Andrei Serban, spectacol la Teatrul Naţional din Coreea
https://www.ziarulmetropolis.ro/andrei-serban-spectacol-la-teatrul-national-din-coreea/

Andrei Şerban pregăteşte un spectacol la Teatrul Naţional din Coreea, intitulat „Chunhyangga” şi realizat după cel mai celebru „pansori” (gen muzical coreean), care va avea premiera în luna noiembrie

Un articol de Petre Ivan|30 august 2014

Andrei Şerban pregăteşte un spectacol la Teatrul Naţional din Coreea, intitulat „Chunhyangga” şi realizat după cel mai celebru „pansori” (gen muzical coreean), care va avea premiera în luna noiembrie, potrivit unui anunţ făcut de artist pe contul său de Facebook.

Astfel, Andrei Serban a adaptat recent faimoasa poveste de dragoste „Chunhyangga” – o operă tradiţională coreeană, care, de peste un secol, continuă să fie foarte populară în Coreea de Sud.

Spectacolul va avea premiera în noiembrie, la Teatrul Naţional din Coreea, din Seul.

Kim Seong-nyeo, directorul artistic al Companiei Naţionale de Teatru „Changgeuk” din Coreea, spune că spectacolul regizat de Andrei Şerban va fi „fără pereche”, conform koreajoongangdaily.joins.com.

Kim Seong-nyeo povesteşte că i-a propus lui Andrei Şerban în urmă cu doi ani să realizeze acest spectacol.

„Am fost la Columbia University pentru a-l întâlni pe profesorul Şerban şi a-l ruga să regizeze «Chunhyangga», pentru că auzisem de reputaţia sa în ceea ce priveşte ingeniozitatea. Însă lucrurile nu au mers la momentul respectiv şi a trebuit să renunţ”, Kim Seong-nyeo.

Mai târziu, Andrei Şerban l-a contactat pe Kim Seong-nyeo şi i-a spus că şi-ar dori să încerce să regizeze „Chunhyangga”. Potrivit lui Kim Seong-nyeo, Andrei Serban se află în prezent în Coreea de Sud pentru preproducţia spectacolului.

Andrei Şerban

Andrei Şerban

Andrei Serban a mai avut două colaborări cu Teatrul Naţional din Coreea.

În 2013, Andrei Serban a montat pe scena acestui teatru din Coreea de Sud spectacolul „Strigăte şi şoapte”, o producţie a Teatrului Maghiar din Cluj-Napoca. Totodată, în 1997, Andrei Serban a dus spectacolul „Troienele”, după Euripide, în Coreea de Sud.

Regizorul român a lucrat cu Peter Brook, la Brook’s International Theatre Institute. A regizat la Teatrul Public din New York, piesele Yale Repertory, Guthrie, Circle in the Square, Delacorte, San Francisco’s A.C.T., la American Repertory Theatre din Cambridge, la Royal National Theatre din Londra, Schauspielhaus Bochum, precum şi la Comedie Francaise din Paris, printre altele.

Foto cu Andrei Serban – facebooK

21
/01
/16

Cea de-a zecea ediţie a Galei Premiilor Gopo, eveniment ce recompensează realizările anuale ale cinematografiei autohtone, va avea loc pe 28 martie 2016, în Bucureşti. Urmând modelul celebrelor Gale din domeniul cinematografiei europene Goya, Cesar sau BAFTA, Premiile Gopo reprezintă cel mai important eveniment dedicat valorilor filmului românesc.

20
/01
/16

Ultima zăpadă căzută mi-a adus un motiv de bucurie. Lucrurile se schimbă în bine, cel puțin în ceea ce îi privește pe vecinii mei. De aproape un deceniu deszăpezesc aleea, destul de lungă – arareori ajutat – de la intrarea în imobilul în care locuiesc.

20
/01
/16

Rușii nu au apreciat ecranizarea romanului "Război și pace" realizată de BBC și nu agreează libertatea prea mare pe care și-au luat-o producătorii postului față de opera lui Lev Tolstoi. Nu-i de mirare dacă amintim că noul serial BBC conţine numeroase scene de sex, decolteuri adânci şi chiar o scenă (inventată) de incest.

20
/01
/16

Duminică 24 ianuarie, ora 19:00, Godot Café-Teatru prezintă „Jurnalul lui Adam și al Evei”, în regia lui Eugen Gyemant. Dana Rogoz și Dan Rădulescu interpretează o versiune neașteptată a primilor El și Ea, plină de inocență și umor. O poveste despre descoperire, un jurnal împărtășit cu candoarea primelor ființe care au simțit frica, iubirea, mirarea și nevoia de a fi cu celălalt.

20
/01
/16

Vineri, 22 ianuarie (19.00), Orchestra Națională Radio îi invită pe iubitorii muzicii la un concert MOZART / BEETHOVEN, eveniment ce se va desfășura la Sala Radio sub bagheta dirijorală a lui MĂDĂLIN VOICU - fiul marelui violonist Ion Voicu - și cu participarea apreciatului violonist ALEXANDRU TOMESCU, care se bucură de privilegiul de interpreta pe vioara Stradivarius, instrument pe care a cântat și Ion Voicu.

20
/01
/16

„Filme pentru liceeni” debutează în 2016 cu o nouă peliculă văzută de liceenii din 13 orașe din țară: Mustang, debutul regizoarei Deniz Gamze Ergüven. Filmul este premiat cu Europa Cinema Label la Festivalul de Film de la Cannes, cu premiul LUX, oferit de Parlamentul European și este propunerea Franței la premiile Oscar.

19
/01
/16

Victor Babeș, Anghel Saligny, Petrache Poenaru, Emil Palade, Aurel Vlaicu, Henri Coandă, Ana Aslan, Ion Cantacuzino, Hermann Oberth, Nicolae Vasilescu Karpen, Gogu Constantinescu și Traian Vuia sunt câţiva dintre românii incluşi în seria de filme documentare intitulată „Gândit în România, care va fi lansată joi, 21 ianuarie 2016, de la ora 17.00, la Institutul Cultural Român (Aleea Alexandru 38, București).

19
/01
/16

Ion Caramitru, directorul Teatrului Naţional din Bucureşti spune că este pe picior de război cu ministrul Vlad Alexandrescu, din cauza că Ministerul Culturii vrea ca la conducerea instituţiilor de cultură să fie numite şi persoane din alte domenii de activitate decât cele culturale.

18
/01
/16

În această seară, de la ora 20:10, pe TVR 2, iubitorii teatrului pot vedea „SHAKESPEARE, FOLIA & CO”, de Gigi Căciuleanu , prima reprezentaţie din ciclul Shakespeare 400, un program care marchează cei 400 de ani de la moartea celui mai cunoscut dramaturg din istorie. Versiunea tv a spectacolului este o coproducţie a TVR şi Teatrul Metropolis.