un mesaj important despre ce înseamnă perseverența.

„De mine am fost dezamăgită cel mai des, poate prea des. Am lucrat mult cu mine să nu mă mai învinovățesc atât de ușor pentru atâtea. De pildă, că am fost peltică rău când eram mică și, iată, acum prezint știri, deși nu ar fi zis nimeni că voi reuși vreodată asta. Sau că nu am intrat la facultate la Geografie, la secția de unde aș fi ieșit ghid turistic. Pentru cineva cu rezultatele mele, a părut de neînțeles să nu intru din prima la facultate. N-am pierdut vremea, am învățat tot felul de lucruri în anul care a trecut, pînă cînd am intrat la Jurnalistică la Timișoara, inclusiv să fac injecții.”, povestește jurnalista Amalia Enache, prezentatoare a Știrilor PROTV.

Despre raportarea la eșecuri vom vorbi și sâmbătă, 11 august, la Seara Povestitorilor, care va avea mai mulți speakeri ca

Radu Jude

niciodată: colectivul revistei DoR (Cristian Lupșa, Anca Iosif și Elena Văduva), fostul ministru al sănătății, Vlad Voiculescu, artistul Dan Perjovschi și fondatoarele asociației Dăruiește Viață, Carmen Uscatu și Oana Gheorghiu. De asemenea, regizorul Radu Jude și actorul Mihai Bobonete vor susține câte un masterclass vineri, 10 august, moderat de Cătălin Ștefănescu.

Timp de o săptămână, locuitorii orașului Alexandria și vizitatorii vor lua parte la 17 spectacole de teatru (8 profesioniste + 9 de teatru tânâr), iar centrul orașului va fi animat în permanență de spectacole stradale și concertele Fanfara Transilvania. Și anul acesta, la Cinemateca Târzie vor fi proiectate cele mai interesante filme românești și europene ale anului. Dintre acestea, Un pas în urma serafimilor (r. Daniel Sandu) și Câteva conversații despre o fată foarte înaltă (r. Bogdan Th. Olteanu), două filme de debut autohtone, au în distribuție tineri actori care au participat în anii trecuți la IDEO IDEIS.

În afara spectacolelor de teatru profesionist invitate, toate evenimentele din cadrul festivalului sunt cu intrare liberă, în limita locurilor disponibile.

Programul complet îl găsiți atașat și pe pagina event-ului.

Fiecare trupă din secțiunea Spectacole de Teatru Tânăr are alături un mentor care le oferă participanților nu doar feedback aplicat, ci și îndrumare într-un sens cultural mai larg. Mentorii celei de-a 13-a ediții sunt Dorina Chiriac, Marius Manole, Medeea Marinescu, Ofelia Popii, Cătălin Ștefănescu, Andi Vasluianu, Vlad Zamfirescu și, pentru prima oară la IDEO IDEIS, Alexandru Papadopol.

*

ART&PLAY este secțiunea de dezvoltare comunitară a IDEO IDEIS, special creată pentru locuitorii din Alexandria. În fiecare zi din festival, copii și părinți din Alexandria pot participa la ateliere de dezvoltare personală, consiliere, cinema, filosofie și teatru comunitar. Participarea la ateliere este gratuită, locurile disponibile fiind ocupate în ordinea înscrierii.

Foto: IDEO IDEIS #13, Amalia Enache și Radu Jude  – facebook

26
/09
/23

Trăim secolul vitezei, vorbim repede, tastăm repede, aproape că am uitat cum se scrie de mână, cui îi mai pasă azi de virgule puse corect, de „i”-uri dublate, de verbe reflexive sau de expresii greşite?

26
/09
/23

Programul de educație cinematografică dedicat copiilor din localitățile fără cinematograf, cu acces limitat la cultură este în această săptămână în județul Mehedinți în școlile din localitățile Livezile și Vânju Mare iar în octombrie va fi în școlile din Hărman, județul Brașov.

26
/09
/23

Cea mai nouă premieră de la Teatrul Act, „Acasă la Zoo”, este un spectacol care poartă guler alb și mocasini, și care, după ce a asimilat toate tacâmurile și manierismele, și lentoarea de intelectual, și tactul folosit ca paravan pentru pudoare și pentru un comportament evitant, pune sub semnul întrebării noblețea civilizației, dusă la rang de dresaj.

26
/09
/23

Cea de-a IX-a ediție a „Premiilor Constantin Chiriac” a avut loc zilele trecute, în Prisăcani, satul natal al lui Constantin Chiriac, directorul general al Teatrului Național „Radu Stanca” Sibiu și președintele Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu, cel care a inițiat această competiție prin care elevii primesc recunoașterea calităților lor intelectuale și sufletești, pentru a-i angaja în destinul comunității.

26
/09
/23

Alejandro Durán este născut în Columbia, unde a terminat actoria. Se îndreaptă apoi spre regie, lucrând câteva spectacole în țara natală. Vine la București pentru un master la U.N.A.T.C. A pus în scenă la Teatrul Național din București și se pregătește să monteze la Teatrul Municipal din Miercurea Ciuc. La Teatrul Metropolis a avut premiera "Sunt un criminal și un tată de familie" de Fabio Rubiano.

25
/09
/23

Ediția a 13-a a Festivalului Bucharest Fringe – Maratonul Teatrului Independent s-a încheiat ieri, 24 septembrie, după 10 zile cu 28 de evenimente indoor și outdoor – spectacole în competiție, spectacole studențești, patru premiere teatrale, film, atelier de teatru, concert – care au ținut în atenția publicului cele mai tinere și fresh creații independente din București și din țară.

24
/09
/23

Insula Hydra. Soarele. Marea. Cel mai bun loc de unde poți privi luna. Iubire. Nebunie. Căutare. Depresie. Tristețe. Iubire. Sexualitate. Droguri. Sinucidere. Moarte. Artă. Iubire…