Andrei Ujica, invitat special la Tel Aviv
https://www.ziarulmetropolis.ro/andrei-ujica-invitat-special-la-tel-aviv/

Cineastul Andrei Ujica va participa la un simpozion internaţional despre film şi arte vizuale, organizat pe 15-16 ianuarie la Tel Aviv de Muzeul de Artă din Petach Tikva şi Academia de Artă şi Design Bezalel, regizorul fiind invitatul special al evenimentului.

Un articol de Petre Ivan|10 ianuarie 2014

Cineastul Andrei Ujica va participa la un simpozion internaţional despre film şi arte vizuale, organizat pe 15-16 ianuarie la Tel Aviv de Muzeul de Artă din Petach Tikva şi Academia de Artă şi Design Bezalel, regizorul fiind invitatul special al evenimentului.

Simpozionul va avea loc în limbile ebraică şi engleză şi va fi deschis pentru publicul larg.

În spaţiul muzeului vor fi proiectate o serie de lucrări de artă video de Cyprian Gaillard, Joshua Oppenheimer, Avner Faingulernt, Lior Waterman, Elisheva Levy, Shay-lee Uziel şi alţii.

De asemenea, vor participa Raphael Zagury Orly – şeful programului de masterat (MFA) al Academiei de Artă şi Design Bezalel, Joseph Cohen – UCD Dublin, Haim Yacobi, Seth Anziska – doctorand al Universităţii Columbia, Yael Padan, architect, şi Hagit Keisar, curator şi istoric specializat în arta video.

În paralel cu simpozionul va fi organizat un workshop dedicat specialiştilor şi mediului academic / universitar. Astfel, din România a fost invitat cineastul Andrei Ujică.

Andrei Ujica, autorul filmului  Autobiografia lui Nicolae Ceauşescu, s-a născut în 1951 la Timişoara.

Cu o pregătire filologică, Andrei Ujică s-a îndreaptat spre cinematografie după 1990, informează Mediafax.

Filmografia sa cuprinde producţii precum „Videogramele unei revoluţii”, în 1992, „Out of the Present”, în 1999, şi „Autobiografia lui Nicolae Ceauşescu”, în 2010.

Foto cu Andrei Ujica – Cinemagia

17
/11
/23

Jessie J, Róisín Murphy, Katie Melua, Delia, Emma, José González, unii dintre cei mai în vogă și apreciați artiști ai momentului, ale căror comunități de fani și urmăritori însumează doar pe YouTube peste 12.000.000 de persoane din întreaga lume și care sunt ascultați de peste 25.000.000 de persoane lunar pe platforma Spotify, vin în premieră la Timișoara, în luna decembrie, pe scena evenimentului „Timișoara 2023 la nesfârșit”

03
/11
/23

În perioada 6-19 noiembrie 2023, la sediul ICR Londra va putea fi vizitată expoziția documentară „Circular Catalysts“, program al British Council România, realizat în parteneriat cu Institutul Cultural Român.

02
/11
/23

Nu pierdeți expoziția de final a celei de-a doua ediții a proiectului ATELIERE DE PRACTICI COLABORATIVE, program de educație non-formală prin artă co-finanțat de Primăria Sectorului 6, prin Centrul Cultural European Sector 6, în cadrul Programului Cultura 2023!

30
/10
/23

Tech Rider's Dilemma, un proiect de cercetare care investighează necesitatea unor noi abordări în producția, expunerea, arhivarea și conservarea lucrărilor new media (și nu numai), prezintă din 1 noiembrie în cadrul Rezidența9 (Str. Ion Luca Caragiale 32), de la ora 19:00, o expoziție new media care ilustrează și aduce în discuție fragilitatea lucrărilor bazate pe tehnologie și nevoia unor metodologii de planificare, arhivare și conservare în acest domeniu.