Ambiancé, cel mai lung film din istoria cinematografiei, va avea 720 de ore
https://www.ziarulmetropolis.ro/ambiance-cel-mai-lung-film-din-istoria-cinematografiei-va-avea-720-de-ore/

Cel mai lung film realizat vreodată, creat de regizorul suedez Andres Weberg, va avea o durata de 720 de ore, cineastul lansand si un trailer al peliculei ce are o lungime de 72 de minute.

Un articol de Petre Ivan|16 iulie 2014

Anders Weberg speră ca trailerul filmului său să stimuleze apetitul audienţei pentru maratonul său cinematografic de 720 de ore, intitulat „Ambiancé”, care va fi lansat în 2020. Conform trailerului, „Ambiancé” pare să aibă o formă experimentală şi abstractă, informeaza theguardian.com.

Regizorul plănuieşte să mai lanseze alte două „trailere”, unul care va avea 7 ore şi 20 de minute şi va fi prezentat în 2016, iar cel de-al doilea, care va avea o lungime de 72 de ore, va fi lansat în 2018.

Pentru a devansa recordul mondial, „Ambiancé” trebuie să depaseasca actualul deţinător al acestui titlu, filmul „Modern Times Forever”, realizat de un grup de

Anders Weberg, autorul celui mai lung film din istorie

cineasti danezi şi lansat în 2011. „Modern Times Forever” are o durată de peste 240 de ore.

Pentru a vedea filmul lui Andres Weberg de la început până la final, fără a dormi, spectatorii trebuie să stea în cinematograf timp de 30 de zile.

Regizorul Andres Weberg a precizat că „Ambiancé” va fi ultimul film pe care îl va realiza şi pelicula va fi distrusă după prezentare.El plănuieşte ca vizionarea filmului să aibă loc simultan în fiecare continent, începand din 31 decembrie 2020. În cariera sa de 20 de ani, Weberg a realizat peste 300 de scurtmetraje.

Foto cu cel mai lung film din istoria cinematografiei – facebook, wikipedia

07
/12
/15

Lungmetrajul "Brâncuşi din eternitate", de Adrian Popovici, cu Claudiu Bleonţ, Vlad Rădescu, Alexandru Potocean, Iulia Verdeş, Andra Negulescu şi Ioan Andrei Ionescu, va fi prezentat criticilor de film şi membrilor British Academy of Film and Television Arts (BAFTA), la New York şi la Londra.

06
/12
/15

Regizorul Ron Howard („O minte sclipitoare”) aduce, din 4 decembrie, pe marile ecrane aventura „În inima mării”, o ecranizare a best-sellerului omonim semnat de Nathaniel Philbrick despre expediţia vaporului Essex. Dezastrul maritim real l-a inspirat pe Herman Melville să scrie „Moby-Dick”. Însă cartea nu relatează decât jumătate din poveste.

05
/12
/15

Deşi, cu acest ultim film al francizei (“Jocurile Foamei: Revolta – partea 2”) se închide cercul celor trei ani în care Jennifer Lawrence a intrat în pielea lui Katniss Everdeen, gaiţa zeflemitoare rămâne un model de stil şi look pe care nu îl vom uita prea curând.

03
/12
/15

„Moromeţii” poate fi privit ca o apariţie de necrezut: este un film lansat spre sfârşitul perioadei comuniste, când, la fel ca întreaga atmosferă din ţară, peisajul cinematografic devenea tot mai puţin respirabil din cauza cenzurii şi a ideologiei partidului unic.

03
/12
/15

Festivalul anual "Making Waves: New Romanian Cinema" de la New York, ajuns la cea de-a zecea ediție, este considerat de New York Times drept una dintre "comorile anuale" ale circuitului cinematografic newyorkez și se desfășoară pentru al treilea an consecutiv în două centre culturale importante: Film Society of Lincoln Center (2-7 decembrie) și respectiv Jacob Burns Film Center (3-8 decembrie).

29
/11
/15

„Alături de filme de festival, MUBI înseamnă și filme cult și clasice, așa că o bună parte din catalog conține nume sonore din istoria cinematografiei”, afirmă, într-un interviu pentru Ziarul Metropolis, Ioana Diaconu, reprezentanta pentru România a MUBI, platformă internaţională de filme.

27
/11
/15

Chiamatemi Francesco (Spuneți-mi Francisc) prezintă drumul pe care l-a parcurs fiul unor imigranți italieni din Argentina pentru a deveni șeful Bisericii Catolice. Filmul va fi lansat în cinematografele italiene la 3 decembrie.

23
/11
/15

Cea de-a şasea ediţie a Bucharest International Experimental Film Festival (BIEFF) este una itinerantă şi va debuta duminică, la Cinema Muzeul Ţăranului, de la ora 19.00, cu proiecţia a şase scurtmetraje care au ca temă criza refugiaţilor.