Andrei Șerban montează Pescărușul la unteatru
https://www.ziarulmetropolis.ro/andrei-%c8%99erban-monteaz%c4%83-pesc%c4%83ru%c8%99ul-la-unteatru/

Andrei Șerban montează spectacolul „Pescăruşul” de Anton Pavlovici Cehov, ca invitat la unteatru. Premierele spectacolului au loc pe 16 şi pe 17 iunie la unteatru, de la ora 15.00, iar avanpremierele sunt programate pe 12, 13, 14 şi 15 iunie, de la ora 19.00. Andrei Șerban va participa la câte o sesiune de întrebări şi răspunsuri cu publicul după fiecare premieră. Spectacolul face parte şi din „Zilele unteatru”, festivalul consacrat pentru perioada verii în capitală şi aflat în 2018 la ediţia a opta.

Un articol de Petre Ivan|2 iunie 2018

„Pescărușul” de la unteatru este și o altfel de premieră, fiind prima colaborare a reputatului regizor cu un teatru independent din România.

Am primit bucuros invitația de a lucra la unteatru. Am regăsit atmosfera anilor mei de tinerețe de la La Mama din New York, același spirit prietenos și liber, o comunitate de artiști care, fără niciun considerent material, sunt animați de pasiunea de a face teatru altfel, de a descoperi <<forme noi>>”, spune regizorul Andrei Șerban. El adaugă: „Este o piesă care m-a urmărit toată viața și pe care nu am înțeles-o pe deplin, deși am montat-o în limbi diferite pe trei continente, de fiecare dată altfel. Sper ca această versiune să fie ultima.”

Spectacolul are mai multe distribuții:

Medvedenko – Ionuț Vișan / Liviu Pintileasa

Mașa – Mădălina Anea / Sabrina Iașchevici

Sorin – Constantin Cojocaru

Treplev – Bogdan Cotleț  / Anghel Damian / Bogdan Nechifor

Nina – Silvana Mihai / Alina Rotaru

Dorn – Richard Bovnoczki / Vitalie Bichir

Polina –  Virginia Mirea / Florina Gleznea

Șamraev – Gelu Nițu / Silviu Debu

Arkadina – Mihaela Trofimov / Claudia Ieremia

Trigorin – Emilian Oprea / Richard Bovnoczki

La această montare, Andrei Șerban a lucrat împreună cu regizorul secund Sânziana Stoican și cu asistenții de regie Cosmin Alexandru Purice și Florin Liță. Valentin Vârlan este scenograf consultant. Iar textul este o adaptare liberă după o traducere de Mașa Dinescu și Andrei Șerban.

Andreea și Andrei Grosu, „gazdele” de la unteatru, declară: „Colaborarea cu Andrei Șerban ne onorează și se încrie în logica în care am construit aici un loc, o comunitate și un repertoriu în care credem cu totul. Noi spunem că se scrie istorie cu această întâlnire și vrem să îi mulțumim lui Andrei Șerban care a acceptat provocarea de a lucra prima dată într-un teatru independent din Romania. Vrem să mulțumim și publicului nostru pentru că ne este alături mereu. Așteptăm cu bucurie premiera acestui spectacol eveniment”, concluzionează cei doi și adaugă: ”Veniți la unteatru unde echipa noastră demonstrează în fiecare zi că teatrul independent este teatru profesionist.”

Biletele se vor pune în vânzare pe platformele specializate, iar detaliile vor fi publicate pe unteatru.ro în scurt timp. Rezervările se pot face prin sms la 0721 268 516 sau email la [email protected] , specificând numele, data, spectacolul și numărul de locuri.

Imagine de la repetiții. Foto: unteatru / Instagram

Despre unteatru

Teatrul unteatru a respirat pentru prima oară pe 25 iulie 2010, născându-se din entuziasmul regizorilor Andrei și Andreea Grosu. Aici nu aplauzi pentru că trebuie, ci pentru că simți.

unteatru promovează o generație de artişti, regizori, actori, muzicieni, coregrafi și artişti plastici. unteatru promovează educaţia prin cultură. unteatru asigură un spaţiu de repetiţii şi producţii independente care merită expunerea în instituții consacrate, dar care nu pot fi văzute din cauza numeroaselor proiecte desfăşurate în aceste instituţii de teatru.

