Amour de Michael Haneke a obtinut principalele premii ale Academiei Europene de Film
https://www.ziarulmetropolis.ro/amour-de-michael-haneke-a-obtinut-principalele-premii-ale-academiei-europene-de-film/

Lungmetrajul ‘Amour’, semnat de austriacul Michael Haneke, a fost marele învingător al celei de-a 25-a ceremonii de decernare a premiilor Academiei Europene de Film (EFA), organizată sâmbătă seară în capitala Maltei, La Valetta, relatează AFP. El a fost desemnat cel mai bun film european al anului, iar Michael Haneke a primit trofeul pentru cel mai […]

Un articol de Andrada Văsii|3 decembrie 2012

Lungmetrajul ‘Amour’, semnat de austriacul Michael Haneke, a fost marele învingător al celei de-a 25-a ceremonii de decernare a premiilor Academiei Europene de Film (EFA), organizată sâmbătă seară în capitala Maltei, La Valetta, relatează AFP.

El a fost desemnat cel mai bun film european al anului, iar Michael Haneke a primit trofeul pentru cel mai bun regizor european la anului. De asemenea, cei doi protagonişti ai peliculei, Jean-Louis Trintignan şi Emmanuelle Riva (Franţa), au fost recompensaţi la categoriile cel mai bun actor, respectiv cea mai bună actriţă.

Regizorul austriac de origine germană a mai fost încununat de Academia Europeană de Film în 2005 pentru ‘Caché’ (Hidden) şi în 2009 pentru ‘The White Ribbon’.

‘Amour’, coproducţie franco-austriacă în care este povestită dezintegrarea unui cuplu de bătrâni confruntat cu boala, a primit în acest an trofeul Palme d’Or la Festivalul Internaţional al Filmului de la Cannes.

Filmul danez ‘Jagten’ (The Hunt) a fost recompensat pentru scenariul semnat de Tobias Lindholm şi Thomas Vinterberg.

Regizorul italian Bernardo Bertolucci a primit Premiul Academiei Europene de Film pentru întreaga activitate, iar actriţa britanică Helen Mirren Premiul pentru contribuţii deosebite la dezvoltarea cinematografiei mondiale.

Sursa: Agerpres

03
/11
/23

Fundația Culturală „Camil Petrescu” (FCCP) continuă să construiască contexte pentru un dialog profesional bogat în mediul teatral autohtom, lansând, astăzi, 3 noiembrie 2023, un nou proiect – un podcast realizat de Zomir Dimovici.

03
/11
/23

În perioada 6-19 noiembrie 2023, la sediul ICR Londra va putea fi vizitată expoziția documentară „Circular Catalysts“, program al British Council România, realizat în parteneriat cu Institutul Cultural Român.

03
/11
/23

În luna noiembrie, compania independentă de teatru Vanner Collective își aduce pe scenă spectacolele atât în spațiile consacrate, cât și în cadrul proiectului „Deschis - microstagiune de spectacole invitate”, de la Teatrul Masca din București, și în programul Festivalului Caleido, care se va desfășura în 2023 la Timișoara.

02
/11
/23

La începutul lunii noiembrie, MNAC deschide noul sezon expozițional, Art Safari Stars Edition continuă să atragă iubitorii artelor vizuale pe Lipscani cu două noi expoziții, iar la MNAR sezonul de toamnă s-a lansat cu un important eveniment dedicat sculpturii.

02
/11
/23

Nu pierdeți expoziția de final a celei de-a doua ediții a proiectului ATELIERE DE PRACTICI COLABORATIVE, program de educație non-formală prin artă co-finanțat de Primăria Sectorului 6, prin Centrul Cultural European Sector 6, în cadrul Programului Cultura 2023!

01
/11
/23

În noiembrie, HBO Max vine cu filme și seriale proaspete, noi episoade și sezoane ale unor producții de succes, dar și cu documentare care promit să nu dezamăgească.

31
/10
/23

Montări jucate des cu casa închisă, cunoscuți dramaturgi români contemporani și internaționali, proiecte câștigătoare ale programului StarT. Alchimia suferinței, larghețea sufletului uman, frumusețile și grozăviile lumii noastre, povești cu ecouri largi pentru tineri și adulți – din 3 noiembrie.