Andrei Makine şi Johan Kobborg, în direct la Radio România Cultural
https://www.ziarulmetropolis.ro/andrei-makine-si-johan-kobborg-in-direct-la-radio-romania-cultural/

Radio România Cultural devine gazdă pentru Andrei Makine şi Johan Kobborg.

Un articol de Andrada Văsii|20 noiembrie 2013

Radio România Cultural devine gazdă pentru Andrei Makine şi Johan Kobborg.

Johan Kobborg, supranumit „dansatorul clasic suprem”, unul dintre cei mai mari balerini şi  coregrafi ai lumii, va fi în 23 noiembrie, începând cu ora 22.20, invitatul emisiunii  interactive Music Show, realizată de Mihaela Soare.

Andrei Makine, scriitor distins cu cel mai prestigios premiu literar din Franţa, Prix Goncourt, unul dintre cei mai apreciaţi scriitori francezi contemporani, va fi în direct la Revista Literară Radio, duminică, 24 noiembrie, de la ora 12.00, într-un dialog cu Matei Martin.

Johan Kobborg (foto sus – stânga) a avut  o carieră excepţională ca prim balerin la Opera Regală Daneză apoi la Opera Regală „Covent Garden” din Londra şi a fost invitat, în spectacole sau gale, de către cele mai mari teatre şi companii de balet din întreaga lume: Teatrul Bolshoi (Moscova), La Scala Ballet (Milano), American Ballet Theatre (SUA), Mariinski Ballet (Sankt Petersburg), National Ballet (Canada), Tokio Ballet (Japonia), Staatsoper Wien (Austria),Hamburg Ballet (Germania), National Ballet of Cuba. etc.

În calitate de coregraf, Johan Kobborg a pus in scenă atât balete clasice („Romeo şi Julieta”, „Giselle”) cât şi spectacole originale, ca regizor şi coregraf: „La Sylphide” în 2005 şi  2012, „Napoli” în 2007, „Les Lutins” în 2009,  „Salute” în 2009 , „Alumnus” în 2011, toate fiind considerate adevărate evenimente.

În 2009, pentru spectacolul „La Sylphide”, la Moscova, Johan Kobborg a primit premiul ,,Masca de Aur” pentru cea mai bună producţie a anului.

Johan Kobborg va pune în scenă la Opera Naţională din Bucuresti, în luna decembrie, baletul ,,La Sylphide”, unul dintre cele mai mari succese ale sale.

Cititorii îl întâlnesc pe Andrei Makine

Andrei Makine se va afla la Bucureşti  în perioada 22-24 noiembrie, la invitaţia Institutului Francez din România.

Citiţi şi: Andrei Makine vine în România

Distins cu cel mai prestigios premiu literar din Franţa, Prix Goncourt, Andreï Makine va avea mai multe întâlniri cu cititorii, cu prilejul apariţiei în limba română a romanului „O femeie iubită”, publicat de curând în colecţia Biblioteca Polirom, şi în ediţie digitală, traducere din limba franceză de Daniel Nicolescu.

Andrei Makine

Andrei Makine, autorul volumului „O femeie iubită”

Născut în Siberia, dar stabilit la Paris spre sfârşitul anilor ’80, Andreï Makine se numără astăzi printre cei mai apreciaţi scriitori francezi contemporani, fiind asimilat de ţara de adopţie imediat după succesul răsunător al romanului Testamentul francez (1995; Polirom, 2002, 2013), distins cu cele mai prestigioase premii literare din Franţa: Prix Goncourt, Prix Médicis şi Prix Goncourt des Lycéens.

Scrise într-un stil sobru şi evocator inconfundabil, romanele sale au încântat publicul cititor, fiind traduse în peste patruzeci de limbi.

Info: 

Cele două emisiuni vor putea fi urmărite pe frecvenţele din toată ţara ale Radio România Cultural şi prin webcam pe www.radioromaniacultural.ro.

Foto credit: Radio România Cultural, foto cu Andrei Makine

12
/07
/21

Ziarul Metropolis vă invită să citiți un fragment din volumul „Malvinița. Așa se scrie dragostea. Epistolar erotic. parCurs de comunicare creativă” de Eugen Istodor, recent publicat la Editura Polirom.

08
/07
/21

Un portret al excepționalei gânditoare de secol XX, Hannah Arendt, schițat de autoarea americană Hannah Jewell în volumul „100 de femei afurisite. O istorie” (Editura Nemira, 2021, colecția „Orion”).

07
/07
/21

Cum evităm problemele financiare în cuplu? Cum ar trebui economisiți și investiți banii familiei pentru a ajunge la echilibru și prosperitate? Curtea Veche Publishing lansează ghidul de bază pentru orice cuplu aflat la început de drum.

07
/07
/21

Joi, 8 iulie, la ora 18.00, pe paginile de Facebook Cărturești (facebook.com/Carturesti) și Polirom (facebook.com/polirom.editura), va avea loc o discuție pornind de la „Eu, Tituba, vrăjitoarea neagră din Salem” de Maryse Condé, romanul laureat al Premiului Noii Academii Suedeze pentru Literatură 2018 & Grand Prix Littéraire de la Femme 1986.

06
/07
/21

Miercuri, 7 iulie, la ora 19.00, pe paginile de Facebook Cărturești (facebook.com/Carturesti) și Polirom (facebook.com/polirom.editura), scriitoarea Simona Antonescu va intra în dialog cu criticul Bogdan Crețu pornind de la romanul „În umbra ei”, apărut recent în colecția „Fiction Ltd.” a Editurii Polirom.

04
/07
/21

Pentru a marca 200 de ani de la nașterea lui Vasile Alecsandri (1821-1890), deținătorul primului premiu internațional pentru literatura română, Muzeul Național al Literaturii Române Iași organizează în 2021 o serie de expoziții, concursuri, ateliere, întâlniri și apariții editoriale speciale.

01
/07
/21

Zilele acestea, a plecat către librăriile din întreaga țară o nouă ediție, revăzută, a Jurnalului lui Franz Kafka, editată în colecția ANANSI World Fiction într-un format grafic deosebit.

28
/06
/21

„Forma lucrurilor. Alfabetul geometriei”, cartea lui Marco Andreatta publicată recent în colecția Știință, spune povestea geometriei, pe care autorul o descrie drept unul dintre cele mai studiate şi sofisticate sisteme ale gândirii filozofice, capabil să furnizeze interpretări ale lumii în care trăim şi tehnicile de care avem nevoie ca să ne putem împlini aşteptările şi dorinţele. Orientarea în spațiu, perceperea unui obiect prin forma sa, minimizarea distanțelor de deplasare – toate acestea sunt înzestrări geometrice de care ne folosim în viața de zi cu zi.

17
/06
/21

Ziarul Metropolis vă prezintă un fragment din romanul „un nor în formă de cămilă” de Alina Nelega, recent apărut la Editura Polirom, în colecția „Fiction Ltd.” (disponibil și în ediție digitală).

14
/06
/21

Storis este prima aplicație de audiobookuri, ebookuri și podcasturi în limba română, un produs original și unic pe piața de carte din România, care își propune să ofere cititorilor o experiență nouă a lecturii și să așeze țara noastră pe harta revoluției digitale care se manifestă astăzi în toată lumea.

13
/06
/21

Unele cărți te pot însoți oriunde și oricând. Ele conturează un orizont mai generos. Ziarul Metropolis vă invită să descoperiți trei romane noi, recent apărute în România, care vă pot bucura oriunde și oricând.