„Amour” si „The Master” au primit cate sapte nominalizari la premiile London Critics’ Circle
https://www.ziarulmetropolis.ro/amour-si-the-master-au-primit-cate-sapte-nominalizari-la-premiile-london-critics-circle/

„Amour” a fost nominalizat atât la categoria „cel mai bun film al anului”, cât şi la categoria „cel mai bun film străin”. Aceeaşi peliculă a mai primit nominalizări la categoriile „cel mai bun regizor” (Michael Haneke), „cel mai bun scenariu” (Michael Haneke), „cel mai bun actor în rol principal” (Jean-Louis Trintignant), „cea mai bună actriţă […]

Un articol de Andrada Văsii|19 decembrie 2012

„Amour” a fost nominalizat atât la categoria „cel mai bun film al anului”, cât şi la categoria „cel mai bun film străin”. Aceeaşi peliculă a mai primit nominalizări la categoriile „cel mai bun regizor” (Michael Haneke), „cel mai bun scenariu” (Michael Haneke), „cel mai bun actor în rol principal” (Jean-Louis Trintignant), „cea mai bună actriţă în rol principal” (Emmanuelle Riva) şi „cea mai bună actriţă în rol secundar” (Isabelle Huppert), informează screendaily.com.

„The Master” a fost nominalizat la categoriile „cel mai bun film al anului”, „cel mai bun regizor” şi „cel mai bun scenariu” – toate trei pentru Paul Thomas Anderson -, „cel mai bun actor în rol principal” (Joaquin Phoenix), „cel mai bun actor în rol secundar” (Philip Seymour Hoffman) şi „cea mai bună actriţă în rol secundar” (Amy Adams).

„007: Coordonata Skyfall” este lungmetrajul britanic care a primit cele mai multe nominalizări – cinci -, inclusiv la categoriile „cel mai bun film britanic”, „cel mai bun actor britanic” (Daniel Craig) şi „cea mai bună actriţă britanică (Judi Dench).

Pelicula „Sightseers” a primit patru nominalizări şi va concura la categoriile „cel mai bun film britanic”, „cel mai bun cineast britanic debutatn” (scenariştii Alice Lowe şi Steve Oram), „cel mai bun actor britanic” (Steve Oram) şi „cea mai bună actriţă britanică” (Alice Lowe).

La categoria „cel mai bun film al anului” vor concura cinci lungmetraje: „Amour”, „Argo”, „Beasts of the Southern Wild”, „Life of Pi” şi „The Master”.

La categoria „cel mai bun film britanic” vor concura peliculele „Berberian Sound Studio”, „The Imposter”, „Les Miserables”, „Sightseers” şi „007: Coordonata Skyfall”.

La categoria „cel mai bun film străin” au fost nominalizate filmele „Amour”, „Holy Motors”, „Once Upon a Time in Anatolia”, „De rouille et d’os” şi „Tabu”.

La categoria „cel mai bun regizor” vor concura Paul Thomas Anderson („The Master”), Kathryn Bigelow („Zero Dark Thirty”), Nuri Bilge Ceylan („Once Upon a Time in Anatolia”), Michael Haneke („Amour”) şi Ang Lee („Life of Pi”).

La categoria „cel mai bun actor” au fost nominalizaţi Daniel Day-Lewis („Lincoln”), Hugh Jackman („Les Miserables”), Mads Mikkelsen („The Hunt”), Joaquin Phoenix („The Master”) şi Jean-Louis Trintignant („Amour „).

La categoria similară feminină vor concura actriţele Jessica Chastain („Zero Dark Thirty”), Marion Cotillard („De rouille et d’os”), Helen Hunt („The Sessions”), Jennifer Lawrence („Silver Linings Playbook”) şi Emmanuelle Riva („Amour”).

La categoria „cel mai bun scenariu” vor concura Paul Thomas Anderson („The Master”), Mark Boal („Zero Dark Thirty”), Michael Haneke („Amour”), Quentin Tarantino („Django Unchained”) şi Chris Terrio („Argo”).

Un premiu special, atribuit pentru excelenţă în film – Dilys Powell Award -, va fi atribuit actriţei britanice Helena Bonham Carter.

În 2012, cel mai bun film al anului a fost desemnat lungmetrajul „The Artist”.

Cea de-a 33-a gală London Critics’ Circle va avea loc pe 20 ianuarie, la May Fair Hotel din Londra.

Premiile Cercului Criticilor din Londra (The London Critics’ Circle Awards) sunt acordate de un juriu format din criticii de film de la peste 100 de reviste de specialitate, care strâng fonduri în beneficiul National Society for the Prevention of Cruelty to Children (NSPCC).

 

 

Sursa: Mediafax

11
/01
/24

Institutul Cultural Român anunță lansarea ediției din 2024 a Programului CANTEMIR*, program de finanțare pentru proiecte culturale destinate mediului internațional. ICR va acorda finanțare nerambursabilă pentru inițiative culturale din domeniile arte vizuale (arte plastice, arte decorative, știință/cercetare și arhitectură, design, noile media, fotografie, performance) și artele spectacolului (teatru, muzică, dans).

11
/01
/24

Asociația SIGNIS România anunță prima ediție a Festivalului Internațional FILMIKON, care propune o selecție de filme premiate de-a lungul anilor de juriile ecumenice și interreligioase, în peste 30 de festivaluri de film din lume, dar și un dialog despre valorile creștine și umane pornind de la aceste producții. Începând cu anul 1974, Premiul Juriului Ecumenic este un premiu independent acordat filmelor de lungmetraj din competițiile unor festivaluri internaționale de film din lume, precum Cannes sau Berlin.

11
/01
/24

„Corespondențe” de la Teatrul Metropolis este o producție româno-franceză, cu dublă cetățenie, și o demonstrație mamut a teatrului ca etapă de lucru, ca limbaj universal și ca conglomerat de întâlniri.

10
/01
/24

Dacă vreți să aflați care a fost parola primului e-mail al actriței Andreea Hristu, o veți afla aici. Veți mai afla și care a fost spectacolul care a marcat-o cel mai mult, dar și care este cea mai prețioasă resursă pe care o avem. Toate acestea, într-un interviu sub formă de alfabet.

09
/01
/24

CARTEA DE CINEMA Neaşteptată apariţie acest “Desene mişcătoare. Dialoguri despre critică şi cinema”, pe care criticul de film Andrei Gorzo şi criticul literar Mihai Iovănel - prieteni şi colegi de generaţie şi de idei - l-au scos la finalul lui 2023 la Editura Polirom.