Despre Andrei Șerban

Andrei Șerban s-a născut la 21 iunie 1943, la București, este căsătorit și are 2 copii. În 1968 a absolvit Institutul de Teatru și Cinematografie București, în clasa lui Radu Penciulescu. În 1971 a fost invitat peste ocean de compania La Mama din New York, cu o bursă Ford, unde a obținut un succes imediat care l-a propulsat într-o muncă de cercetări teatrale și numeroase spectacole. A montat teatru și operă în America, Europa, Japonia și România. Este profesor la prestigioase universități din SUA, Franța, Suedia și Japonia și a fost recompensat cu distincții și premii în țară și străinătate.

Foto: Adi Bulboacă

24
/11
/15

Sâmbătă, 28 noiembrie, de la 11:00 la 17:00, la Grădina Verona are loc #Colectiv Delivery, un târg creativ în urma căruia încasările sunt donate integral în beneficiul răniților din Colectiv.

24
/11
/15

Marți, 24 noiembrie, ora 19:00, la Palatul Bragadiru, va putea fi auzit în premieră sunetul unic al Violei organista. Un instrument aproape fantastic, extrem de inedit, existența lui fiind, în sine, un act artistic. Recuperat din schițele lui Leonardo da Vinci, instrumentul a fost salvat de la condiția de proiecție teoretică și adus la cea de realitate „consumabilă”.

24
/11
/15

Muzeul Naţional al Literaturii Române Iaşi organizează la Muzeul „Vasile Pogor”, în perioada 25 noiembrie 2015 – 10 ianuarie 2016, expoziţia memorială „Uliţa Teodorenilor”, dedicată celor doi fraţi, Ionel şi Alexandru Oswald Teodoreanu (Păstorel).

24
/11
/15

Redis Consult SRL în parteneriat cu Direcţia Generală de Asistenţă Socială a Municipiului Bucureşti, a organizat Luni, 23 noiembrie 2015, începând cu orele 11.00, la sediul Structurii de economie sociala- Valoris CAD SRL, str Apulum nr 1, Brasov, o conferinţă de presă pentru diseminarea informatiilor cu privire la activitatile desfasurate pana acum în cadrul proiectului „VALORificarea oportunităţilor de insertie pe piaţa muncii pentru grupurile vulnerabile, prin integrarea în Intreprinderi Sociale VALORIS”(ID:144616)

23
/11
/15

Cea de-a şasea ediţie a Bucharest International Experimental Film Festival (BIEFF) este una itinerantă şi va debuta duminică, la Cinema Muzeul Ţăranului, de la ora 19.00, cu proiecţia a şase scurtmetraje care au ca temă criza refugiaţilor.

23
/11
/15

Vineri, 27 noiembrie (19.00), Orchestra Națională Radio prezintă Concertul dedicat Zilei Naționale a României, eveniment ce va reuni pe scenă patru artiști români sau născuți în România, care se bucură de o frumoasă carieră atât în țară, cât și în străinătate. Printre aceştia se vor număra dirijorul NICOLAE MOLDOVEANU, violonistul RAFAEL BUTARU, pianista REBECA OMORDIA şi violoncelistul RĂZVAN SUMA.

23
/11
/15

"Labyrinthus" a primit premiul pentru cel mai bun lungmetraj la Festivalul de Film pentru Copii KINOdiseea. Trofeul European Children's Film Association (ECFA) a revenit producției "Păsări călătoare", iar o mențiune specială — peliculei care a fost proiectată în închiderea festivalului — "Curcubeul".

22
/11
/15

“Indianul vrea în Bronx”, de Israel Horovitz, în regia Iarinei Demian. L-am văzut duminică, în noapte, pe Batiștei, la ARCUB, la jumătatea lui noiembrie, acum, după cele două Apocalipse care ne-au traversat timpul - din fosta fabrică “Pionierul” din București până pe Bulevardul Voltaire din Paris.

21
/11
/15

CRONICĂ DE FILM Regizat de Steven Spielberg, „Bridge of Spies” („Podul spionilor”) este un thriller „old school” cu spioni, care omagiază discret un anume cinema clasic american, oferind în acelaşi timp suspans pe un fond istoric.

21
/11
/15

Colegul nostru Andrei Crăciun lansează astăzi, de la ora 18.30, la Târgul de Carte „Gaudeamus” , la standul Herg Benet, volumul de versuri „Poezii pentru acea necunosсută”. Cartea costă cincisprezece lei.